20 Mart 2017 Pazartesi

Ekmek Tüketimi

 Ekmek Tüketimi

Ekmek tüketimini dengede tutmak hem israfı önler, hem de aylık bütçe de kar etmenizi sağlar.

·         Yapılması gereken günlük tüketim miktarını iyi ayarlayıp ona göre ekmek almak.
·         Makarna, hamur işi olduğu zaman daha az ekmek almak.
·         Sofraya ekmeği dilimlenmiş olarak getirmek. Ekmek sepetinde yarım dilim ve tüm dilim ekmek olmalı.
·         Sofranın büyüklüğüne göre ekmek sepeti sayısı artırılır.
·         Sofrada yiyeceğimiz kadar ekmeği tabağımızın yanına almayı ve ekmeğin tamamını yemeye özen göstermeli.
·         Fazla ekmeği, buzdolabında veya derin dondurucuda muhafaza etmeli.
·         Bayat ekmekleri, set üstü ızgara veya yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp sofraya getirmeli.
·         Bayat ekmeklere tazelik katmak için, elimizi suyla ıslatalım, ekmeğin üzerini hafifçe elimizle ıslatıp ızgara veya tavada suyunu çektirmeli.
·         Bayat ekmekle yapılan nefis yemek ve tatlı tariflerinin çeşitlerinden edinip uygulamalı.

Bu önerileri çeşitlendirerek, ciddi oranda ekmek israfını önler ve aylık bütçede kar edersiniz.

Not: Bir ekmeğin tarlaya ekilmesi, biçilmesi, şehre gelmesi, hamalların taşıması, fırıncıların o sıcak şartta üretime geçmesi, ulaşım ve daha birçok kişinin emeğiyle olan bir kuru ekmek. Ve bu kuru ekmeği bulamayan açlıktan ölüyor… Bu durum tüm yiyecekler nimetler için geçerli. Her ziyan olan israf olan da kaç ALLAH KULUNUN HAKKI VAR…