7 Ocak 2016 Perşembe

OCAK 2016 LEZZETLERİ

KIRMIZI  FASULYE PİYAZI
Kış günü sofralar renklensin acı  ekşi lezzetli salatayla...
Konserve  yerine kırmızı fasulyeyi evde  haşladım. Hem bu koboy fasulye değil kırmızı fasulye Karadenizli!!! 

SOĞANLI SARMA
Etli yaprak sarmanın üzerine bol kavrulmuş soğanla pişmeye bıraktım nefis bir lezzet oldu. 


ADANA KISIRI
Kırmızı etsiz çiğ köftem Adanalı :))

Rengi nefis bir kırmızı oldu da  akşam foto çekince 
tam renk çıkmadı :(

Sebzeli Lavaş Dürüm
Lavaş ekmeğinin üzerine soğanlı acılı patates kavurma yayın üzerine pancar kavurmayı yayın. 
Gözleme yapar gibi kapatın tefon tavada az yağda pişirin. 
Tereyağı sürüp yareni çay ile servise sunun.
Afiyet şeker olsun...