19 Mart 2012 Pazartesi

HABER MRT TEŞEKKÜR:)



Merhaba canlarım:) 3. Bölge siyasi gazetesi  Haber Mrt bana ilk sayılarında yer verdikleri için kendilerine teşekkürlerimi sunarım...
Yayın hayatlarında başarılarının devamını dilerim...
Teşekkür biraz geç oldu, nedeni tariflere öncelik vermemden dir... Sırada yayın için bir dünya tarif var....
Cuma günü nefis mercimek köftesi tarifimle sizlerleyim:)
Sevgilerimle
Banu Altun

24 Ocak 2012 Salı

AYNA GAZATESİ AVCILAR:)))

Beyazlara bürünmüş güzel Avcılar:))






Merhaba canlarım:))
Bu gün tarif değil teşekkür var...
Bir yılı aşkın süredir bana Ayna Gazatesinde yer veren sevgili Muhlis Polat'a en içiten teşekkürlerimle:))
İstanbul'un parlayan yıldızı güzel Avcılarımızın yerel gazetesidir Ayna... İçinde Avcılar halkı, Avcılar var vee tariflerimlerim var....
En mutlu olduğu arkadaşlarımdan aldığım telefonlar aaa bize gelen gazete de senin köşen var ilk sana bakıyorum denmesi. Ve tariflerimden beni tanıyan hanımlar ben netteyim diyorum ama çoğu bilgisayrdan uzak beni gazete sayesinde sevip tariflerimi deneyenlerde işte beni şımartanlar:)))) 
Bu mutluluklar hayatın cilası diyorum...
Sevgili blogcanlarım yakınlardaysanız Avcılara gelmenizi görmenizi tavsiye ederim burasının havası sahili bambaşka....

Sevgilerimle
Banu Altun

3 Haziran 2011 Cuma

HAZİRAN SAYISI SOFRA DERGİSİ




Merhaba canlarım... 5. Blog Yazarları Buluşmasının tatlı meltemi devam ediyor...


Sofra Dergisi Haziran Sayısında bizlere yer verdiği için çok teşekkürler...

Dergi editörü Sevgili Esra Düzdağ'dan hediyemi alırken yani Sofra Dergilerini alırken ben Canım Sevilim Sevil Şahin www.birdemliksohbet.com ve Zeynep Cesmeci http://www.zeyneple.blogspot.com/ mutlu bir kare...


Gelelim dergiye Haziran sayısı dolu dolu enginarlı, haşhaşlı değişik tatlar, mangal sosları, off bir gözleme varki şekerli süper almanızı tavsiye ederim... Sevgilerimle....



18 Mayıs 2011 Çarşamba

5. Blog Yazarları Buluşması ve Resimler

Ben Banu Altun ve hediyelerim:))



Canım Sevilim ve ben:))





Anam ve ben her zaman elimi tutan canım anam...








Annemineli, Esra Düzdağ ve ben:))





Pamuk İnci ablam, sevgili öğretmenimiz ve ben:))




Çeşnici Handan Abalam ve ben:))




Pastamız:))

Hediyelerim:))



Canım Sevilim çok güzel bir etkinlik hazırlamış baharı çoşkuyla karşıladık... Harika bir ortamdı, burda yazışda orada karşılaşıp tanışmak harikaydı...  Hepinizle tanışmak çooook güzeldi....
























16 Ocak 2011 Pazar

5. BLOG ÖDÜLÜM ve BİSKÜVİ KEYFİM:))



Günaydın canlarım:)) Sevgili arkadaşım Özlemcimhttp://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2011/01/odul-var.htmlbeni bu güzel ödüle layık görmüş çok sevindim teşekkür ederim canım:))
Bende bu keyifli sabahıma keyif kattım, kahvaltının üstüne ülker fındıklı bisküvinin arasına sobanın önünde yumuşamış bolca nutella sürdüm yalancı makaron oldular:))) 5 bardak çay güp diye gidiverdi... Gününüz güzel geçsin sevgilerimle:))
Bende ödülü akşama dağıtacağım bi işe gidim gelim yine burdayım:))
Geldim:))
Ve ödülü verdiğim arkadaşlar... Gönlüm ister hepinize geleyim ödül vereyim inanın zaman yetmiyor becerikli arkadaşlarım maruz görün... Sizlere de kolay gelsin...

3 Aralık 2010 Cuma

4.BLOG ÖDÜLÜM



Blogdünyasında bu dördüncü ödülüm oldu. Bu ödülü bana layık gören arkadaşım Deniz' e http://denizkayra.blogspot.com/ teşekkürlerimi sunuyorum.. Kırmızı halıda yürüyüp ödülümü aldım:)) Bende bu ödülü ;

1 Aralık 2010 Çarşamba

3 Kasım 2010 Çarşamba

YENİŞAFAK GAZETESİ BLOG HABERİM...


Merhabalar:)) Blogum haber oldu dünyalar benim benim oldu:))


Öncelikle bana 30/10/2010 tarihinde yer veren Yenişafak Gazatesine, Aysel Yaşa, Ümit Oğuz'a ve sevgili eğitmenim Özlem Hanıma çok çok teşekkür ederim...


AYSEL YAŞA - LEZZET DURAKLARI


Şımartan tatlar bu sitede
Bu hafta farklı bir şey yaparak sizlere bir internet sitesi bloğundan bahsedeceğim. Banu'dan Şımartan Tatlar ismiyle yola çıkan Banu Altun'un internette verdiği yemek tarifleri herkes tarafından çok beğeniliyor. 2008 yılında şiir kitabım Çırpınış isimli şiir kitabını çıkaran Altun, şimdiyse bir kadının en mutlu olduğu yerden mutfağından lezzetli, süslü, denenmiş ve püf noktalı tarifler veriyor ve herkesi sevdiklerini şımartmak için internet sitesinde gezinmeye davet ediyor.




3 Eylül 2010 Cuma

LOR PEYNİRLİ BÖREK








Günaydın:)) Gece sahura yakın canım börek çekti... Aklıma sevgili Deniz'in Kalp Kurabiye nin nefis Lor Peynirli Böreği geldi... Yaptım nefis ve doyurucu bir börek oldu... Deniz'cim gece kulakların çınlatarak yedik seninde ellerine sağlık.... Sevgilerimle...

23 Haziran 2010 Çarşamba

2. BLOG ÖDÜLÜM




Sevgili ve Saygıdeğer blog sahibi "Bir Dilim Aşk " bloğuma The Trendy blog ödülü ile beni ödüllendirdiği için Gaye Hanıma çok çok teşekkür ederim :)))
Sevgi ve Saygılarımı sunarım. Ayrıca sizi tebrik ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.

The Trendy blog ödülünün yerine getirlmesi için kuralları belirteyim öncelikle:


1.Kural: Bloğunuzda ödülle ilgili yazı hazırlamak (size ödülü veren kişiye teşekkür etmek)
2.Kural: Yazınızda, bu ödüle uygun bulduğunuz 10 blog arkadaşınızı belirtmek.
3.Kural: Yazınızda, The Treehouse URL linki vererek ödülün logosunu yayınlamak.
4.Kural: Ödülü verdiğiniz 10 blogcuyu bilgilendirmek ve aynı kurallarda kendi seçecekleri 10 blogcuya haber vermelerini sağlamak.

http://thetrendytreehouse.blogspot.com/

Bende beğendiğim 10 blog arkadaşıma, The Trendy blog ödülünü göndermek istiyorum.

www.keyfeseyran_seyran.blogspot.com
www.mandalinacıkmazı.blogspot.com
www.perininmarifetleri.blogspot.com
www.semaver1.blogspot.com
www.hdidemlelezetdenizi.blogspot.com
www.annekızmutfaktayiz.blogspot.com
www.birdemetfeslegen.blogspot.com
www.gulaymutfakta.blogspot.com
www.inciyemek.blogspot.com
www.susamcorekotu.blogspot.com

1. BLOG ÖDÜLLÜM



İlk blog ödülümü sevgili arkadaşım Keyfeseyrandan 12.ocak.2010 aldım ama nasıl yayınlacağımı bilmediğim yayınlayamamıştım:((( Çok teşekkür ederim biraz geçde olsa benim ilk blog ödülüm... Sevgilerimle..

19 Haziran 2010 Cumartesi

BANUDAN ŞIMARTAN TATLAR HABERKONSEYİNDE


Merhabalar... Blogum ilk defa haber oldu:))

İşte haberin tamamı....


"Kendinizi şımartmak için mutfağa girin”

Kahvaltı sofralarınıza renk getirmek istiyorsanız Banu Altun’ın www.banualtun.blogspot.com sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu blogdan birbirinden farklı lezzetleri keşfedebilir, kahvaltı sofralarına renk getirebilirsiniz.

İşte Altun’dan sizler için alışılmışın dışında bir tost tarifi;

ÇİLEKLİ, MUZLU, FISTIKLI, ÇİKOLATALI TOST

Malzemeler:

*Tost ekmeği
*Nutella
*Çilek
*Muz
*Toz yeşil fıstık

Yapılışı:
*Tost ekmeklerine nutellayı sürelim. Her iki ekmeğin üzerine muz ve çilek dilimleri dizelim. Isıtılmış tost makinesinde tost ekmeklerinin üstü kızarana kadar tutalım. Servis yaparken tostun üzerine bıçağın ucuyla nutella gezdirelim üzerine bol yeşil toz fıstık serpelim. Nutella ve fıstığa batırılmış çilek ve muzla ikram edelim.

http://www.haberkonseyi.com/haberler/kadin-moda/112980-8220kendinizi-simartmak-icin-mutfaga-girin8221

Bu haber toplam 507 defa okundu.

20 Nisan 2010 Salı

EYÜP SULTAN CAMİİ















Hepimizin kutlu doğum haftası mübarek olsun..

Biz bu cuma günü annemle Eyüp Sultan Camine gittik. Bu özel gün için cami çalışanlarına tatlı götürdüm...Cemaatle namaz kılmanın tadına vardım. Kalablık beni çok duygulandırdı...

Namaz sonrası çarşıyı gezdik cıvıl cıvıldı...
Meşur tarihi fırın Akmansoy ekmek fırınından ekmeklerimizi kurabiyebiyelerimizi alıp , havuz başında dondurmamızı yiyip ibadetin bize verdiği iç huzuruyla evimize döndük... Çok özel huzur veren bir gündü...




5 Şubat 2010 Cuma

Atatürk'ün Sevdiği Ispanaklı Börek Tarifi


Atatürk çocukken çok severmiş ❤ 
Ispanaklı Rulo Börek Tarifim


Malzeme Listesi
4 yufka 
1 su bardağı süt 
1 çay bardaği sıvi yağ 
2 yumurta 
Tuz karabiber
Bir parça oda ısısında tereyağı 

İçi için: 3 bağ ıspanak - 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
2 adet kuru soğan - 1 kare dilim beyaz peynir
1 parça Ekşimik veya taze peynir 
Birer fiske  karabiber - beyazkarabiber 
Toz şeker- kırmızı pul biber - toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı 

Soğanı küçük küçük doğrayalım sıvı yağda kavuralım. Karabiber, beyazkarabiber, toz şeker ekleyip kavuralım.
Haşlanmış doğranmış ıspanağı katalım şöyle bir çevirelim ocağın altını söndürelim baharatlarını ve tuzunu atalım. 

Çukur bir kapta yumurtaları çırpalım, tuz karabiber ekleyip çırpalım. Sıvıyağ ve sütü ilave edelim iyice karıştıralım. 

Yufkaları ortadan bölelim. Yufkayi yumurtalı sosla iyice ıslanalım.

Yufkanın geniş kısmına  ıspanaklı harcımızdan bolca koyalım, peyni ve ekşimik ufalayip rulo şeklinde saralım. Tepsimize gül şeklinde yerleştirelim. 

Diğerlerinide aynı işlemle sarıp tepsiye ek yaparak yerleştirelim. İşlem bitince kalan yumurtalı sosu böreğin üstüne heryerine boca edelim. 
Isıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirelim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Selanik böreğini ayranla severmiş. Ayranımızı hazırlayıp servise sunalım. Afiyet olsun....

Canım Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'u saygı, şükran minnet ve sevgiyle anıyorum...







17 Ocak 2010 Pazar

BİSKÜVİLİ BATON PASTA

Malzemeler
1 paket Dr. Oetker supangele 
1,5 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
2 avuç tuzu alınmış kavrulmuş badem kırığı 
1 paket petübör bisküvi  
1 tatlı kaşığı tereyağı   
Üzeri için: 100 gr. bitter çikolata - 3 çorba kaşığı süt - badem kırığı 

Yapılışı 

Supangeleyi su ve süt karışımıyla pişirelim. (Su bitter tadı veriyor) Ocaktan alıp tereyağı ilave edip arada karıştıralım. 
Ilık hale gelince  badem kırığı ve iri parçalar halinde kırdığımız bisküvileri ilave edelim. İyice karıştırıp streç film ile kaplanmış kalıba dökelim. 

Buzdolabında bir gece bekletip streçten çıkartalım. 

Üzeri için, sütü ocakta ısıtıp çikolatayi eritelim akışkan bir kıvam elde edelim gerekirse süt ilave edebiliriz. Pastamızın üzerine kalın bir şerit halinde çikolatayı dökelim. Bademle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...