1980 lerin 90 larin meşhur bisküvi pastasiyla merhab🍰 O yıllar bu model bisküvi pastasi Nişantasi Büyük Ada gibi semtlerin lüks pastanelerinde satılırdı. Lüks pastanenin uygun fiyatlı havali pastasiydi, ev hanımları da bu pastayi yapınca pek bir kiritarak Havalı havalı sunardi.
Malzeme
1 paket sade petibor bisküvi
1 paket kakaolu petibor bisküvi
2 paket dr. Oetker supangele
1 paket çikolata sos
Süt
Yeşil fıstıklı
Çikolata sosu paket üzerinde yazan 350 ml sütle koyu kıvamlı pişirelim.
Supangale ise üzerinde yazan Süt ölçüsünü yarın su bardağı eksik ekleyip pişirelim, koyu kıvamlı olmalı.
Yapılışı
Servis tabağına hindistan cevizi serpilir.
Servis tabağına 2 kaşık supangele bırakılır bisküvileri tutması için.
Kakaolu bisküvi uzerine ilik halde supangele bolca sürülür üzerine sade bisküvi bırakalım tekrar supangele sürüp tabağa dik şekilde bırakalım bir bardağı deste olarak kullanalım.
Bu şekilde bitene kadar bisküvileri diliyoruz.
Kalan supangeleyi her yanına sürelim.
Koyu kıvamlı çikolata sosu ılık hale gelince pastayi kalıyoruz.
Yeşil fıstıkla süsleyelim.
Nostalji olarak o yollarda naylon papatyalar olurdu hatırlayan var mı? Günümüzde aradım bulamadım. Bende taze kır papatyalariyla süsledim. Çok beğendik gerçekten güzel oldular.
❗️ Kır papatyalari yenmiyor çocuk ve yaş almış kişilere ikram ederken papatyaları aliniz❗️
Çiçekli günler olsun 🌼🪷🌸🌺🧿🫠