2 Temmuz 2017 Pazar

🍞Anadolu Usulü Ekmek Aşı Tarifi🍞
Yokluk zamanın en kıymetli aşıdır. Mübarek günlerde de yapılıp bir tabağa konur beraberce yenir.
😟Varlık içinde yokluk çekerek yetişkin oldum.
Yokluğun acı hatırası halsizligim.
Bu yemek bile anneme bana çok lüks gelirdi çünkü ocak yanması için tüp gaz veya elektrik gerikir di... Bizim yokluk günlerinde temel ihtiyaçların hiç biri YOK du...
👧Bu aş pişince bayram ederdim yaşadığım sevincin tarifini yazmak zor şimdi... Bu günlere bin şükür. 🍞Anadolu Usulü Ekmek Aşı Tarifi🍞
Et suyunu kaynatın.
Lokmalık doğranmış bayat ekmekgi ayıp  kevgirle hızla karıştırıp firin kabina alın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ekmekler et suyunu çekene kadar 5 -10 dakika tutun.
Sarımsaklı yoğurdu et suyu ile inceltip ılık hale getirin.
Fırından çıkan ekmeklerin üzerini yoğurt ile kaplayın.
Yağda az salça ve pul biber yakıp yoğurdun üzerin e gezdirin. Afiyet seker olsun🍞
#ekmek #bayatekmeklitarifler #yokluk #hüzün #yöreseltarifler #bolluk #şükür #ig_turkey #Turkiye #banudansimarta