9 Temmuz 2016 Cumartesi

SICAK YAZ GÜNLERİ İÇİN HAFİF LEZZET ÖNERİLERİ

SICAK YAZ GÜNLERİ İÇİN HAFİF LEZZET ÖNERİLERİ

1- ÇİLEK SUYU 
Çileği az miktarda şekerle dinlendirip karanfil katıp kaynatın. 
Ertesi gün çilekleri ezin buz ve nane eşiliğinde servise hazır. 

 2- TATLI YERİNE MEYVE 
Yenen baklava yenen kocaman dondurma sonrası uzun süre tatlıya ara vermek gerek.
Bu ara zamanı nefis sunumlu buz gibi soğutulmuş meyveler tatlı ihtiyacını karşılar. 
Yumuşamış kayısı baklava niyetine, buz gibi nektar dondurma niyetine :)) yenir...

 3- MEYVELİ PASTA 
2 Yemek kaşığı şekerle yapılmış sütlü irmikli tatlı 
arası az şeker ve tereyağıyla pişirilmiş şeftali hımm.... 
Jöle zararlı dendiği için almıyorum yerine su ve nişastayla koyulaşmış taneli vişne reçeliyle sos yapıyorum vee nefis meyveli pasta hazır oluyor.
Vişne sosu dökerken taze vişne serpmeyi unutmuşum ! bol meyve bol lezzet...



 4- DOĞAL İKRAMLIK LOKUM
İçi bademli üstü yemişli hurma lokum veya truf. 


 5- MUZ ÇİKOLATA 
Zahide Yetiş'in nefis tarifi ! muzu kalın dilimleyin kaliteli bir kakaoya bulayın servise hazır. 
Çikolatayı aratmayan lezzet için Zahide Hanıma çok teşekkürler. Ben azıcık kakaoya pudra şekeri atıyorum :) nefis oluyor. 
Şeftaliye de bu işlemi yapabilirsiniz. 2 gün saklama süresi var. 

 6- FERAHLATAN İÇECEK
Suyun içine defne yaprağı ve limon parçaları ekleyin.
Taze defne yaprağı bulursanız 1 hafta dinlendirip kullanılır. 

 7- IZGARA YEMEKLER 
Köfte, domates, patates, patlıcan  tüm sebzeler ızgarada pişirilir tencerede birleştirilir. 
Patlıcan yemeği 
8- SEBZELİ BULGUR PİLAVI 
Yaz mevsimi bulgur pilavına bol sebze eklerseniz hafif olur.
9- IZGARA KEYFİ 
Izgarada kanat denince yanında elma dilim patates ve soğan halka isteniyor.
Kızartma türlerine bu sıcaklarda SICAK BAKMADIĞIM İÇİN :) soğan ve patatesi hafif yağ ve baharatla bekletip ızgarada pişiriyorum.