20 Nisan 2010 Salı

EYÜP SULTAN CAMİİ















Hepimizin kutlu doğum haftası mübarek olsun..

Biz bu cuma günü annemle Eyüp Sultan Camine gittik. Bu özel gün için cami çalışanlarına tatlı götürdüm...Cemaatle namaz kılmanın tadına vardım. Kalablık beni çok duygulandırdı...

Namaz sonrası çarşıyı gezdik cıvıl cıvıldı...
Meşur tarihi fırın Akmansoy ekmek fırınından ekmeklerimizi kurabiyebiyelerimizi alıp , havuz başında dondurmamızı yiyip ibadetin bize verdiği iç huzuruyla evimize döndük... Çok özel huzur veren bir gündü...




5 Şubat 2010 Cuma

Ispanaklı Rulo Börek Tarifi


Atatürk çocukken çok severmiş ❤ 
Ispanaklı Rulo Börek Tarifim


Malzeme Listesi
4 yufka 
1 su bardağı süt 
1 çay bardaği sıvi yağ 
2 yumurta 
Tuz karabiber
Bir parça oda ısısında tereyağı 

İçi için: 3 bağ ıspanak - 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
2 adet kuru soğan - 1 kare dilim beyaz peynir
1 parça Ekşimik veya taze peynir 
Birer fiske  karabiber - beyazkarabiber 
Toz şeker- kırmızı pul biber - toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı 

Soğanı küçük küçük doğrayalım sıvı yağda kavuralım. Karabiber, beyazkarabiber, toz şeker ekleyip kavuralım.
Haşlanmış doğranmış ıspanağı katalım şöyle bir çevirelim ocağın altını söndürelim baharatlarını ve tuzunu atalım. 

Çukur bir kapta yumurtaları çırpalım, tuz karabiber ekleyip çırpalım. Sıvıyağ ve sütü ilave edelim iyice karıştıralım. 

Yufkaları ortadan bölelim. Yufkayi yumurtalı sosla iyice ıslanalım.

Yufkanın geniş kısmına  ıspanaklı harcımızdan bolca koyalım, peyni ve ekşimik ufalayip rulo şeklinde saralım. Tepsimize gül şeklinde yerleştirelim. 

Diğerlerinide aynı işlemle sarıp tepsiye ek yaparak yerleştirelim. İşlem bitince kalan yumurtalı sosu böreğin üstüne heryerine boca edelim. 
Isıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirelim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Selanik böreğini ayranla severmiş. Ayranımızı hazırlayıp servise sunalım. Afiyet olsun....

Canım Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'u saygı, şükran minnet ve sevgiyle anıyorum...







9 Aralık 2009 Çarşamba

FINDIKLI KEDİ DİLİ PASTA









Kolay pasta diye ben bu pastaya derim. Vaktinizin kısıtlı olduğu zamanlar için idael lezzetli bir önerimdir...

1 paket kedi dili bisküvi
1 paket fındıklı puding
1 litre süt
1 kase fındık kırığı
1 poşet krem şanti
1 çorba kaşığı nescafe
1 çay bardağından az toz şeker

Pudingimizi yarım litre sütle tarifine göre hazırlayalım. Yarım su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayalım ve bir süre buzdolabında bekletelim. Yarim su bardağı sütü şekerle ısıtalım neskafeyi katalım iyice karıştıralım. Dikdörtgen cam kabı ıslatalım bisküvileri ılık süte hızlı bi biçimde batırıp kabımıza dizelim. İlk katı dizince pudingin bir bölümünü her yerine sürelim üstünü fındık kırığıyla kaplayalım. İkinci kat içinde bisküvileri ıslatıp dizelim kalan pudingle pastamızı kaplayalım. Fındık ve kremşantiyle süsleyip 2 saat dolapta bekletip servise sunalım. Ben bu kolay pastamı sunarken bahçemde ki çiçeklerle süsledim sizlerede önerimdir. Afiyet olsun...

10 Ekim 2009 Cumartesi

KAHVALTILIK ÇİÇEK BAHÇESİ



5 adet çeri domates
2 adet çengelköy salatalık
3 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızı acı sivri biber
1 demet maydonoz
1 paket krem peynir
50 gr.ezine koyun peyniri
2 çor.kaşığı zeytinyağı
sos: zeytinyağı, limon suyu, tuz
Yeşil ve kırmızı biberin tohumlarını çıkartıp küçük küçük doğruyoruz. Tavada yağı kızdırıp biberleri yumuşayıncaya kadar iyice pişirip soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta peynirleri ezip pişmiş biberlerle harmanlıyoruz. Domateslerin üstünü kapak şeklinde kesip içlerini hafifçe oyuyoruz salatalıkları da oyup biberli peynir harcıyla dolduruyoruz. Servis tabağını maydonozla kaplayıp limonlu sosunu döküyoruz. İçleri doldurulmuş domates ve salatalıkları yerleştirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun...2009

2009 yilinda hazırladığım nefis tarifi 2024 güncelledim video çekimi ekledim. 
Sofraya guzellik katan nefis tarifi tavsiye ederim. Sevgiler💚

















7 Ekim 2009 Çarşamba

Peynir Dolgulu Aci Biber Nasil Yapılır


2009 yılında Kahvaltılık Biber Dolması adıyla hazırladığım tarifimin fotoğrafi👇ilk heyacan ilk coşkum📸❤📖✏💚


6 adet sivri biber

100 gr keçi peyniri

2 çor.kaşığı krem peynir

2 çor.kaşığı zeytinyağı

kekik-nane-toz kırmızı biber istege göre

Biberlerin ortasını açalım,  tohumları da bırakın peynirle karışınca çok lezzetli oluyor 🌶🧀Peynirleri karistirip çatalla ezip çay kaşığıyla biberlerin içlerini dolduralim. Üzerine zeytinyağı ve baharat serpelim önceden ısıtılmış  ızgarada 5 dak. kadar pişirip servise sunalım  Afiyet olsun... 2009 da yemek blogumun ilk tarifidir🤗

#kahvaltısunumu #peynirli #banualtun #tarifdefterim #chilipepper