![]() |
Sebzeli Pilav Tarifi |
sebzeli pilav tarifi #pilavtarifi #mantar #bezelye #mısır #zerdeçal #sebze #akşamaneyapsam #banualtun
Malzemeleri
2 servis kaşığı sıvı yağ
1 kase baldo pirinç
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı Mantar turşusu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 kase tavuk suyu
1 kase sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
bir Fiske zerdeçal bir çay fincanı Aspir suyu Aspir tercihe kalmıştır yerli Safran olarak bilinir sıcak suyla demleyip süzülüp kullanılıyor sarı renk vermesi için
yapılışı
tencereye sıvı yağ alınır yağ ısınınca küp doğranmış havuç eklenir kavrulur ardından önceden. ısıtılmış yıkanmış süzülmüş baldo pirinç eklenir pirinçler şeffaflaşan kavrulur süzülmüş Mantar turşusu bezelye ve mısır eklenir kavrulur zerdeçal tuz eklenir sıcak t.avuk suyu ve normal su eklenir varsa aspir suyu eklenir ağzı kapalı olarak önce orta ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir pilav delik delik olunca tereyağı parçacıkları atılır üzerine havlu bez bırakılır ağzı kapatılır demlenmeye bırakılır karıştırılıp servise sunulur tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan sebzeli bir pilav hazır Afiyet olsun.
günün menüsü sebzeli mercimek çorbası ıspanak havuç patates pırasa soğandan oluşuyor. havuçlu yeşil salata limonlu zeytinyağlı salatamız. fırında patatesli Arpacık soğanlı Nar gibi kızarmış tavuk acı biberli ekşili ayran günün menüsü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder