4 Şubat 2014 Salı

DAMLA SAKIZLI SUSAMLI FISTIKLI KURABİYE

DAMLA SAKIZLI SUSAMLI FISTIKLI KURABİYE 
Yapılışı 
125 gr kase margarin 
3 yumurta 1 tanesinin akını ayırın kaseye 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 yemek kaşığı sakız reçeli 
yarın kahve fincanı süt 
1 kahve fincanı file Antep fıstık 
1 kahve fincanı toz Antep fıstık
1 kahve fincanı hindistan cevizi 
1 paket vanilya 
yarım paket kabartma tozu 
aldığı kadar elenmiş un
Üzeri için
1 yumurta akı 
reçel suyu
kavrulmuş susam 
Yapılışı 
Margarin, pudra şekeri telle çırpılır.
Yumurta, süt, sakız reçeli katılıp çırpılır. 
Un, kabartma tozu ve vanilya katılıp elle yoğrulur yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. 
Fıstıkları ve hindistan cevizini ekleyip tekrar yoğurup 20 dak. dinlendirelim üzerini streçleyip. 
Dinlenmiş hamuru eşit küçük parçalara bölüp yuvarlayalım. 
İster yumurta akına batıralım, ister reçel suyuna benim tercihim reçel suyu :)) sonra bol susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 
Önceden ısıtılmış kızgın fırında 15 dak kadar pişirelim.
Afiyet Olsun... 
Merhaba canlarım... 
DAMLA SAKIZLI SUSAMLI FISTIKLI KURABİYE tarifimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Sevgilerimle 
Banu Altun