25 Mayıs 2014 Pazar

Arnavut Cigeri - Patlıcanlı Fıstıklı Pilav - Kelle Paça


Miraç Kandilimiz Mübarek olsun...


Dualarda buluşmak dileğiyle...


Hayırlı Kandiller dilerim...

Kandil dendi mi helva veya kandil simidi olur. Ev mis gibi  

kokmalı mahlep kokusuyla yada o kavrulmuş helvanın 

şekerle karışmış kokusuyla.. Evet ben bu akşama nefis 

mahlepli çatal yapacağım tarifi önümüz deki günlerde 

sizlerle...  Şimdik mutfak da unutulmaması gereken leziz 

önerilerime...

Beğenmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle 

Banu Altun


Arnavut Ciğeri

İri kare küpler şeklinde doğranmış dana ciğerini yarım saat sütte dinlendirelim. Ciğeri iri doğratın kızarırken kurumuyor!!!
Ciğere 1 su bardağı kadar su döküp süzelim. 
Toz kırmızı biber, az kimyonla harmanlayıp una bulayalım. 
Kızgın yağda kızartalım. Ciğer çabuk kızarır fazla yağda tutmayın. 
Yareni maydanozlu soğanlı toz kırmızı biber sumak zeytinyağı ve limonlu salatayla servise hazır...

Patlıcanlı Fıstıklı Pilav

Kavurmalı fıstıklı pirinç pilavı pişmeye yakın göz göz olduğunda küçük doğranmış kızartılmış patlıcan ekleyelim demlendikten sonra servise hazır...

Ciğer almaya giderim de kelle paça almadan çıkmam o tükandan ben :)) Kelle paça kemiklerin dostu ve  doğal antibiyotik olduğunu unutmayın zahmetli görülse de aslında pişirmesi ayıklaması oldukça keyifli. Sofranızdan eksik olmasın derim...