5 Şubat 2010 Cuma

Atatürk'ün Sevdiği Ispanaklı Börek Tarifi


Atatürk çocukken çok severmiş ❤ 
Ispanaklı Rulo Börek Tarifim


Malzeme Listesi
4 yufka 
1 su bardağı süt 
1 çay bardaği sıvi yağ 
2 yumurta 
Tuz karabiber
Bir parça oda ısısında tereyağı 

İçi için: 3 bağ ıspanak - 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
2 adet kuru soğan - 1 kare dilim beyaz peynir
1 parça Ekşimik veya taze peynir 
Birer fiske  karabiber - beyazkarabiber 
Toz şeker- kırmızı pul biber - toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı 

Soğanı küçük küçük doğrayalım sıvı yağda kavuralım. Karabiber, beyazkarabiber, toz şeker ekleyip kavuralım.
Haşlanmış doğranmış ıspanağı katalım şöyle bir çevirelim ocağın altını söndürelim baharatlarını ve tuzunu atalım. 

Çukur bir kapta yumurtaları çırpalım, tuz karabiber ekleyip çırpalım. Sıvıyağ ve sütü ilave edelim iyice karıştıralım. 

Yufkaları ortadan bölelim. Yufkayi yumurtalı sosla iyice ıslanalım.

Yufkanın geniş kısmına  ıspanaklı harcımızdan bolca koyalım, peyni ve ekşimik ufalayip rulo şeklinde saralım. Tepsimize gül şeklinde yerleştirelim. 

Diğerlerinide aynı işlemle sarıp tepsiye ek yaparak yerleştirelim. İşlem bitince kalan yumurtalı sosu böreğin üstüne heryerine boca edelim. 
Isıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirelim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Selanik böreğini ayranla severmiş. Ayranımızı hazırlayıp servise sunalım. Afiyet olsun....

Canım Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'u saygı, şükran minnet ve sevgiyle anıyorum...







17 Ocak 2010 Pazar

BİSKÜVİLİ BATON PASTA

Malzemeler
1 paket Dr. Oetker supangele 
1,5 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
2 avuç tuzu alınmış kavrulmuş badem kırığı 
1 paket petübör bisküvi  
1 tatlı kaşığı tereyağı   
Üzeri için: 100 gr. bitter çikolata - 3 çorba kaşığı süt - badem kırığı 

Yapılışı 

Supangeleyi su ve süt karışımıyla pişirelim. (Su bitter tadı veriyor) Ocaktan alıp tereyağı ilave edip arada karıştıralım. 
Ilık hale gelince  badem kırığı ve iri parçalar halinde kırdığımız bisküvileri ilave edelim. İyice karıştırıp streç film ile kaplanmış kalıba dökelim. 

Buzdolabında bir gece bekletip streçten çıkartalım. 

Üzeri için, sütü ocakta ısıtıp çikolatayi eritelim akışkan bir kıvam elde edelim gerekirse süt ilave edebiliriz. Pastamızın üzerine kalın bir şerit halinde çikolatayı dökelim. Bademle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun...

22 Aralık 2009 Salı

Mayonezli Patates Salatası Tarifi

Mayonezli patates salatası tarifi 2024

2009 yilinda  yayınladığım Mayonezli Patates Salatası fotoğrafi


Et yemeklerinin baş tacı İsveç usulü mayonezli patates salatası tarifim. 1996 yılında sohbet sirasinda arkadaşımdan öğrendim o zamandan beri soframizin baş tacı nefis lezzetlidir.

Malzemeleri 

3 orta boy patates 
3 küçük salatalık turşusu 
1 çorba kaşığı kekik 
2 çorba kaşığı mayonez 
1 çorba kaşığı yoğurt 
1 çorba kaşığı sıvı yağ 

Yapılışı 

Patatesleri az tuzlu suyla haşlayalım ve soğumaya bırakalım. 
Ilık patatesleri soyup küçük, küçük doğrayalım. 

Salatalık turşusunu küçük küçük doğrayıp kekik, mayonez ve sıvı yağı katıp karıştıralım. 
İsveç Usulü Mayonezli Patates Salatası Servise Hazır. #afiyetolsun


2024 yılında tekrar fotoğraf ve video kaydı yaptim. Az malzemeli patates salatasıni ısrarla denemenizi tavsiye ederim.











#mayonezlipatatessalatasi #mayonezli #patates #salata #tarif #İsveç #isveçusulü 





10 Ekim 2009 Cumartesi

KAHVALTILIK ÇİÇEK BAHÇESİ



5 adet çeri domates
2 adet çengelköy salatalık
3 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızı acı sivri biber
1 demet maydonoz
1 paket krem peynir
50 gr.ezine koyun peyniri
2 çor.kaşığı zeytinyağı
sos: zeytinyağı, limon suyu, tuz
Yeşil ve kırmızı biberin tohumlarını çıkartıp küçük küçük doğruyoruz. Tavada yağı kızdırıp biberleri yumuşayıncaya kadar iyice pişirip soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta peynirleri ezip pişmiş biberlerle harmanlıyoruz. Domateslerin üstünü kapak şeklinde kesip içlerini hafifçe oyuyoruz salatalıkları da oyup biberli peynir harcıyla dolduruyoruz. Servis tabağını maydonozla kaplayıp limonlu sosunu döküyoruz. İçleri doldurulmuş domates ve salatalıkları yerleştirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun...2009

2009 yilinda hazırladığım nefis tarifi 2024 güncelledim video çekimi ekledim. 
Sofraya guzellik katan nefis tarifi tavsiye ederim. Sevgiler💚

















7 Ekim 2009 Çarşamba

Peynir Dolgulu Aci Biber Nasil Yapılır


2009 yılında Kahvaltılık Biber Dolması adıyla hazırladığım tarifimin fotoğrafi👇ilk heyacan ilk coşkum📸❤📖✏💚


6 adet sivri biber

100 gr keçi peyniri

2 çor.kaşığı krem peynir

2 çor.kaşığı zeytinyağı

kekik-nane-toz kırmızı biber istege göre

Biberlerin ortasını açalım,  tohumları da bırakın peynirle karışınca çok lezzetli oluyor 🌶🧀Peynirleri karistirip çatalla ezip çay kaşığıyla biberlerin içlerini dolduralim. Üzerine zeytinyağı ve baharat serpelim önceden ısıtılmış  ızgarada 5 dak. kadar pişirip servise sunalım  Afiyet olsun... 2009 da yemek blogumun ilk tarifidir🤗

#kahvaltısunumu #peynirli #banualtun #tarifdefterim #chilipepper


















22 Temmuz 2009 Çarşamba

Peynir Ezmesi

Peynir EzmesiPeynir Ezmesi