31 Mayıs 2014 Cumartesi

MOZAİK PASTA


Güzel bir hafta sonu dilerim :)) Nefis leziz tariflerim yayın için sırayı bekliyor. İlki en çok sevilen vazgeçilmez bisküvi ve çikolata aşkı Mozaik pasta tarifim denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Not : beni şımartan bu nefis lezzeti elle 2 parmak kullanarak yemenizi tavsiye ederim yanında sıcak çayla :))
Sevgilerimle 
Banu Altun

MOZAİK PASTA 
Malzeme 
2 paket pötübör bisküvi 200 gr
100 gr tere yağı 
2 çay bardağı süt 
4 çorba kaşığı toz şeker 
2 tepeleme yemek kaşığı kakao 
1 yemek kaşığı dolusu fındık krema şokella
Yapılışı 
Yağı eritip ocağı söndürelim. 
Şeker , kakao ve sütü ilave edip iyice karıştıralım. 
Ocağın altını yakıp 1-2 taşım kaynayana kadar karıştıralım. 
Ocaktan aldıktan sonra şokellayı ekleyip karıştıralım.
Soğumaya bırakalım. 
Sos iyice soğuyunca orta irilikte kırılmış bisküvileri katıp karıştıralım. 
Yağlı kağıt içine döküp önce baton şeklini verip dolaba koyalım. 
2 saat kadar buzdolabında kalan pastamıza piramit şeklini verip 1 gece dolapta beklettikten sonra servise sunalım. 
Üzerine çikolata sos, antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun