22 Haziran 2015 Pazartesi

İFTARA ÖZEL HAFİF LEZZETLER HAZİRAN 2015


Oruç süresi oldukça uzun ağır yemeklerden ağır tatlılardan uzak durmak gerekiyor...
Hele o gazlı veya gazsız içeceklerde ciddi oranda şeker varmış aman dikkat diyeyim.  Ben komposto yaparken 1 litre suya 1 çay bardağı şeker ekliyorum meyvenin şekeriyle ve soğuk servisle leziz bir içecek oluyor hemde şekerinin az olduğu anlaşılmıyor. 
Kompostolara maden suyu ekleyin tam gazoz oluyor özellikle çilek ve şeftali kompostosunda.
Not: Hazır gıdaya katkı maddesine katı yağlara mısır şurubuna  aşırı şekere hayır demek için haydi mutfağa. Dondurmalarda özellikle bir markanın aşırı şeker oranı yüksek yerken dikkat edin derim. Her yiyeceğin azı karar çoğu zarar ileride kronik hasta olmamak için bize düşen kendimize iyi bakmak :))
Sevgilerimle
Banu Altun

Oruçluyken fazla susuzluk hissetmemek için kabak yemeğini tavsiye ederim. Tam bir sebze mantısı oluyor hemde çok hafif.

Etli Kabak Yemeğinin Püf  Noktaları 
  • Soğanı minik doğrayıp yağda kavurun.
  • Minik doğranmış kuşbaşı eti ilave edip kavurun.
  • Ezilmiş sarımsak kokusu çıksın
  • Biber ve domates salçası ekleyin az toz kırmızı biber yakın
  • Kuşbaşı doğranmış KABUKLARI SOYULMAMIŞ kabakları ilave edin kırmadan hırpalamadan kavurun.
  • Kabuksuz minik doğranmış domatesi ekleyin kavurun.
  • Azar azar su ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Bir avuç pirinç ekleyin.
  • Az suda pişmeye bırakın.
  • Ocaktan almadan kıyılmış dereotu ekleyin isteğe göre sumak ekşisi, nar ekşisi ilave edilir. 
  • Servis zamanı az sarımsaklı veya sarımsak tozu eklenmiş bol dere otlu yoğurta yenmeye hazır.



RENGAREK ENERJİ SALATASI
Kıvırcık, kırmızı lahana turşusu, rende kırmızı pancar, kırmızı soğan, kiraz domates, limon suyu, sirke ve sızma zeytinyağı.....
İç ferahlatan lezzet! 

TANDIR YUFKASI  ARASI PATTİS
SAHURLUK :)
Tandır yufkasına az baharatlı salça üzerine patates kavurma sürüp elimizle ıslatarak kapatalım. Teflon tavada gözleme gibi pişirelim. Tereyağ sürüp yareni çay ile servise sunalım.