31 Ekim 2024 Perşembe

Muzlu Rolo Pasta Tarifi

İstanbul'un tarihi pastane pastasi
Muzlu Rulo Pasta 


Muzlu pamuk kıvamında nefis pasta hayatımın en güzel anılarınin, çocukluğumun ve kutlamaların pastasidir. 

2008 yılında peluş üstü sohbetlere başlamıştık. ilk çay yareni lezzetimiz de muzlu rulo pasta olmuştu. 2008 de tarihi pastaneden alırdım. O küçük daracık içi pasta çörek dolu mis dükkanlardan...

Yumuscik peluş, sıcacık çay, mis kokulu çiçekler pamuk gibi pasta sevgi dolu sohbetle muhabbet edip ruhumuzu yenilerdik💕 2024 de yine peluş üstü sohbetleri yapalım dedik annemle ve başladık. Özelliği tv yok, el işi yapma yok sadece muhabbet sohbet var...

İstanbul'un tarihi pastanelerinin meşhur muzlu rulo pastasını haydi yapalim🍰


Pandispanya Malzemeleri 

5 yumurta (yumurta büyük boy ise 4 adet)

1 fiske tuz 

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

1su bardağı un 

1 tatlı kaşığı nişasta 

1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

1 paket vanilya 

Krema Malzemeleri  

2 su bardağı süt 

2 çorba kaşığı nişasta 

1 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker 

1 yumurta sarısı 

1 tatlı kaşığı kase margarin 

Yarım su bardağı sütle hazırlanmış krem şanti 

Pudra şekeri 

4 adet muz



Yapılışı 

  • Oda ısısında yumurtalar bir fiske tuz eklenip çirpılır.
  • Şeker eklenir yumurta sarısı kaybolup beyazlasana kadar çirpılır.
  • Elenmiş un, nişasta,vanilya ve kabartma tozu 3 evrede eklenir yumurtayı söndürmeden içe doğru karıştırılır.
  • Dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilir Pandispanya eşit şekilde tepsiye serilir.
  • Hafifçe tepsi yere vurulur havası çıkartılır.
  • Öncede ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirilir. Fırının agzi açık 3 dakika bekletilir. 
  • Fırından çıkan Pandispanyanin üzerine mutfak havlusu örtülür.
  • Ilık hale gelen Pandispanya pudra şekeri serilmiş yağlı kağıt üzerine ters çevrilir,  dikkatlice pişirme kağıdı çıkartılır, şekerli kağıtla rulo sarılır.

  • Krema için süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı çirpılır pürüzsüz kıyma gelince sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan almadan margarin ve vanilya eklenir bir tur karıştırılır soğuması için başka bir tencereye aktarılır.
  • Kremanin kabuk tutmasını önlemek için üzerine mutfak poşeti serilir.
  • Soğuk Kremaya  soğuk krem şanti eklenir kıvam alan kadar çirpılır. 
 

  • Pandispanya 8 veya 16 eşit parçaya bölünür. 
  • Krema ve bir parça muzla rulo sarilir. Pastamiz hazir🍰😋🫖💕
  • Kremayı eşit pay etmek için bölme işleminden sonra kremayı pay etmenizi tavsiye ederim.
  • Servis zamanı pudra şekerini serpelim. Muzlu Rulo Pasta #afiyetolsun