1 paket Dr. Oetker supangele
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 avuç tuzu alınmış kavrulmuş badem kırığı
1 paket petübör bisküvi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için: 100 gr. bitter çikolata - 3 çorba kaşığı süt - badem kırığı
Yapılışı
Supangeleyi su ve süt karışımıyla pişirelim. (Su bitter tadı veriyor) Ocaktan alıp tereyağı ilave edip arada karıştıralım.
Ilık hale gelince badem kırığı ve iri parçalar halinde kırdığımız bisküvileri ilave edelim. İyice karıştırıp streç film ile kaplanmış kalıba dökelim.
Buzdolabında bir gece bekletip streçten çıkartalım.
Üzeri için, sütü ocakta ısıtıp çikolatayi eritelim akışkan bir kıvam elde edelim gerekirse süt ilave edebiliriz. Pastamızın üzerine kalın bir şerit halinde çikolatayı dökelim. Bademle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...