On bir ayın sultanı 2024 Ramazan-i Şerif den merhaba. 2010 yılın da hazırladigim pastırmalı böreği Ramazan ayına uygun güncelledim. Hilal börekler hazırladım sahur sofrasına. Nefis tarifimi videolu da hazirladim. Kolay lezzetli böreği denemenizi tavsiye ederim.
1 ekmek hamuru
1 çorba kaş. sıvı yağ
3 çorba kaş. eritilmiş tereyağ
un
İç malzeme
2 çorba kaş. sıvı yağ
1 iri domates
1 adet iri yeşil sivri biber
100 gr pastırma
1 kase kaşar peyniri
üzerine: 1 yumurta sarısı az sıvı yağ 1 çimdik şekerle karıştırılmış
Ekmek hamuruna sıvı yağı ve eritilmiş tereyağı katıp un serperek iyice yoğuruyoruz. Yağlanmış tepsiye hamuru serelim parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamura parmaklarımızı bastırarak iyice açalım. Diğer tarafta iç malzemeyi pişirelim. Isınmış sıvı yağa kabukları ve çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış domatesi bırakıp pişirelim. Az tuz katıp. Son anda şerit şerit doğranmış pastırmaları ilave edelim şöyle çevirip ateşten alalım. Hamurun içine ılımış harcı serelim üstüne rende kaşarı serpip hamuru ikiye katlayın. Üzerine yumurta sarısını fırçayla sürelim. Ilık 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun....