2 Aralık 2017 Cumartesi

Gül Kokulu Güllaç Sarma 🌹🌹🌹🌹🌹

🌹Gül kokulu Güllaç Sarma🌹
Muhallebi
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı nişasta
Çekerek su bardağı süt
2 çay bardağı seker
3 yemek kaşığı ezilmiş Antep fıstığı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
1 paket 3 gen güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Üzeri için
Antep fıstığı parçaları
Vişne reçeli tanesi
Gül suyu
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Yapılışı 🌹Muhallebiyi süt un şeker Antep fıstığı  katip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye birakin.
🌹 nişastaya çeyrek bardak sütle karıştırıp kıvam almaya başlayan muhallebiye katin.
🌹Koyulasinca ocaktan alın vanilya ve yağ katip karıştırın. 🌹 Soğumaya bırakın.
🌹 Güllaç için süt ve şekeri bir iki taşım kaynatın.
🌹ılık süte güllaç yapraklarını yumuşayana kadar batırın.
🌹 Güllaç yaprağını tabağa bırakıp geniş kısmına 2 kaşık kadar  muhallebi bırakıp kalem börek gibi sarin.
🌹 Tepsiye dizelim. Kalan sütü güllaç sarmalarına döküp 5 saat buzdolabında dinlendirin.
🌹 Tabaga alinan güllaç sarmasını gül suyu Antep fıstığı parçaları ve vişne reçeli taneleriyle süsleyip servise sunarız.
🌹Afiyet olsun🌹
#kandil #mevlid #mevlidkandili #hazretimuhammedsallallahualeyhivessellem #gül #güllaç #islam❤️
#huzur #huzurislamda #ikicihan #mutluluk