1 Ağu 2025

Süleymaniye Camii 2025


 Süleymaniye Camii Mimar Koca Sinan kalfalık eseri yedi tepe istanbul'un üçüncü tepesinde muhteşem ihtişamıyla 1557 bu güne İslam aleminin ibadethanesi.

Bambaşka  bir atmosfer sanki rüzgar kuşlar taşlar tarihi fısıldıyor başka bir aura var hissediyorsunuz.

Muhteşem Camii de ibadet etmek de çok özel ve huşu içinde oldu.

Camii bahçesin de tarihi ağaçlar da egzotik ötürü kuşlarla dolu. İstanbul'un tepesinden marmara denizini izlerken öten kuşlar paha biçilmez güzel 























        
 

24 Tem 2025

Aşure Tarifi 2025


 Rabbim nasip eyledi çok şükür dualarla 2025 aşuremizi pişirdik. Rabbım kabul eylesin inşallah.

Aşure mümkün püf noktaları buğdayla birlikte çok az bakla pirinç hepsine bir akşam da 20 dakika kaynatırım ağzı kapalı bir biçimde battaniyeye sarıp sabaha kadar bekletiyorum sabah üzerine suyunu ilave edip kaynatıyorum Tabii nohutu Kuru fasulyeyi bunları da ayrı ayrı haşlayıp buğday iyice yumuşadığı zaman nohutu Kuru fasulyeyi ekliyorum ardından kuru üzüm kuru kayısı Karanfil batırılmış elma tarçın bunları ekliyorum en son şeker böyle bir tatlı kaşığı kadar sulandırılmış nişasta kıvam için güzel oluyor bunları ekliyorum çok az çok az süt doğranmış hurma varsa dut Ben kış zamanı kestane şekeri de atıyorum çok yakışıyor bakla ile birlikte çok uyumlu oluyor kestane şekeri bir çorba kaşının dolusu portakal kabuğu reçeli ekleyip bir iki taşım daha Kaynadıktan sonra ocaktan Alıyorum o sıra bir parça doğranmış incirini de bekliyorum biraz dinlendikten sonra kaselere pay ediyorum incir ceviz bunları üstüne bırakmayı tercih ediyorum çünkü rengini çok koyu yapıyor ardından süslemesi ile tamamlayıp fındık fıstık Hindistan cevizi Minik kuş üzümleriyle süsleyip servise sunuyorum afiyet şifa olsun Allah kabul eylesin












22 Tem 2025

Erik Turşusu Tarifi 2025



 Erik turşusu tarifi

Tuzlu erik yemeyi sevenleri vazgeçemeyeceği bir lezzet erik turşusu eriklere birer tane çizik atıyorum kavanozu Bırakmadan önce çok küçük bir çizik nohutunu bırakıyorum erikleri kavanoza dolduruyorum sarımsak dişlerini bırakıyorum limon dilimleri koyuyorum Aslında benim bu en son yaptıklarımda telefona Turşu da var acılı da çok güzel oluyor acı ekşi 1 litrelik kavanozun içine Aldığı kadar suyu ölçüyorum bir parça limon tuzu ile kaynatıyorum soğuduğu zaman kavanozunu döküyorum ağzını sıkıca kapatıyorum 15 gün içerisinde hazır oluyor Afiyet olsun











Erik Turşusu oldu nefis bir yaz sofrasını hazırladım diğer turşularumla yapanlara şimdiden afiyet şifa olsun  🍏








Taze Tarhana Çorbası Tarifi

Taze tarhana çorbasını ilk defa yaptım çok çok lezzetli ilaç gibi çorba vitamin deposu 👌⭐️⭐️⭐️⭐️ taze tarhana çorbasına da mutlaka tarhana ...