3 Eylül 2014 Çarşamba

PATLICAN KOVALAMA KAYSERİ YÖRESİ VE NEFİS LEZZETLER


Merhaba canlarım :)) Nefis tariflerle geldim denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

****
AHHHH DEDİKODU GIYBET
Cehennemde erkekler üstümüze basıp yanmak için yer arayacakmış... Bu ne acı bişey kadın her şeye sahip ama ahhh o dile sahip değil tüm sorun DİL de... 
Gıybet ve dedikodudan uzak durmak için hanımlar arası sohbeti en az 4 kişiyle yapmakmış... Bide misafir çağırırken yaşı büyük bir teyze çağırmak misafirliğin bereketini arttırıp cıvımayı engelleyenmiş.

Veeee dedikodu gıybet yapan kişilere soğuk durmak anlamıyorsa yekten yüzüne söylemek gerekiyormuş...

SEVGİLERİMLE 
BANU ALTUN


Gıybetle ilgili güzel bir yazı Cahide Sultandan okumak için tıkk tıkk.. 
PATLICAN KOVALAMA KAYSERİ YÖRESİ 
Patlıcanları közleyip yağ ve limonla karıştırıp küçük doğrayalım. 
Fırın kabına alalım. 
Koyun eti, kuru soğan, sarımsak al ve yeşil biber, salça çeşitleri ve domatesli et sote pişirip patlıcanın üzerine serelim. 
Et soteye kırmızı pul biberi , toz kırmızı biber ve kekiği en son ekleyin... 
Fırında 20 dak tutup servise sunalım... 
Sıcak yaz günleri için en hafif kebap dana etiyle daha da hafif olur.
Afiyet olsun... 



Patlıcan Salatası 
Bol sirkeli, limonlu ve zeytin parçacıklı ızgara et tavuk yareni...
Kırmızı Biber Sote 
Al biberi şerit şerit keselim. 
Zeytinyağında soteleyelim.
Sarımsak ve karabiber katıp 10 dak kavurup ocaktan alalım. 
Sarımsak, süzme ve normal yoğurt,tuz ve kıyılmış maydanozu bir karıştırıp servis tabağına koyalım. 
Üzerine al biberi serelim bol kırmızı pul biber servise hazır...

Mercimekli Yaprak Dolma 
Soğanı yağda kavuralım.
1 su bardağı kırmızı mercimeği katıp kavuralım salçaları ilave edelim kavuralım. 
Pilav yapar gibi su verelim.
Göz göz olunca ince bulgur katalım yarım su bardağı kadar.
Demlensin. 
Sevdiğiniz baharatları katın. 
Yaprakları saralım. 
Tencere dibine halka soğan koyun üzerine dolmaları dizin. 
Limonlu,yağlı, limon tuzlu suyunu döküp kapak kapatıp 20 dak pişirip soğuyunca limon dilimleri ve bol zeytin yağı döküp servise sunun. 
Not: Bu dolmalar tombik ve köşeli olur :))
Yoğurtlu Biberli Havuç 
Havuç ve biber resimde görüldüğü  gibi iri doğranır.
Zeytin yağında sotelenip soğuyunca,  sarımsak, süzme ve normal yoğurt,tuz, kıyılmış dereotluyla harmanlayıp servise sunalım. 
İsteğe göre üzerine yağda toz kırmızı biber yakılıp dökülür...



YAZ ATOMU 
Arnavut biberleri iri doğranıp zeytin yağında sotelenir. 
Soğuyunca sarımsak, süzme ve normal yoğurt,tuz karışımıyla harmanlanıp servise sunulur... 
İsteğe göre üzerine yağda toz kırmızı biber yakılıp dökülür...
Daha yayın bekleyen çook tarif var ama zaman yetmiyor :(((