10 Mart 2017 Cuma

Aspirli- Zerdeçallı Sarı Tuzlu Kek - Antep Çorbası- Malatya Bulgur Aşı

Sarı Tuzlu Kek  
Zerdeçal ve diğer sarı baharatları ekleyince çok nefis rengi oluyor. 
Kahvaltı sofrasının yareni, baharatlı acılı, peynirli sarı tuzlu kek.



  Antep Çorbası
Aspir suyuyla koyun eti haşlanınca böyle sarı iştah açan su elde ediliyor. 
 Yoğurtlu çorbayı bu nefis et suyu ve et parçalarıyla yapıyoruz. Tereyağı ile az zerdeçalı yakıp çorbaya ekliyoruz. 
Şifa çorbası hazır...



Malatya Bulgur Aşı  
Nohudu haşlarken aspir suyu ekleyip çorbayı da bu nefis suyla yapmanızı öneririm. 
Bulgur köfteli nohutlu aş acılı ekşili nefis bir lezzettir. 
Not: Nohut ve kuru fasulyenin haşlama suyunu atar iseniz sadece posa yemiş olursunuz. Şifası haşlama suyundadır. Mide şişkinliğini önlemek için kimyon kullanmanızı öneririm.