27 Ağustos 2016 Cumartesi

KREDİ KARTI - ETLİ PİLAV - ACEM PİLAVI - KURU VE YAŞ MEYVELİ KOMPOSTO - TAVUKLU KATIKLI PİLAV

KREDİ KARTI
Kredi kartı dikkatli kullanıldığın da hayatı kolaylaştıran muhteşem bir gereçtir.
1.     Kredi kartı aylık geliri (maaşı) gününden önce harcamaktır.
2.     Bankaların limit artırım taleplerini ihtiyacınız yok ise erteletin, ihtiyaç zamanı limitinizi yükseltin. (Kredi kartın kaybolma, çalınma, kopyalanma olasılığını unutmayın)
3.     Kredi kartın yıllık ücreti var ise ödeyip bankanızdan yıllık ücreti olmayan kredi kartı talep edin. (Ödenen yıllık kart ücret yeni kanuna göre geri alınmıyor!)
4.     Kredi kartınızın hesap kesim ve son ödeme günleri günler değişebilir.
5.     Yeni ay için alışveriş yapacaksanız hesap kesimi kontrol edip harcama yapın.
6.     Kredi kartı ekstresi için otomatik ödeme talimatı vererek borca düşmesini ve faize kalmasını önlersiniz.
7.     Kredi kartını her zaman yanınızda taşımayın. Kart yanınızda olursa renkli mağazaların, kampanyaların cazibesine kapılıp ihtiyaç olmayan gereksiz kullanışsız ürünler alabilirsiniz.
8.     Kredi kartını toplu alışveriş yapacağınız zaman yanınızda bulundurun.
9.     Bankaların kampanyaları rutin alışverişinize uygunsa katılın. Akis takdirde bankanın vereceği para puan uğruna bütçenizi zorlar yersiz fazladan alışveriş yapmak zorunda kalırsınız. Bütçeniz bir sonra ki ay ciddi sarsılır.
10.                       Kampanyalardan kazanılan para puanların son kullanım süresini takip edin günü geçince para puanlar iptal oluyor.
11.                       İşten çıkan (işsiz kalan) o an kredi kartı kullanımını durdurmalı!
12.                       Asgari ücreti ödeyip kredi kartını kullanmaya devam kişi borçlanmaya sürüklenir.
Kredi kartı yanlış ve amacı dışı kullanımı üzücü sonuçlar getirir.
Kredi kartı borcu takibe düşünce işleyen faizin yanı sıra adli giderler de borcun üzerine eklenmekte!


ETLİ PİLAV



ACEM PİLAVI




KURU VE YAŞ MEYVELİ KOMPOSTO 
Şeker ilavesiz komposto şekerini kuru meyvelerden alıyor. 
TAVUKLU KATIKLI PİLAV
Anadolu yemek tariflerinde tavşanlı pilavı olarak geçer bu tarif fakat tavuk etiyle pişirilir her yerde.

(Tavşan etini bulsam da asla yimem... HARAM)