9 Temmuz 2014 Çarşamba

BONCUKLU ÇORBA - ÇATAL - HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE - KABAKLI BÖREK İÇİ

Merhaba canlarım :)) Hayırlı bereketli Ramazanlar...
İftar sofrasına yakışır çorba ve çay yareni nefis tariflerimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle
Banu Altun

BONCUKLU ÇORBA
Yoğurtlu çorbanın içine son 15 dak. öncesi haşlanmış mısır, bezelye ve yağda kavrulmuş arpa şehriye ilave edelim. 
Az limon tuzu ekşi sevenler için harika.
Tereyağ da toz kırmızı biber yakıp servis zamanı tabaklara dökelim.
Bol kıyılmış maydanozla da süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun


ÇATAL 
Poğaça hamuruna 1 çay kaşığı tepeleme mahlep, 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı sirke katıp hamurumuza çatal şekli verip üzerini yumurtalayıp çökrek otu serpip yüksek ısılı fırında pişime sonra yemeye hazır... 
Yareni çay olsun :))

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE
Kurabiye hamuru içine 1 çay bardağı hindistan cevizi ilave edip şekil verdikten sonra önce yumurta akına sonra bol hindistan cevizine bulayıp fırınlayalım... 
Lezzetinden çatlamış çayını bekliyor :))


 KABAKLI BÖREK 
İÇİ
Acı sevenler sebze sevenler ve veganlar için lezzet bombası...
2 kuru soğanı küçük çentip yağda çevirelim. 
Karabiber, toz şeker karamelize olur kavurdukça bolca katalım.
Soğanlar sarınca rende havucu katalım, havuç yumuşayınca
rende kabak suyunu sıkmayın komple rendeyi katın kavurun.
Biber salçası az domates salçası acı pul biber kavuralım. 
Nefis içimiz yufkaya hamura kavuşmaya hazır...
Afiyet Olsun


Çay sofrasına neşe katan çay kaşıklarım... 
Bakırköy den aldım yolu düşenler kaçırmasın...
Çay sofranız hayatınız kuşlar gibi şen olsun cıvıl cıvıllll...