26 Eylül 2014 Cuma

EKİM 2014 YEMEK TARİFLERİ

Hayırlı cumalar sevgili blogcanlar... 
Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ederim. 
Lezzeti bol önerilerimi beğenmenizi dilerim.
Kalpten Sevgilerimle
Banu Altun
Başımda ki dumanlar gidiyor gözümüzde ki yaş kurumaya başladı ve bakıyoruz ki İLAHİ ADALET GERÇEKLEŞMİŞ... HAK YERİNİ BULMUŞ.
RABBİM BU GÜNÜMÜZÜ ARATMASIN GEÇEN GÜNLERE HAMD OLSUN OLAN NİMETLERE BİN ŞÜKÜR...

Yine de insan diyor ki keşke şeytan arada olmasıydı da HAKKI yerine getirseydi...

ACILI TAVUKLU MAKARNA
Acılı makarna sosuna, özel sosda bekletilmiş ızğara tavuk parçaları, karemelize soğan, al biber ve acı biber ilave edin.
Acıso, soya sosu, sirke ve Meksika Hint baharatlarıyla tadına doyum olmaz makarna hazır. 
Tane mısırla servise hazır...





MUZLU MUHLLEBİ
Muzlu muhallebiyle ilgili dostlardan gelen şikayetler, kararıyor , lezzeti kaçıyor, çabuk bozuluyor oldu. 
Çözüm
Normalden az koyu muhallebiyi yapın.
Muz esansı kullanın. 
Yarım muzu çatalla ezip nerdeyse soğumuş muhallebiye yedirin.
Fazla karıştırmayın.
Kaselerin içine az miktarda doldururken muz parçaları ilave edin. 
24 saat de tüketin.
Servis zamanı üzerini süsleyin
Muzlu muhallebi ama sırrı esansda fazla çiğ muzu sevmez krema!!!!


LALEZAR
Patates ezmesinin en nefis hali...
Patates sıcakken tereyağıyla ezelim. 
Kırmızı kuru soğan, acı kırmızı arnavut biberi, limon suyu, zeytinyağı ve sirke yoğurup şekil verelim. Ortalarına karışık salta bırakıp et, tavuk, balık yanında servise sunalım.

DOMATES SOSLU DANA CİĞERİ
Unlayıp kızarttığımız ciğerin üzerine biber salçalı, domates rendeli, sarımsaklı sirkeli sosla sunmanızı tavsiye ederim. 
Soğuk da servis yapabilirsiniz...

Soğanlı Börek
El açması hamura nefis yakışan iç karamelize edilmiş soğan bol acılı ve baharatlı çay yareni tavsiyemdir...