27 Mart 2014 Perşembe

KAKAOLU DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI

KAKAOLU DAMLA SAKIZLI İRMİK HELVASI 
Malzeme 
3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ 
2 su bardağı irmik 
2 yemek kaşığı kakao 
1tatlı kaşığı silme sakız reçeli 
2 su bardağı su 
1 su bardağı tepeleme şeker 
1 parça çikolata
yeşil toz Antep fıstığı 

Yapılışı 
Yağ ısınınca irmik kavrulur.
İrmiğin rengi koyulaşınca ocak söndürülür harı gidince kakao ve 
damla sakızı kat karıştır.
Şeker ve suyu az kaynatalım bir iki tıkırdasın yeter.
Şerbeti ocaktan aldıktan sonra çikolatayı katalım karıştıralım. 
İrmiğin üzerine şerbeti dökelim kısık ateşte karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. 
İrmik su konduktan sonra fazla pişmeyi sevmez!!!
Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu bez koyum demlendirelim.
Servis zamanı bol yeşil Antep fıstığıyla süsleyip sıcak çayla sunalım :)
Afiyet Şeker olsun... 

Sevgili canlarım Cuma Müslümanın Bayramı dedik ya işte size Cuma günleri yaptığımız Dualardan bazıları.

1- Fatma Anamızın süt duası cuma günleri Sala Vakti okunur Yasini Şerifle birlikte okuma bitince küçük fincanlarda sıcak süt ikram edilir dilekler hacetler Yaradan dan istenir.

2- Aceleci Bacı Helvası yapılır. Helvanın günü zamanı yok bir niyet zamanında içinden çook geçerse hadi Aceleci Bacı Helvası yapalımmı denir ve hızla yerinden kalkarsın Besmeleyle hızlı biçimde malzemeler bulunur niyet edilir 3 Kulhu 1 Elham okunur pişerken. Sonra afiyetle mutlulukla yenir :)

Rabbim ettiğimiz duları makbul ve kabul eylesin...


Sevgilerimle
Banu Altun