3 Mart 2014 Pazartesi

LAHANA TURŞUSU KAVURMASI

LAHANA TURŞUSU KAVURMASI 
Malzeme
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 orta boy kuru soğan iri doğranmış
1 yemek tabağı dolusu lahana turşusu yıkanmış az suda bekletilmiş orta boy kıyılmış
1 yemek kaşığı silme acı biber salçası içinde 
1 tatlı kaşığı silme domates salçası 
1 çay kaşığı toz şeker
tuz ve bol acı kırmızı pul biber

Yapılışı 
Tavaya yağı koyalım.
Isınınca soğanı kavuralım sararınca salçaları katıp kavuralım.
Salça kokusu çıkınca toz şekeri atıp karıştıralım ardından lahana tursunu katıp kavurmaya devam edelim. 
Kavurma sırasında damla damla 5 damla kadar sıcak su katabilir salça yanmasın diye.  
Ocaktan almadan önce bol kırmızı pul biber serpip karıştırıp servis tabağına alalım. 
Afiyet Olsun...

Merhaba canlarım :)) Ekşi sevenler için nefis çay yareni LAHANA TURŞUSU KAVURMASI tarifim sizlerle. 
Bizim eve lahana turşusu yetişmiyor :) bir salamura yapıyorum, bu olana kadar da günlük turşuyla idare ediyorum :))
Sırada lahana turşulu patatesli ve etli yemek tarifi var en kısa zamanda sizlerle... 
Kış bitiyor indirimler başladı semt pazarları da cıvıl cıvıl Rabbim Nasip eylesin işte seneye kışlık alıyoruz bu arada güzel yorumlarınıza iadeyi ziyaret yapamıyorum. Bir kaç güne geliyorum ziyarete :)

Sevgilerimle 
Banu Altun