17 Kasım 2014 Pazartesi

YENİ AKİT GAZETESİ EKMEK İSRAFI YAZIM 06/EKİM/2014

Ekmek israfı yazımı 06/Ekim/2014 tarihinde yayınlayan Yeni Akit Gazetesine yürekten teşekkür ederim...

Çöp bidonlarında, doğalgaz borularında balyalanmış atılmış ziyan olmuş ekmekleri görmek beni çook üzüyor. Ahh ahhh azıcık dikkat edilse 1 dilim 1 lokma ekmek ziyan olmaz... 

Beni tanıyanlar bilir bir lokma ekmeği ziyan etmem aslında bir pirinç tanesini ziyan etmem ya:)) hadi diyelim bir lokma ekmek yere düştü ziyan oldu onu kuşlara veririm. Çokça ekmek yenmeyecek durumdaysa  onunda üzerine yemek suyu döküm sokak köpeklerine veririm.

Ben yazımda ekmek nasıl  israf edilmez madde madde yazdım en önemli maddesi de ihtiyaç kadar alıp ihtiyacımız kadarına el sürmek... 
Bayat ekmekli fazla tarifim yok çünkü ekmeği alıp bayatlatıp kullanıyorum!!!  
Dedelerim ninelerim nur içinde yatsınlar israf etmemeyi öğrettikleri için...



Sağdan sola, annemin halası, arkadaki şirin hanım annem dedem, teyzem, annanem... Dedem yenmesini içilmesini çok severdi ama israf ziyan gördümü piyyyyuuu bir bakış atardı birdaha o hatayı yapmak imkansız...   


Annanemin babası savaş kıtlık görmüş hayatta kalmak için ayakkabılarını kemirmişler hep anlatırdı... Büyük büyük dedemiz bize sofrada ki ekmek kırıntılarını yemeyi öğretmişti. Kuşlar gibi yiyin yavrularım derdi yemek bitimi işaret parmağımızı dilimize dokundurur kuşlar gibi tek tek tüm kırıntıları yerdik Nurlar içinde yatsın...

Sağdan sola, Annanenin annesi ortada ki annanem, büyük hala ve kızları... Ekonomist hanımlar, az un, suyla mutluluk içinde yemek yapan israfsız kadınlar... Sağdaki büyük annanemiz 100 erkekten birinde olacak kalp hastası ve kanser hastası bir kadındı son ana kadar yüzü gülen dertlenmek nedir bilmeyen bir kadın olarak da gitmiştir bu dünyadan...  Nurlar içinde yatsın...

Sevgili blogcanlar günlerinizin ve yiyeceklerinizin bereketi bol mutluluğunuz daim olsun... Nefis tariflerle aralık ayının başında sizlerle...

Sevgilerimle 
Banu Altun


22 Mayıs 2014 Perşembe

Manikür Önerisi ve Pamuk Krem


Merhaba canlarım :) Hepimiz mutfak çıkmayan hanımlarız ellerimiz de yara bere bir kabus olduğundan itina itina...  Eldivenle de iş yapınca elin lezzeti geçmiyor asla kullanmam. 
Uzun tırnağı bende severim özel zamanda protez tırnak kullanıyorum süslü şıkır şıkır :)
Manikür de hiç yaptırmadım etlerin kesilmesi kan çıkma ihtimali hijyen takıntısı beni ala bora ediyor. Zaten kuaförün yolu bilmem de arada bir gidince bile yanımda yapılırken bakamam ve bir tırnak kokusu gelir ki burnuma ıyyyyy dayanamıyorum...
Benim sevgili annem de  ben çocukken Günaydın gazetesinden resimli Fransız Manikürünün et itme kısmını bulmuş kulak çubuğu ve yağlarla yapardı  şimdik eczanelerde Mavala Tırnak Eti İtici var tırnak etlerine fırçasıyla sürüyoruz hiç beklemeden pamuklu çubuğuyla yuvarlıyoruz. Bol suyla yıkayıp hemen oje sürelim. Oje sürelim ki o formunu korusun. Çok sık yaparsanız et kısımları kabarır ihtiyaç oldukça hatta ihtiyaç olan tırnağa uygulayın. 
Pamuk krem : Vazelinin içine badem yağı ve az limon suyu katıp 3   gece de bir sürürmek elleri ve ayacıkları pamuk gibi yapar hımm bide dirsek ve dizlere de sürülür...

Sevgilerimle 
Banu Altun

 




11 Kasım 2013 Pazartesi

EMİNE BEDER İLE MUTFAK AŞKI PROĞRAMINDAYIM 12/11/2013 SALI GÜNÜ Saat 13:00


İzlemek için linkin üzerine tık tıkkk
Canlarım ailece hayranı olduğumuz çok sevdiğimiz 
Sevgili Emine Beder Hanıfendinin Beyaz Tv deki 
Mutfak Aşkı Proğramına konuk oldum...

Mutluluğumun tarifi yok Emine Hanımla yemek yapmak çok güzeldi. Bir ara heycanlandım ellerimin titrediğini fark ettim ama talı bir heycandı sonra geçti...
Nefis lezzetleri yaparken geçen güzel sohbetimizi Hak kelamıyla duayla tamamladık. 
Kendisi çok tatlı dilli  bir hanımefendi içimden kendisine iltifatlar etmek geldi ama yine malum olan heycan konuşturmadı. 
Baharat isimlerini bile bir an karıştırdım :)



Sizler için nefis 3 lezzet hazırladık...
Emine Hanım Muçari sucuklu kek yaptı.
Bende meşur Acuka ve Boşnak salatası yaptım... 
Hediyem Emine Hanımın Kitabı Hamur İşleri oldu hımmm tarifler nefis yapmaya başladım bile... Hediye için tekrardan teşekkürler...


Sevgili Emine Hanım ve anneciğim... 

Kamera arkası ekibi hanımlar o kadar sıcak kanlı o kadar misafir merverler hepsine ve Beyaz Tv teşekkürler sevgiler... 

Yayın zamanı 12 kasım 2013 Salı günü Saat 13:00
Beyaz Tv Emine Beder İle Mutfak Aşkı Proğramında
izlemiz dileğiyle... 

Sevgilerimle
Banu Altun 

2 Kasım 2013 Cumartesi

RAHMETLİ BABAMA SON VEDA

Rahmetli babamın kabrini yaptırdım, gittik çiçeklerimizi ektik, toprağını suladık ve boll boll dua ettik. Annemin 20 yıl sonra babamla karşılaşması... Rabbim ruhunu haberdar eyleyin... 
Babam rahmeti olmadan 3 gün önce bir kalbime sıkıntı girdi patlayacam hayır olsun diyorum sebep neden ney bilmiyorum. Annem rüysında babamı görmüş üzgün bir ara diyor çarşamba günü evet diyorum arıyacağım bende babama bir müjde verecektim dur cuma arayım sevinsin dedim. Annnem korkutu sen müjde dersin o yanlış anlar sen hal hatır sor dedi tamam dedim. 
Gün ağır yavaş giyor perşembe işe gittim sende gariplik var iymisin diyorlar heee iyyim yarın işe gelmeyim olurmu neyim var bende anlamadım dedim. Tamam dediler. Cuma zor bir gün sabaha karşı bir rüya görüyorum göüs kafesim ayrıyor zil zalmasıyla nefes aldım. Acı haber küt diye söylendi hiç hasta bir su iç yok ve yıkıldık çığlık gözyaşı... Belki hastadır diyorum yokk yokk gömüyorlar deniyor ACIMASIZCA... AHHH AHHH...

Yüreğimde ki ateş hep yanacak keşke demek Rabbime iysan gelirmi töbeee ama yürek gizlice ağlıyor keşke babam hasta olsaydı ona baksaydım nefes alsaydı Takdiri ilahi... 
Kimse hasta bakana Allah kurtarsın demesin bazı insanları o hastanın nefisinden teselli bulur belki kul tam Hakka töbe eder öyle kavuşur Hakka... Gönül işte bunu bile düşünüyor o yürek yangınıyla... 
Hepimiz HAK yolcusuyuz yolumuz bir yol yok birbirimizden üstünlüğümüz. 
Acı olan yalan dünyada kul kendini kuldan üstün görmesi. 
Mülk Allahın!!!
Güç, korkutuculuk, öfke azraille karşılaşana kadar sonra herkez eşit...
Kıldığın namaz senin, tuttuğun oruç senin, taktığın türban senin,  gittiğin Hacılık senin güvenmesin kimse bunlara her an sınanan Kalp RABBİMİN. 

İĞNEDEN İPLİĞE VERİLECEK HESAP YANLIZ HAKKA...

YÜCE KURANI KERİMİ TÜRKÇE OKUYALIM İMANIMIZI TAZE HAK AŞKINI YANARAK YÜREKDE TAŞIYANLAR OLALIM. 
AMİN.
 Hayat ahhh hayat bu pırıl pırıl gülümseme mazide kaldı araya şeytan ve nifak girdi babam dönüşü olmayan yanlış yola giridi, İŞ HAYATINI PARÇALIDI BIRAKTI KAPORTACI ALİ RIZA USTALIĞI DİPSİZ KARANLIK KUYUYA DALDI VE BİR DAHA ÇIKMADI... bizim de yollarımız ayrıldı birdaha birleşmemek üzere... 
Hep gözyaşı döküldü neden kara kader böyle hiç umut yokmu yoktu... 
Kanadım kırık büyüdüm boynum hep eğriydi çocuk aklımla insan etinin nekadar ağır olduğunu bilirdim ağlardım.
Babam 59 yaşında bize geri döndü özür diledi affedin beni yanlış yaptım şeytan kanıma girdi cahildim geçtim çok alkol alırdım hadi barışalım sen küçük kızım ol annen eşim yuvamıza gidelim dedi... 
Önce sevindim kırık kanadım düzeldi affettim ama birleşmenin imkansız olduğunu geçen acı göz yaşı dolu günlerin bedeli bir özürle geçmez, kadın hastalıklarından hasta diye genç yaşında horlanan hasta diye terk edilen annemi asla babamla karşılaştırmadım. 
Bırak terk ettiğin gibi kalsın biz boynu bükük de olsa mutluyuz rahatız sen kendine iyi bak dedim... 
Rabbim günahlarinı afeylesin... 
Amin... 
Not: Bugün üzücü bir yazı yayınladım ama içimi döktüm sanki geçmişe...

  • Banu Altun

20 Ekim 2013 Pazar

YENİ ŞAFAK GAZETESİ KURBAN ETİYLE GELENEKSEL LEZZETLER

Linkin üzerine tık tıkkk...
 http://yenisafak.com.tr/pazar-haber/kurban-etiyle-geleneksel-lezzetler-20.10.2013-574698?ref=manset-7.3

Merhaba canlarım :) bu gün Yeni Şafak gazetesinin hafta sonu ekindeyim.  Kurban etiyle yapılacak 3 nefis tarifim yayında:)) 
Yeni Şafak gazetesine bana yer verdiği için çook teşekkür ederim. 
Sevgilerimle
Banu Altun

25 Temmuz 2013 Perşembe

GELİN TATLISI ve FIRINDA ACILI TAVUK VİDEOLU TARİFLERİ UZMAN TV



Canlarım izlemek için liklerin üzerine tık tıkkkk:)))

http://www.uzmantv.com/gelin-tatlisi-nasil-yapilir

http://www.uzmantv.com/gelin-tatlisi-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir

GELİN TATLISI 
Malzeme 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş ve soğutulmuş terem yağ
1 çay bardağı ılık süt 
3,5 su bardağı un 
1 paket kabarma tozu 
1 paket vanilya 
100 gr küçük doğranmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
3,5 su bardağı şeker 
3 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı 
İzlemenizi tavsiye ederim:))


http://www.uzmantv.com/firinda-acili-tavuk-nasil-yapilir

http://www.uzmantv.com/firinda-acili-tavuk-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir

http://www.uzmantv.com/uzman/yemek-blogu-yazari-banu-altun


Merhaba Canlarım:))) Hepinizi çooookkkk özledim hep aklımdaydınız....
Canlarım Hayırlı bereketli Ramazan ayı dilerim...
Ben tembelleştim mi ne anladım eskiden 14 saat çalışır, izin günlerini biriktirir pazarda tezgah açtıran, her gün yeni tarif yayınlayan bana ne oldu böyle yaaa neyse ben kendi kulağımı çektim bu arayı kapatacağım:)))

Uzman Tv için yaptığım iki tarifim sizlerle gerçekten nefis lezzetler seçtim.
Uzman Tv çook teşekkür ederim beni yemek uzmanları arasına aldığı için...
Çekimler ilk kez olduğu için biraz zorlandım mutfak dar, heyecanlıyım, yoldan geldim uykusuzum:)) yanlış yere bakıyorum, tekliyorum kamera kapanıyor bülbülüm kamera açılıyor dut yemiş bülbülüm:))))) Ama sonuç nefis lezzetler çıktı denemeniz beğenmeniz dileğiyle....


Kocaman Sevgilerimle
Banu Altun

25 Şubat 2013 Pazartesi

NETTE KÖŞE YAZARLIĞI :)))


Yazdığım sitelerden bazıları kapanmış bilseydim hepsinin hatıra fotosunu çekerdim:)))))
Elimde kalanlar bunlar:)) Ama ne sevinçti bu anlatamam köşe yazarlığı ben evde misafirlikde de hep kotluk köşesini seçerim çünkü çook severim köşede oturmayı:)))
Mutluluktan dört köşe olmak !!!!:)))




Yemek daveti com dan hatıra:)))  Mamaza tarifi Karlı Revani....


Merhaba canlarım:)) Bugünü yazmaya çızmaya ayırdım:))
İlk şiir kitabım Çırpınış dan sonra geçtim bilgisayrın başına aslında yemek kitabı çıkartmak için ön çalışmaydı burası... Ama net canlışmış :)) tarifleri yüklüyorum pek bilgisayardan da anlamam zorlanarak yaparken bir yorum geldi 'Ellerine sağlık çok güzel' diye o an okadar mutlu oldum sonra öğrendim bende yorum yazmaya başladım ve yine geldi yorumlar sonraaaa kocaman bir dostluk başladı tarif olmasa bile ay şu blog arkadaşım nasıl diye arar oldum. Bazı blogcularla tanışma fırsatı oldu ve ben bu sevgi denizindeyim hiç çıkmaya niyetim yok.
Nette sitelerde yazma heycanı da bir başkaymış... İlk YEMEK DAVETİ com da yazdım oyy ne hoş.
Sonra devamı geldi...
  • SEKRETER DERGİSİ com
  • BAHARAT HABER com
  • DOĞA HABER com
  • TATLI HABER com
  • ŞİİR HABER com
  • ANTOLOJİ 
  • YEMEK DAVETİ com
  • PETİTİCHEF com
Sonraaa http://tr.petitchef.com/tarifler/tahinli-kemalpasa-tatlisi-fid-1495264 tariflerim çıkıyor...

Googleden Banudan Şımartan Tatlar yazınca kendi blogumun haricinde de tariflerimi görmek çook güzel.
Vakit zaman varken bu işlerle de ilgilenmişim şimdiler de hiç vaktim yok arkadaşım diyor YAZAR KASA diye bir site varmış Banu orayada yolla oyyy zaman yok bu kadarı bana yeter...

Nete sanal diyenler yanılıyor burası canlı ve sizleri ÇOOOOK SEVİYORUM.

Yeni yayınlar da buluşmak üzere:))
Sevgilerimle
Banu Altun

24 Temmuz 2012 Salı

SEKRETER DERGİSİ ve YEMEK KÖŞEM :}}

Resimleri daha net görmek için üzerini tıklayın....

İşte köşem:))












Merhaba canlarım:}} Yaklaşık bir yıldır nefis tariflerimi paylaştığım Sekreter Dergisi ve yemek köşemle geldim...
Dergimiz dopdolu sağlık, güzellik, etkili konuşma, hayatla iletişim, gezilecek tadılacak özel mekanlar, bide ben Banu Altun:)) veee şımartan nefis tariflerimle her sayı bu dergideyim...  Derginin mimarı Ayson Karabağ iletişim sanatının ustasından inci gibi bigiler var...
Her sayfası dikkatle okunmaya değer bu emek eseri derginin her evde ve  her ofis de olması dileğiyle... 


Abone Olmak İçin Formu Doldurmanız yeterli 
http://www.sekreterdergisi.com.tr/resimler/abone_formu.pdf


Sekreter Dergisini daha detaylı incelemek için tıkkk tıkk 
http://www.sekreterdergisi.com.tr/

Sevgilerimle
Banu Altun

5 Haziran 2012 Salı

Blog Ödülüm:))

 Kahve keyfim:)) Kendime gelmeye başladım nı neee!!!


Merhaba canlarım:)
Sevgili blog arkadaşım Heden bana verdiği bu güzel ödül için kendisine teşekkür ediyorum...  Vee bende canlarıma armağan ediyorum... Gönül ister tüm canlara da ahhh vakit yetmiyor....
Nefisss paylaşımlar da buluşmak üzere....


Sevgilerimle
Banu Altun