23 Mart 2014 Pazar

CEVİZLİ FINDIKLI HİNDİSTAN CEVİZLİ HURMA LOKUM


Hayırlı bereketi güzel bir hafta dilerim. Cuma Müslümanın 

bayramı biz hanımların dua için toplanma günü.  

Rabbim açtığımız ellerimizi boş çevirmesin... 

Misafirlerime Cennet meyvesi hurma ile ikramlık lokumlar 

hazırladım tadına bakan bayıldı Türk kahvesiyle de nefis 

gidiyor arkadaşım bana hurma kahvesi getirecek bir 

sonrakine hurma lokumları hurma kahvesiyle yiyeceğiz :))

kahvenin  tadı nasıl merak içindeyim. Kendi yaptığım 

lokumdan da hindistan cevizlisine bittim nefis nefis ama fazla 

yemeyin!!! ciğer yanıyor :)) şekerden :-)) 

Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...  

Sevgilerimle

Banu Altun

CEVİZLİ FINDIKLI HİNDİSTAN CEVİZLİ 
HURMA LOKUM 

Malzeme 
1 kutu ballı hurma diğer adı İran hurması 
1 küçük kase ceviz kırığı 
1 avuç fındık içi
1 avuç dolusu hindistan cevizi

Yapılışı 

  • Hurmaları soyalım, çekirdeklerini çıkartalım.
  • Hurmaları satır bıçakla doğrayarak ezme yapalım.
  • Küçük parçalarda kesilmiş ceviz parçalarını katıp iyice karıştıralım. 
  • Hurmayı derin dondurucada 3 saate yakın bekletelim, kolay şekil alması için.
  • Streçe hindistan cevizi serpip cevizli hurmadan küçük sucuk yapacak kadar koyalım. Streçle sıkarak sucuk şeklini verelim ve her yerini hindistan cevizine bulayalım.
  • Kalan hurmalı cevizli karışımı elimizle küçük toplar yapalım, üzerine yarım kesilmiş fındıklar batıralım veya hindistanvezi veya fıstık, bademde çok yakışır süsleyip servise sunalım. 
Afiyet Şeker Olsun