13 Kasım 2012 Salı

MUZLU ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ





 Muhallebinin en nefis hali çırpılmaktan kabarcık kabarcık olmuş hımmm:))
 Muz, bisküvi, ceviz şımartan üçlü:))
Çikolatalı sosu dökülmeden bile yemelik hali...

Merhaba canlarım:)) Nefis Muzlu Çikolatalı Bisküvili Muhallebi tarifi uzun zamandır yayın bekliyordu denemeniz beğenmeniz dileğiyle.... 
Yarın 1 Muharrem bu ayı bilerek ve anlayarak geçirmemiz dileğiyle... 
1 Aralık sizlerleyim kısa bir ara....

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr.Oetker pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı sıvı kase margarin
1 paket vanilya
1 paket eti burçak veya eti kakaolu bisküvi
4 avuç dolusu iri ceviz kırığı
3 adet küçük doğranmış olgun kokulu muz
1 paket Dr. oetker çikolata sosu sütle hazırlanmış ve 1 paket sütlü çikolata ilave edilmiş.
Not: Çikolata sosu hazırlarken sütünü biraz azaltmanızı ve inmeye yakın 1 paket çikolata ilave etmenizi tavsiye ederim.

Yapılışı 
Süt ve şekeri kaynatalım.
Çukur bir kasenin içine pirinç unu ve nişastayı alıp yarım çay bardağı suyla boza kıvamına getirelim.
Kaynayan süte sürekli karıştırarak sicim şeklinde nişasta ve pirinç unu karışımını ilave edelim.
Sürekli karıştırarak 5 - 6 dakika kaynatalım.
Ocaktan almadan vanilya ve margarin katalım.
5 dakika kendi halinde ılımaya bırakılan muhallebiyi mikserin yüksek devirin de çırpalım.
Göz göz olan muhallebiyi kuplara pay edelim.
Rondodan geçirdiğimiz bisküvi, ceviz kırığı ve muz parçalarını harmanlayıp muhallebilerin üzerini kaplayalım.
Son olarak da bolca çikolata sosu döktüğümüz kupları fındık parçalarıyla süsleyip en az 1 gece buz dolabında bekletip servise sunalım.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle 
Banu Altun


6 Kasım 2012 Salı

PORTAKALLI BADEMLİ HELVA



Merhaba canlarım:)) Helvanın en nefis hali kehribar rengi Portakallı Bademli Helva hımm nefis ötesi oluyor. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...


100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket dolmalık fıstık ( 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulmuş)
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
iki buçuk su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi acısı haşlayarak çıkartılmış
1 kase tuzsuz badem iri parçalara bölünmüş

Öncelikle su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatmadan iyice ısıtalım.
Diğer tarafta teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağ  alalım.
Isınınca daha önceden kavurduğumuz dolmalık fıstıkları yağı ile katalım karıştıralım.
Un ve irmiği ilave edip orta ateşte altın sarısı renk olana dek kavuralım.
Un ve irmiğin pişkin kokusu gelince tencereyi ocaktan alalım.
Portakal kabuğunu rendeleyelim. Tülbente sarıp hafifçe haşlayıp acısını atalım.
Suyunu süzüp portakal kabuğu rendesini helvaya katalım kavuralım.
Bir taşım kaynamış olan şerbetini katalım. Hemen iyice karıştırıp ocağa alalım.
Tencerenin ağzı kapalı suyunu çekene kadar kısık ateşte tutalım. Fazla suyunu çektirmeyin.
Kısa bir demlenmeden sonra sıcak sıcak dumanı üzerinde helvamızı bol bademle süsleyip tavşan kanı çayla servise sunalım... 
Not: Kavurma işlemi çok uzun sürdüğünden yağ daha fazla yanmasın diye fıstığı önceden kavurnayı tercih ediyorum...
Afiyet Olsun

Sevgilerimle
Banu Altun

2 Kasım 2012 Cuma

DOMATES SULU PİLAV







Merhaba canlarım:)) Hayırlı cumalar:)) Hazır Kurban Bayramından çıktık bende etlerin yanına nefis yaren Domates Sulu Pilav tarifimi seçtim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Malzeme 
2 su bardağı baldo pirinç
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı domates suyu hazır değil kendimiz yapıyoruz:))
2 su bardağı tavuk veya et suyu
4 yemek kaşığı dolamalık fıstık
1/2 çay kaşığı Knorr sarımsaklı çeşni 
tuz, toz fesleğen
1 çorba kaşığı tere yağı 
Karabiber

Yapılışı 
  • Pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suda yarım saat ıslatalım
  • Islanmış pirinçleri yıkayıp süzelim.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtalım, dolmalık fıstıkları katıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Pirinci katıp kavurmaya devam edelim. 
  • Şeffaflaşan pirinçlere sarımsaklı çeşni, tuz, fesleğen katıp karıştıralım. 
  • Tereyağı eritip kızdıralım pirinçlerin üzerine döküp tekrar karıştıralım.
  • Domates suyu ve kaynamış 2 su bardağı et suyu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Tencerenin ağzını kapatıp orta ateş de göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişmiş pilavımızı 10 dakika dinlendirip bol karabiber serpip servise sunalım.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Banu Altun