30 Haziran 2015 Salı

İFTARDA BALIK - İştah Açan Lezzetler


SARDALYA BUĞULAMA 
İftarda hafif lezzet
Buğulama yapınca nefis suyunu biraz fazla ekleyip çorba olarak içiyoruz. 
Yapılışı 
Para para ince patates dilimi 
Üzerine halka doğranmış soğan 
Ayıklanmış balıkları dizin 
Aralara kabuksuz limon
Balık soğan dizin
Üstüne bol maydanoz
Tereyağda salça baharatlar kaynatın balığın üzerine bolca dökün mis koku geldi mi servise hazır...





Somonlu Makarna 
Yoğun makarna sosunda somon balığını buğulama yapıp çubuk makarnayla nefis ikili yapabilirsiniz. 2 dilim somonla 4 porsiyon çıkar. Ton balığına rakip denemenizi tavsiye ederim... 

Ahhh biskrem...
En sevdiğim çocukluk tadı bisküvi eskiden daha bir çikolatalıydı :)
Ülker bisküvi çikolatayı çoğalt lütfennnnn.
Bunca tarifin içinde senede 2 yada 3 kez yemek  nasip oluyor çayla 1 poşet lup midede:)) 

SÜSLÜM ANANAS ve ÇİLEK 
İki nefis lezzet bir arada görüntü şahane harika.


Yıllar öncesinin efsane lezzeti geri dönmüş aman bir sevindim bir mutluluktan ağzım kulaklarımda da her şey tatlı tatlı demek kilo demek çayıma çubuk tarçın ekliyorum içiyorum elimi tatlıdan çekemiyorum :))