8 Haziran 2014 Pazar

PEHLİ Kayseri Yöresi

PEHLİ 
Kayseri Yöresi
Malzeme ve Yapılışı  
1 kg patlıcan alacalı soyup tuzlu suda bekletip acısı alalım.
Patlıcanları sıvı yağla yağlayıp fırın tepsisine dizip fırında pişirelim isteyen bol yağda kızartabilir. 
Tenecerede az yağda yarım kg pirzolayı kızartıp tabağa alalım. 
Tenceredeki yağın üzerine az daha sıvı yağ ilave edip küçük doğranmış 2 adet kuru soğanı pembeleşene kadar kavuralım. 
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçasını katıp kokusu çıkana kadar kavuralım. 
Kızarttığımız pirzola etleri katıp kavuralım. 
Sos kıvamında olacak kadar sıcak su ilave edip pişirelim. 
Yemeği pişirme tencerenin altına az salçalı sostan dökelim. 
Fırınlanmış patlıcan dizip etli sos dökelim aralara sarımsak parçaları koyalım patlıcanları dizip etli sos en üstüne közlenmiş biber domates dizelim. Az sıcak su döküp kısık ateşte pişirelim 20 dak kadar. 
Ben bu nefis yemeği ertesi günü servis yapmanızı tavsiye ederim pirinç pilavıyla. 
Aş Olsun...
Merhaba canlarım :) Kayseri ye selam olsun yöresel yemeğimiz PEHLİ yaptım. Ve bu yemeğin lezzeti pişridikten 1 gün sonra yenmesinde. Patlıcanlar sosu içine çekecek yenen patlıcan mı etmi anlaşılmayacak kadar nefis olacak...  Denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle 
Banu Altun



En sevdiğim muhallebi dondurma niyetine çikolata kaymak:)
Benim muhallebim dondurma gibi olur sırrım az miktarda gerçek salep ve mutlaka yumurta sarısı katarım sonuç
tadına doyamazsınız :))