Ispanaklı Rulo Börek Tarifim
Malzeme Listesi
4 yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardaği sıvi yağ
2 yumurta
Tuz karabiber
Bir parça oda ısısında tereyağı
İçi için: 3 bağ ıspanak - 4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet kuru soğan - 1 kare dilim beyaz peynir
1 parça Ekşimik veya taze peynir
Birer fiske karabiber - beyazkarabiber
Toz şeker- kırmızı pul biber - toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanı küçük küçük doğrayalım sıvı yağda kavuralım. Karabiber, beyazkarabiber, toz şeker ekleyip kavuralım.
Haşlanmış doğranmış ıspanağı katalım şöyle bir çevirelim ocağın altını söndürelim baharatlarını ve tuzunu atalım.
Çukur bir kapta yumurtaları çırpalım, tuz karabiber ekleyip çırpalım. Sıvıyağ ve sütü ilave edelim iyice karıştıralım.
Yufkaları ortadan bölelim. Yufkayi yumurtalı sosla iyice ıslanalım.
Yufkanın geniş kısmına ıspanaklı harcımızdan bolca koyalım, peyni ve ekşimik ufalayip rulo şeklinde saralım. Tepsimize gül şeklinde yerleştirelim.
Diğerlerinide aynı işlemle sarıp tepsiye ek yaparak yerleştirelim. İşlem bitince kalan yumurtalı sosu böreğin üstüne heryerine boca edelim.
Isıtılmış 185 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Selanik böreğini ayranla severmiş. Ayranımızı hazırlayıp servise sunalım. Afiyet olsun....
Canım Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'u saygı, şükran minnet ve sevgiyle anıyorum...