12 Haziran 2014 Perşembe

BERAT KANDİLİ TEBRİĞİ


Sevgili blogcanlarım Mübarek Berat Kandilimiz Hayırlara ve Beratimize Vesile Olsun... 

Dua İle Aşk İle..

Her Ayın 12. Burada Buluşmak Üzere 
Sevgiyle 
Banu Altun


10 Haziran 2014 Salı

HEDİYENİN EN GÜZELİ REÇEL TURŞU MEYVE SEBZE :))

Merhaba canlarım :)) Hediye dendi mi hemen kalıcı olsun deyip süs eşyası, takı veya aksesuar düşünülür. Ben bu tür hediyelikleri hiççç sevmem :)) hele parfüm hediyelerini ne yapacağımı bilemem...

Bu tür hediyeler yerine şimdiler de nostalji dense benim için en güzel harika hediyeler bir kavanoz reçel üzeri peçeteli kurdelalı, bir kavanoz turşu, çemen, acuka, meyve, sebze, değişik kutularda çay, kahve, çikolata, lokum ve tabi kek, kurabiye... Kalıcı olmasa da tatlı unutulmaz anısı var... 

Sevgilerimle 
Banu Altun
Nefis çilek reçelim mevsimi geldimi benden isteyeni çook... 

Benim evde özel günler de hediye olarak aldığım meyve tabakları... 
Fotolarını çekemedim ama önerim armut çöpleri kurdelalanır elma portakal tek tek janjanlı ambalaj veya tülle kaplanır, veya sırf kurdelayla süslenir... 
Hediyelik böyle kutuda çayları Migros veya Real gibi marketler de  bulabilirsiniz demi nefis kutuları şahane fiyatı da çook uygun...

Mısır bence en mutlu eden hediye alırken sorun komşunun dumanında pişiyorsa alın düdüklü tencere de  1 saat de hazır!!! Kabukları ve püskülleriyle haşlarsanız daha da nefis olur. 
Ne zaman mısır hediye götürsem uzunca bir çocukluk anıları açılır muhabbeti en bol :))

Adana pancarı bana hediye geldi hiç böyle pancar yemedim kalp kalp :)) pancar rengi işte gülümseten lezzetler... 


Pancar turşusu tarifim var blogumda bide turşu pancarı saf zeytinyağında marine edin 1-2 gün kullandıkça yağa pancar eklersiniz et balık ızgara yanında sebze eti olarak servise hazırdır...

8 Haziran 2014 Pazar

PEHLİ Kayseri Yöresi

PEHLİ 
Kayseri Yöresi
Malzeme ve Yapılışı  
1 kg patlıcan alacalı soyup tuzlu suda bekletip acısı alalım.
Patlıcanları sıvı yağla yağlayıp fırın tepsisine dizip fırında pişirelim isteyen bol yağda kızartabilir. 
Tenecerede az yağda yarım kg pirzolayı kızartıp tabağa alalım. 
Tenceredeki yağın üzerine az daha sıvı yağ ilave edip küçük doğranmış 2 adet kuru soğanı pembeleşene kadar kavuralım. 
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçasını katıp kokusu çıkana kadar kavuralım. 
Kızarttığımız pirzola etleri katıp kavuralım. 
Sos kıvamında olacak kadar sıcak su ilave edip pişirelim. 
Yemeği pişirme tencerenin altına az salçalı sostan dökelim. 
Fırınlanmış patlıcan dizip etli sos dökelim aralara sarımsak parçaları koyalım patlıcanları dizip etli sos en üstüne közlenmiş biber domates dizelim. Az sıcak su döküp kısık ateşte pişirelim 20 dak kadar. 
Ben bu nefis yemeği ertesi günü servis yapmanızı tavsiye ederim pirinç pilavıyla. 
Aş Olsun...
Merhaba canlarım :) Kayseri ye selam olsun yöresel yemeğimiz PEHLİ yaptım. Ve bu yemeğin lezzeti pişridikten 1 gün sonra yenmesinde. Patlıcanlar sosu içine çekecek yenen patlıcan mı etmi anlaşılmayacak kadar nefis olacak...  Denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle 
Banu Altun



En sevdiğim muhallebi dondurma niyetine çikolata kaymak:)
Benim muhallebim dondurma gibi olur sırrım az miktarda gerçek salep ve mutlaka yumurta sarısı katarım sonuç
tadına doyamazsınız :))



5 Haziran 2014 Perşembe

ETLİ ENGİNAR - ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR - ZEYTİNYAĞLI BEZELYE - KAŞARLI ENGİNAR IZGARA - ENGİNAR IZGARA ETLİ

ETLİ ENGİNAR
Malzeme
350 gr kuşbaşı et  
 2 su bardağı haşlanmış bezelye 
2'er adet havuç ve minik patates küp doğranmış 
1 adet kuru soğan 
yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı domates  salçası 
sıcak su pişme durumuna göre ayarlayalım 
tuz, limon suyu, yenibahar
yarım demet dere otu
6 adet haşlanmış enginar 
Yapılışı 
Eti kavuralım. 
Yağı ilave edip soğanı yağda pembeleştirelim. 
Havucu ilave edip kavuralım. 
Patatesleri katıp kavuralım.
Salçayı katıp kokusunu çıkartalım. 
Bezelye, tuz  katıp kavuralım.
Suyunu ilave edelim. 
Haşlanmış enginarları ilave edip pişirelim. 
Servis zamanı dereotuyla sunalım. 
Aş Olsun
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
veya 
ZEYTİNYAĞLI BEZELYE
Malzeme 
 1 kg haşlanmış bezelye 
2'er adet havuç ve minik patates küp doğranmış 
1 adet kuru soğan 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 su bardağından fazla sıcak su pişme durumuna göre artırılır
yarım demet dere otu
6 adet haşlanmış enginar 
Yapılışı 
Soğanı yağda pembeleştirelim. 
Havucu ilave edip kavuralım. 
Patatesleri katıp kavuralım. 
Bezelye, tuz ve şekeri katıp kavuralım.
Suyunu ilave edelim. 
Zeytinyağlı enginar yapacaksak haşlanmış enginarları üzerine dizelim. Suyuna limon suyu ilave edelim. 
Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. 
Ocağı söndürünce sızma zeytinyağı üzerine gezdirip soğumaya bırakalım. 
ZEYTİNYAĞLI BEZELYE bol dereotuyla servise sunalım.
 ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR limon suyu limon parçaları ve bol dereotuyla servise sunalım.



KAŞARLI ENGİNAR IZGARA 
ve 
ENGİNAR IZGARA ETLİ

Haşlanmış enginarları zeytinyağla yağlayıp ızgarada pişirelim. 
Yeşil salataların üzerinde, et sote üzerinde servise hazırdır. 
Kaşarlı enginar : Haşlanmış enginarı ızgaraya dizin üzerine parça tereyağı koyup 5 dak ızgarada tutalım. Üzerine kaşar peyniri koyup peynir eriyene kadar tutalım. Vazgeçilmez bir lezzet olacaktır... Kaşarlı enginarı yiyince kaşarlı mantarın papucu dama :))) 

Sevgilerimle 
Banu Altun 


3 Haziran 2014 Salı

ENGİNAR SUYU ŞİFA DEPOSU

Şalgamlı Enginar Suyu
Balık soframın vazgeçilmez içeceği şalgam suyudur. Balık yareni de benim için enginardır. 
Ben enginarı limonlu suyla haşlarım şeker yağ vs. katmam naturel tadı kaçıyor. 
Buz gibi soğutulmuş yarım su bardağı enginar suyu ve üzerine acılı şalgam suyu
Benim kendi buluşum olan bu nefis içeceği yapmanızı tavsiye ederim. 

Enginar suyunu iyice soğutup bol limon suyuyla servis yapın tadına doyulmuyor. Bunu nefis içeceği bol bol içmek için bol bol enginar haşlamak gerekiyor...

Merhaba canlarım :)) Şifa deposu enginar ciğerin dostu kanı temizler şükür ona bulaşan gdo yok !!! daha henüz el atmadılar :)) bu nedenle bol bol tüketelim derim.
Zeytinyağlısı, kaşarlısı, etlisi ve ızgara enginar tariflerim bu hafta sizlerle... Önce suyu dedim aman kıymetli suyu ziyan olmasın... 
Kalpten Sevgilerimle 
Banu Altun
Haşlanmış enginar sarımsaklı limonlu maydanozlu sızma zeytinyağlı karışımıyıla...
Mini patateslere de aynı sosu kullandım maydanoz ve sarımsaklı karışım ama bol acılı baharat ilave ettim...
Balık yareni ekşili salata kuzu kulaklı yeşil salata bol sarımsaklı :))