31 Mayıs 2014 Cumartesi

MOZAİK PASTA


Güzel bir hafta sonu dilerim :)) Nefis leziz tariflerim yayın için sırayı bekliyor. İlki en çok sevilen vazgeçilmez bisküvi ve çikolata aşkı Mozaik pasta tarifim denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Not : beni şımartan bu nefis lezzeti elle 2 parmak kullanarak yemenizi tavsiye ederim yanında sıcak çayla :))
Sevgilerimle 
Banu Altun

MOZAİK PASTA 
Malzeme 
2 paket pötübör bisküvi 200 gr
100 gr tere yağı 
2 çay bardağı süt 
4 çorba kaşığı toz şeker 
2 tepeleme yemek kaşığı kakao 
1 yemek kaşığı dolusu fındık krema şokella
Yapılışı 
Yağı eritip ocağı söndürelim. 
Şeker , kakao ve sütü ilave edip iyice karıştıralım. 
Ocağın altını yakıp 1-2 taşım kaynayana kadar karıştıralım. 
Ocaktan aldıktan sonra şokellayı ekleyip karıştıralım.
Soğumaya bırakalım. 
Sos iyice soğuyunca orta irilikte kırılmış bisküvileri katıp karıştıralım. 
Yağlı kağıt içine döküp önce baton şeklini verip dolaba koyalım. 
2 saat kadar buzdolabında kalan pastamıza piramit şeklini verip 1 gece dolapta beklettikten sonra servise sunalım. 
Üzerine çikolata sos, antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun




27 Mayıs 2014 Salı

HIRSIZLARA DİKKAT !!!

Merhaba canlarım :)) Hırsız dendi mi aklımıza çalmak geliyor doğal olarak. Ama mesela blog hırsızları da var onlar da emeğimizi çalarak bizleri üzüyor...

Bideeee haksız yere ölmüş insanların telefon su aboneliğini kullanan aşağılık hırsızlar !!! Cidden vahim ve mide bulandırıcı bir durum. Bugün cep telefonu aboneliğine ücret alınmıyor su elektrik vs. aboneliği taksit yapılıp faturayla bir ödeniyor olmasına rağmen  ahlaksız insanlar kullamak da ısrar ediyor.

Aman dikkat kullanmadığınız abonelikleri iptal etmeyi unutmayın!!!

Unutmuş olduğunuz aboneliklerden şüphe ediyorsanız bir dilekçe yazıp PTT den aps mektup olarak kuruma gönderin derim. Kurumdan gelecek yazılı kaşeli belgeyi de saklamak gerekiyor.

Not:Kurumlara gittiğinizde yazılı belge vermeyip sözle söyleyen yazılı cevap vermeyen ısrarcı memurlar olduğundan:))) PTT ile dilekçenizi yollamanız tavsiyemdir. Çünkü  söz uçucudur...

Sevgilerimle 
Banu Altun

25 Mayıs 2014 Pazar

Arnavut Cigeri - Patlıcanlı Fıstıklı Pilav - Kelle Paça


Miraç Kandilimiz Mübarek olsun...


Dualarda buluşmak dileğiyle...


Hayırlı Kandiller dilerim...

Kandil dendi mi helva veya kandil simidi olur. Ev mis gibi  

kokmalı mahlep kokusuyla yada o kavrulmuş helvanın 

şekerle karışmış kokusuyla.. Evet ben bu akşama nefis 

mahlepli çatal yapacağım tarifi önümüz deki günlerde 

sizlerle...  Şimdik mutfak da unutulmaması gereken leziz 

önerilerime...

Beğenmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle 

Banu Altun


Arnavut Ciğeri

İri kare küpler şeklinde doğranmış dana ciğerini yarım saat sütte dinlendirelim. Ciğeri iri doğratın kızarırken kurumuyor!!!
Ciğere 1 su bardağı kadar su döküp süzelim. 
Toz kırmızı biber, az kimyonla harmanlayıp una bulayalım. 
Kızgın yağda kızartalım. Ciğer çabuk kızarır fazla yağda tutmayın. 
Yareni maydanozlu soğanlı toz kırmızı biber sumak zeytinyağı ve limonlu salatayla servise hazır...

Patlıcanlı Fıstıklı Pilav

Kavurmalı fıstıklı pirinç pilavı pişmeye yakın göz göz olduğunda küçük doğranmış kızartılmış patlıcan ekleyelim demlendikten sonra servise hazır...

Ciğer almaya giderim de kelle paça almadan çıkmam o tükandan ben :)) Kelle paça kemiklerin dostu ve  doğal antibiyotik olduğunu unutmayın zahmetli görülse de aslında pişirmesi ayıklaması oldukça keyifli. Sofranızdan eksik olmasın derim...


22 Mayıs 2014 Perşembe

Manikür Önerisi ve Pamuk Krem


Merhaba canlarım :) Hepimiz mutfak çıkmayan hanımlarız ellerimiz de yara bere bir kabus olduğundan itina itina...  Eldivenle de iş yapınca elin lezzeti geçmiyor asla kullanmam. 
Uzun tırnağı bende severim özel zamanda protez tırnak kullanıyorum süslü şıkır şıkır :)
Manikür de hiç yaptırmadım etlerin kesilmesi kan çıkma ihtimali hijyen takıntısı beni ala bora ediyor. Zaten kuaförün yolu bilmem de arada bir gidince bile yanımda yapılırken bakamam ve bir tırnak kokusu gelir ki burnuma ıyyyyy dayanamıyorum...
Benim sevgili annem de  ben çocukken Günaydın gazetesinden resimli Fransız Manikürünün et itme kısmını bulmuş kulak çubuğu ve yağlarla yapardı  şimdik eczanelerde Mavala Tırnak Eti İtici var tırnak etlerine fırçasıyla sürüyoruz hiç beklemeden pamuklu çubuğuyla yuvarlıyoruz. Bol suyla yıkayıp hemen oje sürelim. Oje sürelim ki o formunu korusun. Çok sık yaparsanız et kısımları kabarır ihtiyaç oldukça hatta ihtiyaç olan tırnağa uygulayın. 
Pamuk krem : Vazelinin içine badem yağı ve az limon suyu katıp 3   gece de bir sürürmek elleri ve ayacıkları pamuk gibi yapar hımm bide dirsek ve dizlere de sürülür...

Sevgilerimle 
Banu Altun

 




19 Mayıs 2014 Pazartesi

15 Mayıs 2014 Perşembe

DERİN ACI



BAŞIMIZ SAĞ OLSUN BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYE

 Gözyaşları sel oldu. Bu acı yaktı yüreğimi yüreklerimizi kok kömürü gibi yaktı. Hepsi ev geçindirmek için aileleri için evlatları için evlerinin direği olmak için canlarını hiçe sayan işçiler o kara madende hissediyorum sevdiklerinin yüzü gözlerinin önüne gelerek çalışan canını hiçe sayan işçiler. Bu acı yüreğimizi daha çook dağlıyacak. 
Dilerim dünyanın en pahalı benzinini kullan bizler dünyanın en pahalı KÖMÜRÜNÜ  yakan oluruz. KÖMÜR ÇOK PAHALI OL TUTANIN ELİ YANSIN. PAHALI OLSUN  Kİ MADENLERE TEKNOLOJİ GELSİN 2010 DA ZONGULDAK FACİASI DAHA NELER NELER YAŞANMASIN. 
CAN GÜVENLİĞİ OLSUN. 
ACI ŞU Kİ ŞİMDİ İSTANBULDA KÖMÜR YAKAN İNSANLAR VAR VAYYY VAYYYY...
Bu resim bir maden işçisinin kızı Nihal Acar tarafından çizilmiş emeğine yüreğine sağlık. Baktıkça ağladığım bir resim söze gerek yok.

9 Mayıs 2014 Cuma

Zahide Yetiş Hayranlığı ve Çay Lokumu yada Erzincan Lokumu


Merhaba canlarım :) öncelikle anneler günümüz kutlu olsun. Yine günler çook yoğun geçiyor Rahmetli Babamın senesi okuması vardı Rabbim kabul eylesin haberdar eylesin. Tüm ölmüşlerimize gani gani Rahmet eylesin... 
Bu hafta hayranı olduğumuz Sevgili Zahide Yetiş Hanımı daha da capcanlı izlemek için stüdyosuna gidip seyircisi olduk :)) Zahide hanımı görüp ona onu çook sevdiğimizi hayranı olduğumu olduğumuzu söyledim. 
Zahideyle Yetiş Hayata başladığından beri bizi ekrana bağladı seçtiği konular ve konukları çok güzel. Her gün dolu dolu içerikli faydalı yayınlarını kaçırmadan izliyoruz. Özellikle sağlık kürlerini hemen uygulayıp hayatımıza katıyoruz.
En çok ilgimi çeken yayında Büyükçemece de ki Sancaklar Cami ilk gidilecek yerlerin başında yer altına yapılmış bir camii gidince paylaşırım...
Bu güzel tüm yayınlar için Zahide Hanıma çok teşekkürler kalbimizdesin...
Sevgili Zahide Yetiş Hanıma yaptığım Çay Lokumu diğer adı Erzincan Lokumu tarifi sizlerle 5 çayının yareni denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle...






 Erzincan Lokumu 
Çay Lokumu 
Malzeme 
250 gr tuzsuz tereyağı 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri 
4 su bardağı un az yada fazla olabilir 
1 paket kabartma tozu ve vanilya 
Üzeri için : bol pudra şekeri 
Yapılışı 
Tereyağ, pudra şekeri ve sıvı yağ çatalla iyice çırpalım krem hline gelene kadar. 
Yumurta ekleyip karıştıralım. 
Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. 15 dak dinlendirelim. 
Yağlanmış tepsiye eşit şekilde yerleştirelim. 
Bıçakla kare dilimleyip önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar tutalım. 
Soğuduktan sonra bolca pudra şekerine bulayıp demli tomurcuklu çayla servise sunalım. 
Afiyet şeker olsun... 



3 Mayıs 2014 Cumartesi

HASUDA veya diğer adı HASİDE HOŞGELDİN 3 AYLAR ve MÜBAREK OLSUN REGAİP GECESİ ikramları

 Merhaba canlarım :) Mübarek 3 aylara girdik şükür. Beklenen gün Regaip Kandiline de kavuştuk. Hayırlı günler olsun hepimize. 
Mübarek günleri dolu dolu dualı zikirli lakıyla geçirmemiz dileğiyle...
Kandil akşamından 2 nefis tarifim sizlerle. Helva yerine pekmezli Hasuda veya diğer adi Haside  yaptım. Kandil simidi yerine sabahtan zeytin ezmesi yapmıştım Zeytinli poğaça yaptım. 
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle 
Sevgilerimle
Banu Altun
 Hasuda veya diğer adi Haside 
Malzeme
1 su bardağı dut pekmezi 
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası, mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı kadar un. Yani 1 su bardağı bu şekilde dolmuş olsun.
4 su bardağı su 
bol ceviz içi
Yapılışı 
Nişasta karışımı, pekmez ve  az suyla topaksız sıvı elde edelim. 
Kalan suyu da ilave edip iyice karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. 
Koyulaşınca fazla ocakta tutmayın pekmez çabuk yanar!!!
Ocaktan alıp içine bolca ceviz kırığı katıp karıştıralım. 
Islatılmış borcam kaba dökelim. 
Üzerini cevizle süsleyip soğumaya bırakalım. 
Afiyet şeker olsun...


 Poğaça
Tarifi arşivde var:)) Bol mahlepli sirkeli poğaça hamuru hımmm... Zeytin ezmesini de kendim yaptım buram buram mis kokulu. Yarısını zeytinli, yarısını peynirli hamurdan arta kalanını bol acı biberli yaptım. 


Kahvaltı soframın da vazgeçilmezi zeytin ezmesi bol limon zeytinyağı az sarımsak kekik veee taze ekmek çayyy hımmmm...
Biber fiyatı düşmüş zehir gibi acı biber buldum hemen turşu için kavanoza bastım ortasında tüm taze sarımsaklar var tüm tüm bastım baharın ilk turşusu...