26 Mayıs 2017 Cuma

Buram Buram Kayseri Kokulu 8 Lezzet

 Mantı
2 yada 3 yumurta ile yoğrulan mantı hamuru sert ve leziz olur.
Ben iri mantı seven olduğumdan bir kaşığa bir mantı :)




 Kayseri Usulü Kuru Fasulye Yemeği
Biz kuruyu ya sadece kemikle pişiririz yada kemikli etle. 
Pastırma varsa pastırma yoksa servis zamanı tabaklara çemen eklenir. 
İç salçalı sosu yoğun kıvamda olmalı. 
En önemlisi lütfen kuru fasulyenin kıymetli haşlama suyu ile pişirin. 
Lezzeti haşlama suyunda. 
Yoksa posa yenmiş olunur!




 Pastırmalı Börek
Dil peyniri ve pastırmanın muhteşem buluşması.
Gözleme
Yada kızartma börek
Yumurta ve galeta ununa bulanmış yağda kızartma börek



 Tahinli
Mayalı hamur, tahin, toz şeker ve yağ karışımı...
Çay yareni katık. 
Krem çikolataya banınca bir başka leziz.
 Bulgur Pilavı 
Kuru soğan, sarımsak, al biber, yeşil biber, havuç, patates, salçalar ve bulgur. Sofranın bir tanesi bulgur....
 Kırım Çorbası 
Kayseri de Kırım Türkleri de vardır. Selam olsun tüm Kayseri de yaşayanlara.
Kemikli et haşlanır.
Suyuna un ve yoğurt karışımı eklenir. 
Çorba pişince üzer, için;
Yeşil soğan orta iri doğranır,
Tereyağı ve sıvı yağda sotelenir,
Nane pul biber eklenip didiklenmiş etle beraber çorbaya eklenir.