20 Ekim 2016 Perşembe

Pamuk Tavuk - Mantarlı Bulgur Pilav

Pamuk Tavuk - Mantarlı Bulgur Pilav 

Bazı tavuklarda ağır bir koku olur. Çoğu kişi bu nedenle tavuğu sevmiyorum der. 
Ağır kokuyu gidermek ve pamuk gibi yumuşak kıvamlı tavuk pişirmek  için tavuğu 2 saat kadar süte yatırın. Süzüp pişirin.

Bulgur pilavını yaparken, bol kuru soğan ve iki çeşit mantar kullandım. Kestane mantarı ve beyaz mantar. 
Buna istiridye mantarı ekleyenler de var...



Beyaz mantarın kabuğu çok kalın olduğundan soyuluyor.
Kestane mantarının kabuğu soyulmuyor. 
Mantarın sap kısımları da kullanılır.
Sütü suyla açabilirsiniz. Yarım su bardağı süte 1 su bardağı su ekleyin. 
Bu tavuk kokusu sinmiş süte sokak canlıları bayılıyor kalan sütte onların hakkı.