30 Ocak 2014 Perşembe

SEBZELİ MAKARNA Kabaklı Al Biberli

SEBZELİ MAKARNA 
Kabaklı Al Biberli
Malzeme 
1 adet kuru soğan küçük doğranmış
2 adet sarımsak ezilmiş 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 adet kabak mini küp şeklinde doğranmış 
1 adet al biber mini küp şeklinde doğranmış 
2 adet domates, kabukları soyulmuş küp doğranmış
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı 
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Az makarna suyu
Kıyılmış maydanoz 
Yarım paket haşlanmış süzülmüş makarna ama makarnayı tam süzmeyin azcık suyu kalsın varla yok arası...
Yapılışı 
Tavaya yağı alalım. 
Yağ ısınınca soğanı katıp kavuralım. 
Soğanlar yumuşayıp sararınca sarımsakları katıp kavuralım. 
Kabak ve papya biberi katıp kavurmaya devam edelim. 
Kabak ve biber yumuşayınca salçaları katalım kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. 
Domatesleri ilave edelim pişmeye bırakalım. 
Az biraz makarna suyu da az az kepçeyle ilave edelim malzemenin daha iyi pişmesi için. 
Ocaktan almaya yakın karabiber, kırmızı biber katıp 1-2 taşım daha pişirelim. 
Sostan 1 kase kadar ayırıp kalan sosa haşlanmış makarnayı katıp ocakta orta ateşte iyice sosla harmanlayalım. 
Servis tabağına alınca makarnanın üzerine ayırdığımız sostan dökelim, kıyılmış maydanoz serpip sunalım... 
Afiyet Olsun... 
Hayırlı cumalar canlarım :)) Cumaya girdik sayılırız :))
Makarnamı Migrostan aldım özel seri kalp makarnaydı ama çok mu haşladım ney 2-3 tane kalp şekli kaldı :))
Fakat sosu nefissss oldu 
SEBZELİ MAKARNA Kabaklı Al Biberli
makarnayı denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Yanında yoğurdu unutmayın :)
Sevgilerimle
Banu Altun

27 Ocak 2014 Pazartesi

YALANCI PALAMUT LEKARDA :)) ve SİRKE SOSLU HAMSİ SALATASI

YALANCI PALAMUT LEKARDA :))
Canlarım sevgili Vişanıp bana şımartan tatlar etkinliğinde bu nefis tarifi gönderdi... Orjinal tarif için linkin üzerine tıkk tıkk
Ben tarif de az değişiklik yaptım palamutları ızgarada pişirdim :))
Böylece yalancı oldular... Ama bu şekilde bile nefis oldu... 
Önce palamutları ızgarada pişirdim. 
Derisini ve kılçıklarını ayıkladım. 
Kırmızı soğan, maydanoz, limon suyu, sızma zeytinyağı tane karabiberle servise sundum... 
Göz açıp kapatana kadar bitti CanMacidemin kulaklarını çınlattık çin çınnn çıııın çınlatık....
Afiyet olsun...

SİRKE SOSLU HAMSİ SALATASI 
Yine Sevgili Vişnapımdan Sirke Soslu Hamsi Salatası nefis bir lezzet... Tam tarife göre yaptım bana iki diki hamsi kaldı o kadar sevildi ki pişiren yiyemedi diyebiliriz :)) 
Balık alınca az hamsi alıp hemen bu salatayı yapıyorum... 
Orjinal tarif için linkin üzerine tıkk tıkk   http://visnap.blogspot.com.tr/2013/11/sirke-soslu-hamsi-salatas.html   
CanVişnapım balıklar senin eline düştümü pek bi şanslı çünkü en lezzetli haliyle masaya geliyorlar... Ellerine sağlık canım... Daha ben istiridye mantarı, cennet hurması reçeli, çorba kuzu etli, yumurta kapama yapacağım hepsi nefis hepsi benlik hamarat arkadaşım...
Ayyy şimdik diğer hamarat arkadaşlarımın da anmadan geçmek olmaz. Hepiniz birer hamarat ustasınız inanın eskiden şip şak yorum yazardım şimdi bloglara ziyarete gittim mi kalıyorum hepiniz nefis lezzetler yapıyorsunuz. Liste yapsam sayfa yetmez...
Tüm tarifleri sıraya bıraktım sırada ustaların ustası elinin lezzeti ekrandan görünen Emelciğimin tarifleri var. Blogana baktımmı bunu da yapacağım bunuda oyyy akşam oluyor :))
Sevgilerimle 
Banu Altun


22 Ocak 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Yeşil Mercimekli Aş

BENEKLİ AŞ
Malzeme
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı keme çorba hamuru kare kare mini pul şeklinde oluyor yöresel ürün satan yerden alabilirsiniz Malatya Pazarı
6 su bardağı su 
1 kase süzme ve normal yoğurt karışımı 
1 yumurta 
1 tepeleme çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı tere yağı 
1 çorba kaşığı sıvı yağ 
kırmızı pul biber, karabiber, nane ve ezilmiş 3 diş sarımsak
Yapılışı 
Yeşil mercimeği 1 saat kadar suda ıslatıp süzelim. 
Yeşil mercimeği bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp üzerine soğuk su katıp süzelim. 
Tencereye 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakalım. 
Su kaynayınca hamuru katıp haşlamaya bırakalım. 
Hamurlar yumuşamaya başlayınca yeşil mercimeği katıp ikisini bir haşlamaya devam edelim. 
Çukur kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpalım. 
Haşlama suyundan yoğurda kaşık kaşık suyundan katıp yoğurdu ılıştıralım. 
Ve hızla karıştırarak tencereye yoğurdu ilave edelim. 
Yoğurt fazla pişmeyi sevmez!!!
15 dak kadar pişirelim karıştırarak. 
Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alalım. 
Yağlar ısınınca baharatları ve ezilmiş sarımsağı katıp yağı bu malzemeyle cızırdatıp :) çorbaya dökelim. 
Son olarak tuzunu katalım, Aşımız servise hazırdır... 
Afiyet olsun... 
Merhaba canlarım :)) Büyüklerimizin nenelerimizin yemeği Aş... 
Aş ne çorba ne yemek kıvamında olur. Ekmekle onu yersin ve doyarsın... Ahhh eski topraklar ahhh... Yanına salata bilinmez :)) soğan kırılır yazsa da yeşil soğan her kez taş gibi doymuş kalkarmış...
Not: Hamurunu kendiniz yapmak isterseniz mantı hamurunu açıp mini kareler kesin dam yada balkonda güneşte kurutun ben hiç İstanbul da yapmadığım için bilmiyorum memlekette yaparsam getiriyom yoksa alıyom :))...

Yoğurtlu Yeşil Mercimekli Aş tarifimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle 
Banu Altun

21 Ocak 2014 Salı

ÖFKE VE SABIR...


Merhaba Canlarım :)) 
Bugün tarif yok, güzel özlü Mevlana Celaleddin Rumi    Sözleri var...  

Öğrendim bende cahili konuşturmayacan!!! Orayı terk edip ya kaçacan telefondaysan bir daha açmamak üzere kapatacan. Muhatablığın neden kaynaklıysa ve  görevin neyse yapıp şahsın susma sonucu beklenecekmiş....
Çünkü her densiz aileye şikayet edilmiyor sonuç neye varır bilemezsin... 
Her densizi mahkemeye veremezsin zamanına yazık... 


 Günün tüm sıkıntısını mıknatıs gibi alan aileyle dostla içilen bir fincan kahve... Yanında lokumu, çukulası mutlak olsun ama :)) 
Sinirlerimi pamuk gibi yapan an, bulaşıklar yıkanmış temiz mutfak. Çay ocak da demlenmek üzere, öncesi de küçük keyif yapmak için bol  köpüklü kahve:)))
Sevgilerimle
Banu Altun...

16 Ocak 2014 Perşembe

PEYNİR ÇEŞİTLERİYLE KAHVALTI ÇAY KEYFİ :))

PEYNİR PİYAZI
Malzeme
1 dilim sert tam yağlı beyaz peynir
1 orta boy kuru soğan 
1 iri tutam maydanoz 
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
1 yemek kaşığı zeytin yağı 
Yapılışı
Peyniri ufalayalım. 
Kuru soğanı küçük doğrayıp elimizle az ovup ezip peynire katalım. 
Kıyılmış maydanoz ve baharatları katıp tüm malzemeyi harmanlayalım. 
Servise hazırdır. 
Bu nefis Peynir Piyazını kahvaltı sofrasında, lavaş arası dürüm olarak, çoban salatasının üzerine serpip veya sıcacık dumanı üzerinde makarnanın üzerine koyup servis yapmanızı tavsiye ederim...
Afiyet olsun...

Peynirin yareni zeytin :)) hemde bol baharatlı çay da dost...

SICAK KAŞAR PEYNİRİ 
Malzeme 
Eski kaşar peyniri 
un
yumurta 
galeta unu
kızartmalık yağ
Yapılışı 
Kaşar peyniri orta kalınlık da dilimlenir. 
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa iyice bulanır. 
Kızdırılmış yağda altın sarısı kızartıp fazla yağını çok kısa süre havlu peçete tutarak alıp sıcak sıcak servi yapalım vazgeçilmez lezzeti :))
Afiyet şeker olsun...


SARIMSAKLI LİMONLU PEYNİR DİLİMLERİ 
Malzeme 
1 kase kırıntı çeşitli peynir 
3 diş ezilmiş sarımsak 
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
1 çay kaşığı toz ve pul kırmızı biber 
tost makinasında ısıtılmış çıtır ekmek
Yapılışı
Peyniri ezelim. Sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını katıp iyice ezerek karıştıralım. 
Ekmeklerin üzerine sürelim. Üzerine toz ve kırmızı pul serpip demli dumanı üstünde çayla servise sunalım... 
Afiyet olsun...

ACILI ALEVLİ PEYNİR
Malzeme ve Yapılışı 
1 kase ufalanmış yağlı beyaz peynir ve yumuşak tulum peyniri ufalanmış...
3 adet kırmızı acı arnavut biberi veya meksika biberi. 1 adet acı yeşil biber ince ince kıyalım peynire katalım. 
1 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı katıp hepsini harmanlayıp servis tabağına alalım... Taze çıtır ekmek, acılı alevli peynir ve çayyyy hımmmmm....
Afiyet olsun... 
Merhaba canlarım :)) Koşturmalar hayat mücadelesi tam rahatladım derkene :) çıkan faturalar farklı pürüzler ama her şeye rağmen güzel hayat :)) hayat güzel... 
Güne keyifle başlamak için bir demlik çay ve yareni peynir çeşitlerimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Not: ben çemeni pastırmayı çok seven olduğumdan kahvaltı soframda sarımsaklı, soğanlı baharatlı acılı lezzetler boldur. Bu lezzetler çok çay içirtir benden demesi. Eğer sizler de pastırma çemen seviyorsanız bu lezzetleri mutlaka deneyin derim!!!
Sevgilerimle
Banu Altun

12 Ocak 2014 Pazar

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Hayırlı kandiller... Dillerin bülbül gibi zikirde olduğu dualarımızın kabul olduğu Sevgili Gül Kokulu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa'nın S.A.V  Şefaatine Hak kazanmış bir gecemiz olsun... 
Sevgilerimle 
Banu Altun

10 Ocak 2014 Cuma

TAHİN HELVALI BANUŞ KEKİ :)))

TAHİN HELVALI BANUŞ KEKİ :)))
Malzeme 
3 yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt 
yarım su bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı margarin 
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin 
2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
1 yemek kaşığı krem kıvamında fındık ezmezi
3 su bardağı un iki kere elenmiş 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 yemek kaşığı kakao
150 gr. kakaolu sade tahin helvası 
Yapılışı 
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Süt, sıvı yağ,yoğurt, fındık ezmesi ve margarin katıp çırpalım.
Unu katalım, üzerine kabartma tozu, hindistan cevizi ve tahini katıp tahta kaşıkla karıştıralım. 
Yarısını yağlanmış kek kalıbına dökelim. Üzerine ezilmiş bir miktar tahin helvası serpelim. 
Kek hamurunun kalan kısmına kakao, ceviz içi ve kalan tahin helvasını katıp karıştıralım. 
Sade kekin üzerine dökelim. 
Kakaolu kısım pişerken kolay yandığı için kaşıkla sade keki yüzeye alalım. Kakaolu kısım içte kalsın.
150 ve 175 derece arası  ısıtılmış fırında 40 dak yakın pişirelim. 

Afiyet olsun...
Hayırlı cumalar canlarım :)) Benim bu özel kekim sevdiğim bir dostum için mutfağa girdiğim de ortaya çıktı çok da nefis oldu adıda Tahin Helvalı Banuş Keki .. İçine sevgi dostluk arkadaşlık  katılmış özel formüllü :)) kekimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun




7 Ocak 2014 Salı

BTK NEDİR ? BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

Merhaba canlarım :)) BTK  BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU ile ben yeni tanıştım iyiki böyle bir kurum varmış...

Cep telefonumu ve internet hattımı daha uygun fiyata kullanmak için X oporötöre taşıdım. Fiyatlar harika ama müşteri hizmetleri fiyasko!!! ...

Temmuz ayında internete bağlanamıyorum hat modeme uyum sağlamadı tekrar arayın tekrar ayarın diye diye  neredeyse 1 ay cebelleştik eleman hatasından!!!  İptal edin hattı deyince biri aradı firmadan hemen düzeltiyoruz dedi 10 dakkada sorunum bitti...

Aylardan Aralık ayı:)) Cep telefonumu kaybettim kaybetmez olaydım:) müşteri hizmetlerini aradım telefon hattını geçici süreliğine kapatın dedim. Telefonu bulunca da telefonumu açın dedim dış aramaya açıldı ama ben kimseyi arayamıyorum tam 1 ay müşteri hizmetlerini aradım bu aramalar ücretli bide soruları soruyorlar işleme başlıyorlar sistem gitti diyorlar, bir sonra ki arayışımda işlemi yaptım tele kapat aç düzeldi diyorlar kapatıp açıyorum düzelen bir şey yok her gün 1 saat konuş artık bağırmaya başladım ve ne bağırıyorsun BTK dilekçe yaz ve bekle denildi... 
BTK https://tuketici.btk.gov.tr/ adresine şikayetimi yazdım. Hemen geri dönüş oldu inceleme başlattıklarını yazdılar. Ortalama 10 gün için kullandığım operotörden yetkili kişi aradı. Kendilerini aradığım zamanki telefon konuşmalarımı dinlemiş. Mağdur edildiğimi anlamışlar. 

  • Personel hakkında gerekli işlem yapıldığını söylediler
  • Sorunum yine 5 dak çözüldü
  • Özür dilendi 
  • Hediye kampanyaya hattıma yüklendi
  • Daha sonra tekrar aradın memnunmuyum olanlardan diye...
:-) Memnunum tabiki iyiki varsın BTK teşekkürler... 
Kullandığım operotörde kampanyalarından çekim gücünden memnundum bu sorunda bir daha yaşanmayacak dedikleri için onlardan da memnunum :-))

Sorun yaşadığımız zaman yeterki soruna çözümü doğru adresde arayalım... 

Sizler böyle bir sorunla karşılaşmayın derim ama olursa başvuru adresi çözüm yolu BTK... Bilginize...
Sevgilerimle
Banu Altun

5 Ocak 2014 Pazar

MUTLULUK MUSKALARI :)) KIYMALI ÇEÇİL PEYNİRLİ ÇITIR ÇITIR

KIYMALI MUSKALAR SOSYETE MANTISI
Malzeme ve Yapılışı 
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alalım. 
Yağ ısınınca küçük küçük doğranmış 1 adet kuru soğanı kavuralım. 
1 avuç dolusu kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Bol karabiber katalım, tuzunu ekelim. 
1 çay kaşığı dolusu domates salçası katıp salçanın kokusu gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. 
Yufkaları 2 parmak eninde şeritler halinde keselim. 
Muska şeklinde sarıp bol kızgın yağda kızartalım. 
Fazla yağını havlu peçeteyle alıp tabağa dizelim. 
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, tavada tereyağı kızdırıp toz biberle karıştırıp yoğurtlu böreklerin üzerine dökelim. 
Afiyet olsun... 

Yapımı kolay gibi gözükse de zaman alıyor. Ben mini mini sarıp aralarına dolap poşeti koyup buzdolabında saklıyorum. 
Aparatif olarak ortalama 10 tane kızartıp masaya getiriyorum...

ÇEÇİL PEYNİRLİ ÇITIR MUSKALAR 
Malzeme ve Yapılışı 
1 kase çeçil peyniri, az miktarda kaymak loru ve tulum peynirini harmanlayalım. Yufkayı 4 parmak genişliğinde şerit halinde keselim. 
Uç kısmına bolca peynir koyup üçgen şeklinde katlayarak saralım. 
Bol kızgın yağda kızartıp az havlu peçete bekletip servise sunalım.
Afiyet olsun...
Mutlu haftalar dilerim :)) Hafta sonu Mutluluk Muskası sardım :)) muhabbete muhabbet kattı... Bunlar mutluluk muskası deyincik zati bi tebessüm oldu yiyen kendini kontrol etti mutluyum diye:)) mutlu olmak için bir çok neden bulduk sıkıntıları da kara çuvala attık ara ara kontrol etmek üzere unuttuk onları... Sonraa laf da lafı açtı çaylar demlik demlik bitti...
Muska böreğini bilmeyen yok ben arşivimde bulunsun bu güzellik istedim... Küçük kıymalısı bi başka leziz iri peynirlisi oyyy bi başka güzel... Uzun zamandır yapmayan dostların aklına düşsün bu börecik.... 
Sevgilerimle 
Banu Altun

3 Ocak 2014 Cuma

DENİZ BÖRÜLCESİ EGE ve YUNAN MUTFAĞINDAN

YUNAN USULÜ DENİZ BÖRÜLCESİ 
Kılçığı ayıklanmış zeytinyağ ile karışmış deniz börülcelerini servis tabağına alalım. 
1 domatesi rendeleyelim içine sızma zeytinyağı, sirke, kimyon, rende sarımsakla sos hazırlayalım. 
Servis zamanı börülceleri sarımsaklı limonlu sosla harmanlayalım.
Üzerine domatesli sosu döküp servise sunalım. 
Afiyet Olsun.

DENİZ BÖRÜLCESİ 
1 paket deniz börülcesinin çamurlu kök kısmını kesip atalım.
İyice yıkayalım bol suda defalarca. 
Suyun rengi her seferinde bulanık olur telaş yok:)
Tencereye soğuk su koyalım, içine 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu koyup kaynatalım. 
Kaynayan suya deniz börülcelerini katalım.
Diriliklerini kaybetmeden yumuşayana kadar 10-15 dak gibi haşlayalım yani kılçığından ayrılacak kadar haşlayalım çok da haşlanırsa dağılır!!! 
Süzüp soğuk suyla şoklayıp ılımaya bırakalım. 
Sapından tutup parmaklarımızla börülceyi kılçığından sıyıralım.
Hemen sızma zeytinyağıyla harmanlayalım. 
DENİZ BÖRÜLCESİNDE YETERİ KADAR DENİZ TUZU OLDUĞUNDAN HAŞLAMA SUYUNA TUZ ATMAYIN YİYEMEZSİNİZ ZATEN. TUZSUZ HAŞLANIP TUZSUZ SOSLANDIĞI HALDE TANSİYON HASTALARI TEMKİNLİ AZ TÜKETSİNLER YİNEDE TANSİYONLARI ÇIKAR!!!
Limon sarartır servis zamanı masada dökmeniz gerekir. 
Egede genelde haşlanmış yağlanmış deniz börülcesi bol dövülmüş sarımsak ve limon suyuyla servis yapılır...
Afiyet 

DENİZ BÖRÜLCESİ YOĞURTLU 
Yağlanmış sarımsak ve limonla karıştırılmış deniz börülcesinin
 üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servise sunalım. 
Afiyet olsun...

Mutlu güzel sağlıklı sıhatli bol afiyetli bir sene dileyerek senenin ilk tarifini yayınlıyorum...
Büyük marketler de artık tüm aradığımız yöresel yiyecekleri de buluyoruz. Deniz Börülcesi de çok kolay bulabilceğiniz uygun fiyatlı nefis ot :) 
Bu ara soframdan balık eksik olmuyor Vişnap Macidemin kulaklarını çınlata çınlata ondan da nefis balık tarifleri pişiriyorum balık gerçekten neşe ve enerji veriyor hamsi gibi oynayasım var :)) Ege ve Karadeniz birbirine tariflerle  bağlıyorum:))) balıklar Karadenizden salatalar Egeden:)
Balık yareni Deniz Börülcesini sizlerin de denemesi beğenmesi dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun

1 Ocak 2014 Çarşamba

HOŞGELDİN 2014

MUTLU YILLAR CANLARIM :)) YÜZLERDEN GÜLÜMSEME EVLERDE HUZUR VE MUTLULUĞUN EKSİK OLMADIĞI KAZANÇLI SAĞLIKLI SIHATLİ PIRIL PIRIL BİR 2014 YILI DİLERİM...

SEVGİLERİMLE 
BANU ALTUN