25 Aralık 2015 Cuma

HİBİSKUS ŞERBETİ KABUNE PİLAVI MEVLİT KANDİLİ SOFRAMDAN

 Kandil akşamları helva ve kandil simidi alışa gelendir. Ben Aralık 2015 Mevlit Kandili Akşamına özel Kabune Pilavı ve Hisbiskus Şerbeti Yaptım.  
Sofralar bereketli dualar Yüce Yaradanın Katında kabul olanalar dan olalım. Bu mübarek zaman biriminde yani ay sonuna kadar daha çok Salavat  getirenlerden olalım. Amin.
Sevgilerimle 
Banu Altun 
 HİBİSKUS ŞERBETİ 
Şeker ve su kaynar.
Kakule, tarçın, karanfil katılır kaynar.
Hibiskus eklenir kaynatılır. 
Soğuyunca süzülür.
Not: Şerbet küçük bardaklarda ikram olur su eklenmez.



Öğrendiğim nefis şerbetler ve beyaz tahtada yazılı olan benim süt şerbetim. Bal katılarak da tatlandırılır. 
Tarif için fotonun üzerine tıklayınca büyük ekran oluyor:) 
 KABUNE PİLAVI 
Soğan tencere dibine yayılır.
Üzerine lifli haşlanmış didilmiş et serilir. 
Haşlanmış nohut etin üzerine serilir. 
Islatılmış pirinçle kaplanır nohutun üzeri. 
Ocakta 5 dak pişirilir.
Et suyu katılır pişmeye bırakılır. 
Pilav göz göz olunca tereyağı kızdırılır üzerine dökülür demlenmeye bırakılır. 
Servise Hazır .
Afiyet olsun...