30 Haziran 2015 Salı

İFTARDA BALIK - İştah Açan Lezzetler


SARDALYA BUĞULAMA 
İftarda hafif lezzet
Buğulama yapınca nefis suyunu biraz fazla ekleyip çorba olarak içiyoruz. 
Yapılışı 
Para para ince patates dilimi 
Üzerine halka doğranmış soğan 
Ayıklanmış balıkları dizin 
Aralara kabuksuz limon
Balık soğan dizin
Üstüne bol maydanoz
Tereyağda salça baharatlar kaynatın balığın üzerine bolca dökün mis koku geldi mi servise hazır...





Somonlu Makarna 
Yoğun makarna sosunda somon balığını buğulama yapıp çubuk makarnayla nefis ikili yapabilirsiniz. 2 dilim somonla 4 porsiyon çıkar. Ton balığına rakip denemenizi tavsiye ederim... 

Ahhh biskrem...
En sevdiğim çocukluk tadı bisküvi eskiden daha bir çikolatalıydı :)
Ülker bisküvi çikolatayı çoğalt lütfennnnn.
Bunca tarifin içinde senede 2 yada 3 kez yemek  nasip oluyor çayla 1 poşet lup midede:)) 

SÜSLÜM ANANAS ve ÇİLEK 
İki nefis lezzet bir arada görüntü şahane harika.


Yıllar öncesinin efsane lezzeti geri dönmüş aman bir sevindim bir mutluluktan ağzım kulaklarımda da her şey tatlı tatlı demek kilo demek çayıma çubuk tarçın ekliyorum içiyorum elimi tatlıdan çekemiyorum :))


25 Haziran 2015 Perşembe

İFTARLIK LEZZETLER


TAVUKLU PİLAV YARENİ KOMPOSTO 

Tavuk suyuyla yapılan pilav fazla yağ ve tereyağı istemiyor.
Haşlamalık tavukları az suda haşlayın daha öz yağlı bir su elde edeceksiniz.
Kavurma yerine haşlama usulü iftar sofrası tercihim. 
Soslu tavuk ızgara az salça yoğurt ve az baharat köri toz kırmızı biber tuzu az soya sosu...



 KARA LAHANA KAVURMASI 
Kara lahanayı hafif haşlayın.
Köklerini çorbalık için ayırabilirsiniz lezzet katar.
Yapraklarını ince doğrayın.
Soğanı sıvı yağda kavurun.
Biber ve domates salçasını ekleyip yakın.
Kara lahanayı ekleyin kavurun.
Son anda haşlanmış tane mısır pul ve toz kırmızı biber ekleyin.
Ben servis zamanı limon sıkıyorum üzerine tavsiye ederim... 


Çay yareni yaz helvası şekersiz çayla ve yanında az sade tahin ve ekmek - pideyle tüketin hımmm nefissss... 

Hazır meyve suyu yerine az şekerli komposto şeftali kompostosu ve çilek vazgeçilmezim...  Komposto sevmem diyenlere bardak da ikram edin  meyve suyu deyin lup diye içecek eminim!!!

22 Haziran 2015 Pazartesi

İFTARA ÖZEL HAFİF LEZZETLER HAZİRAN 2015


Oruç süresi oldukça uzun ağır yemeklerden ağır tatlılardan uzak durmak gerekiyor...
Hele o gazlı veya gazsız içeceklerde ciddi oranda şeker varmış aman dikkat diyeyim.  Ben komposto yaparken 1 litre suya 1 çay bardağı şeker ekliyorum meyvenin şekeriyle ve soğuk servisle leziz bir içecek oluyor hemde şekerinin az olduğu anlaşılmıyor. 
Kompostolara maden suyu ekleyin tam gazoz oluyor özellikle çilek ve şeftali kompostosunda.
Not: Hazır gıdaya katkı maddesine katı yağlara mısır şurubuna  aşırı şekere hayır demek için haydi mutfağa. Dondurmalarda özellikle bir markanın aşırı şeker oranı yüksek yerken dikkat edin derim. Her yiyeceğin azı karar çoğu zarar ileride kronik hasta olmamak için bize düşen kendimize iyi bakmak :))
Sevgilerimle
Banu Altun

Oruçluyken fazla susuzluk hissetmemek için kabak yemeğini tavsiye ederim. Tam bir sebze mantısı oluyor hemde çok hafif.

Etli Kabak Yemeğinin Püf  Noktaları 
  • Soğanı minik doğrayıp yağda kavurun.
  • Minik doğranmış kuşbaşı eti ilave edip kavurun.
  • Ezilmiş sarımsak kokusu çıksın
  • Biber ve domates salçası ekleyin az toz kırmızı biber yakın
  • Kuşbaşı doğranmış KABUKLARI SOYULMAMIŞ kabakları ilave edin kırmadan hırpalamadan kavurun.
  • Kabuksuz minik doğranmış domatesi ekleyin kavurun.
  • Azar azar su ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Bir avuç pirinç ekleyin.
  • Az suda pişmeye bırakın.
  • Ocaktan almadan kıyılmış dereotu ekleyin isteğe göre sumak ekşisi, nar ekşisi ilave edilir. 
  • Servis zamanı az sarımsaklı veya sarımsak tozu eklenmiş bol dere otlu yoğurta yenmeye hazır.



RENGAREK ENERJİ SALATASI
Kıvırcık, kırmızı lahana turşusu, rende kırmızı pancar, kırmızı soğan, kiraz domates, limon suyu, sirke ve sızma zeytinyağı.....
İç ferahlatan lezzet! 

TANDIR YUFKASI  ARASI PATTİS
SAHURLUK :)
Tandır yufkasına az baharatlı salça üzerine patates kavurma sürüp elimizle ıslatarak kapatalım. Teflon tavada gözleme gibi pişirelim. Tereyağ sürüp yareni çay ile servise sunalım.

19 Haziran 2015 Cuma

Çilek Soslu Sütlaç




 Sıcak ve uzun dönemdeyiz dün sadece su ve buz gibi çilek soslu sütlaç hazırladım. Sütlacın pirincini biraz fazla olsun puding gibi oluyor. Çilekleri nişasta katıp sos yapın meyveli şımartan rüya buz gibi buzzzzz... Denemenizi tavsiye ederim...




16 Haziran 2015 Salı

KOZMETİK ALIRKEN HİNDİ GİBİ DÜŞÜNEN BEN :-))

 İki parça kozmetik ürün aldım 3 mağazadan çeçit çeşit çanta hediye ettiler. Çok alışveriş yapan müşteri olduğum için değil hediyeler saatlerce reyonda ne yaptığımı merak edip soranlar verdi:)) 
Minnacık yazıları büyüteçle okudum içinde pra... a.... maddesi varmı diye. 
Kim bilirdi ki oje içindeki bir madde ciğerde mantar yapar... Her gün kozmetik ürünlerin zararını okumaktan en aza indirdim onunda az zararlısını bulmak çaba gerektiriyor. 
Artık toplumca yiyecek ürünlerin üzerinde ki son kullanma tarihi hakkında bilgiliyiz şimdi de kozmetik ürünlerin içindekiler hakkında bilgili olma zamanı. Okuyamadığınızdan şühpe duyduğunuz kozmetik ürünü  Sağlık Bakanlığına bildirin! piyasada ki zararlı ürünler toplansın. 

Sevgilerimle
Banu Altun