5 Haziran 2014 Perşembe

ETLİ ENGİNAR - ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR - ZEYTİNYAĞLI BEZELYE - KAŞARLI ENGİNAR IZGARA - ENGİNAR IZGARA ETLİ

ETLİ ENGİNAR
Malzeme
350 gr kuşbaşı et  
 2 su bardağı haşlanmış bezelye 
2'er adet havuç ve minik patates küp doğranmış 
1 adet kuru soğan 
yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı domates  salçası 
sıcak su pişme durumuna göre ayarlayalım 
tuz, limon suyu, yenibahar
yarım demet dere otu
6 adet haşlanmış enginar 
Yapılışı 
Eti kavuralım. 
Yağı ilave edip soğanı yağda pembeleştirelim. 
Havucu ilave edip kavuralım. 
Patatesleri katıp kavuralım.
Salçayı katıp kokusunu çıkartalım. 
Bezelye, tuz  katıp kavuralım.
Suyunu ilave edelim. 
Haşlanmış enginarları ilave edip pişirelim. 
Servis zamanı dereotuyla sunalım. 
Aş Olsun
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
veya 
ZEYTİNYAĞLI BEZELYE
Malzeme 
 1 kg haşlanmış bezelye 
2'er adet havuç ve minik patates küp doğranmış 
1 adet kuru soğan 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 su bardağından fazla sıcak su pişme durumuna göre artırılır
yarım demet dere otu
6 adet haşlanmış enginar 
Yapılışı 
Soğanı yağda pembeleştirelim. 
Havucu ilave edip kavuralım. 
Patatesleri katıp kavuralım. 
Bezelye, tuz ve şekeri katıp kavuralım.
Suyunu ilave edelim. 
Zeytinyağlı enginar yapacaksak haşlanmış enginarları üzerine dizelim. Suyuna limon suyu ilave edelim. 
Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. 
Ocağı söndürünce sızma zeytinyağı üzerine gezdirip soğumaya bırakalım. 
ZEYTİNYAĞLI BEZELYE bol dereotuyla servise sunalım.
 ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR limon suyu limon parçaları ve bol dereotuyla servise sunalım.



KAŞARLI ENGİNAR IZGARA 
ve 
ENGİNAR IZGARA ETLİ

Haşlanmış enginarları zeytinyağla yağlayıp ızgarada pişirelim. 
Yeşil salataların üzerinde, et sote üzerinde servise hazırdır. 
Kaşarlı enginar : Haşlanmış enginarı ızgaraya dizin üzerine parça tereyağı koyup 5 dak ızgarada tutalım. Üzerine kaşar peyniri koyup peynir eriyene kadar tutalım. Vazgeçilmez bir lezzet olacaktır... Kaşarlı enginarı yiyince kaşarlı mantarın papucu dama :))) 

Sevgilerimle 
Banu Altun