Malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker + damak tadına göre şeker yarım su bardağı kadar
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 mandalina 1 portakal suyu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yumurta, tuz ve şeker beyazlayincaya kadar çirpılır.
- Yoğurt sıvı yağ eklenir çirpılır.
- Portakal kabuğu rendesi portakal suyu katilir çirpılır.
- Diğer tarafta kuru üzüm yıkanır kurulanir mandalina suyunda 1 saat bekletilir. Üzümleri süzüp mandalina suyu kek hamuruna katilir.
- Un kabartma tozu nişasta elenir karıştırılır.
- Kek kalıbı margarinle yağlanir toz şeker serpilir.
- Süzülmüş üzümler nişasta serpilir harmanlanir.
- Kek hamuru 3 aşamada kalıba dökülür her kata kuru üzüm serpilir.
- Tahta çubukla sekiz çizilir. Üzerine bolca toz şeker serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika civarı pişirilir. Kürdan testinden sonra ılık veya soğuk servise sunulur bergomotlu sıcacık çay kuş sesleriyle afiyetle yenir.