30 Nisan 2010 Cuma

BEYAZ PEYNİRLİ TOST




Günaydın... Bu sabaha tostumu beyaz peynirli yaptım. Ekmeklere içine az yağ sürdüm, beyaz peynir ve domates dilimi yerleştirdim 1-2 minik acı turşu bıraktım tost makinasında peynir eriyene kadar ısıttım. Üzerine az yağ sürüp afiyetle yedik...

Sizlerede afiyet şeker olsun...

29 Nisan 2010 Perşembe

KOLAY PİZZA





Kahvaltı sofrasının lezzetli kolay pizzası...

hamburger ekmeği
tereyağı
salçalı acı ezme (pul biber, kekik, karabiber, sıvı yağ, sirke, salça, şeker, az domates rendesi, kimyon)
domates
sucuk
rende kaşar peyniri

Hamburger ekmeklerini ikiye bölelim. Önce tereyağı sürelim, üzerine acılı ezmeyi sürelim üzerline bir dilim domates bırakıp ızgaraya ekmekleri dizelim domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Izgaradan ekmekleri almaya yakın sucuk dilimerini dizelim. Sucukarın kokusu gelince kaşar rendesi serpelim peynir eriyince ızgaradan alalım... Salatalık turşusuyla servis yapalım. Afiyet olsun...

PEYNİRLİ OMLET




Gülsün dünya gülsün benim peynirli omletim:)) İyi sabahlar:))

2 yumurta
1 çimdik karabiber
1 avuç dolusu rende kaşar peyniri
1 çimdik tuz
1 parça tereyağı

Yumurtamızı çırpalım içine rende kaşar peyniri, tuz karabiber katıp karıştıralım teflon tavada tereyağını eritip omletimizi önlü arkalı pişirelim...

Omletimizin bize gülmesi için pul biberden ağzı, sivri biberden burnu, zeytinden gözleri ve maydanozdan saçlarını yapalım... Afiyet olsun...:))

27 Nisan 2010 Salı

ÇİKOLATALI TOST




Kahvaltının finali çikolatalı tost ve bergomot aramalı çay hımmm:)))

Ekmeklerin arasına iki katına bol nutella sürüp tost makinasında ekmeğin üstü hafif pembeleşene kadar tutalım... Afiyet olsun...

KAHVALTI TABAĞI



Günaydın...:)) Güne böyle iştah açan bir kahvaltı tabağıyla başlamaya ne dersiniz?


Peynir, salam, sucuk, kavurma, yağda lop yumurta, turşu, domates, maydonoz ve çayyyy... Afiyet olsun...

26 Nisan 2010 Pazartesi

RUS SALATALI SANVİÇ






Kahvaltı sofrasının vazgeçilmez sandviçi...

Yapılışı
1- Rus salatası için patatesleri haşlayıp soyalım ve ezelim... Süt,sıvıyağ,tuz ve karabiber ilave edip ezelim. Havuçları haşlayıp minik küpler halinde doğrayalım, salatalık turşusunu havuçla aynı ebatta doğrayalım patatese katalım mayonez ve yoğurt ilave edip iyice karıştıralım. Haşlanmış bezelye de ilave edip şöyle bir harmanlayalım rus salatamız hazırdır...

2- Susamlı sandviç ekmeklerini tost makinasında ısıtalım...

3- Sucuk dilimlerini ızgarada ısıtalım...

4- Susamlı ekmeğin iki katına rus salatası sürelim üzerine sırasılya ızgara sucuk, az ketçap, mayonez, salam dilimi, salatalık turşusu dilimi bırakıp ekmeğin diğer yarısını üstüne bastırıp sandviçimizi hazırlayalım... Afiyet olsun....

25 Nisan 2010 Pazar

KAHVALTILIK SANDVİÇ





Günaydın iyi pazarlar... Pazar kahvaltısına yakışan sandçim...

Tam tahıl ekmek
hindi salam fıstıklı
fırfırlı kıvırcık
dilimli kaşar peyniri
salkım domates
salatalık turşusu


Ekmegin arasına sırasıyla kıvırcık yaprağı, peynir dilimleri, salatalık turşusu dilimleri, salam, domates dilimleri ve ekmeğin diğer yarısını üstüne kapattıkmı işte sandviçimiz hazır... Yanına demli çay, soslu zeytin.... Afiyet olsun...

24 Nisan 2010 Cumartesi

RAFADAN YUMURTA




Rafadan yumurtayla güne başlamaya ne dersiniz??? Evetse haydi buyrun...

Yumurtalarımızı yıkayıp kuruluyalım. Çatlamaması için her tarafını limonla ovalım. Çukur bir kapta suyu kaynatalım, yumurtalarımızı kaşık yardımıyla suya bırakalım.

2 ila 4 dakika arası haşlayalım... Şirin yumurtalıklarla servise sunalım:)))
Afiyet olsun...

22 Nisan 2010 Perşembe

YUNAN USULÜ PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI




Çiçek açmış kahvaltı sofrası buram buram domates kokulu...

Keçi peyniri
Labne peyniri
Tulum peyniri
yarım diş sarımsak
zeytinyağı
dolmalık fıstık
kıyılmış taze nane yaprağı
Salkım domates küçüklerinden

Peynirlerin oranı eşit olsun... Peynirlerimizi çukur bir kaba alalım içine yağ ve rende sarımsak ilave edip ezerek harmanlayalım... 1 saat kadar dolapta dinlendirelim...

Domatesleri ortadan bölelim içleri kaşık yardımıyla çıkartalım...

Dolmalık fıstıkları yağda hafifçe pembeleştirelim. Bir bölümünü üstünü süslemek için ayıralım kalanını dinlenmiş peynir karışımına katıp harmanlayalım...

Domateslerin içini peynir karışımıyla dolduralım üzerini dolmalık fıstık ve naneyle süsleyip servis yapalım... Afiyet olsun...

KIYMALI MELEMEN




Sabah sabah miydeyi şımartan kıymalı melem:)))


3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 avuç dolusu kıyma
1 adet kırmızı arnavut biberi
2 adet sivri biber
4 adet küçük turşu biber
3 adet orta boy domates
tuz - karabiber - kırmızı pul biber

Sahana yağları alalım ısınınca kıymayı katıp kavuralım ardından küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri yağa katıp kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri katalım yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Suyunu hafif çekince küçük doğranmış turşu biberleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım... Fırından yeni çıkmış beyaz ekmekle demli çayla servise sunalım... Afiyet olsun...

RENKLİ PEYNİR TOPLARI



Şımarık renkli bir kahvaltı sofrası için çok lezzetli renkli peynir topları...


Peynir topları için
beyaz peynir
tulum peyniri
krem peynir
zeytinyağı
1 diş sarımsak rendesi

Süslemek için

maydonoz ince kıyılmış
dereotu ince kıyılmış
çörek otu
kırmızı pul biber
kırmızı dolmalık biber küçük doğranmış
yeşil zeytin doğranmış

Peynirleri çukur bir kaba alalım, yağ ve rende sarımsağı katıp iyice çatalla ezelim. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim...

Dinlenmiş peynirleri elimzle top şekli verelim üzerlerini sırayla maydanoza bulayalım, diğerini pul bibere, diğerini, dereotu olarak çeşitli renkli toplar elde edelim... Servise hazırdır... Afiyet olsun...

21 Nisan 2010 Çarşamba

ŞEHZADENİN BAL KAYMAK KEYFİ








Sabah kahvaltısında Şehzadenin Bal Kaymak Keyfi....:))



Krep için
3 yumurta
3 bardak süt
2 su bardağı un
1,5 çor. kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çimdik tuz ve şeker

İçi için
2 adet dilimlenmiş muz
1 kase çilek
kaymak
Süzme bala karıştırılmış , fındık, yeşil fıstık, ceviz içi, badem kırığı...

Krebin tüm malzemesini derin bir kaba bırakıp iyice çırpalım düşük devirde köpürtmeden. Krep tavasına 1 damla sıvı yağ döküp ısınınca 1 kepçe krep harcını dökelim önlü aralı pişirelim. Muz, çilek, kaymak ve kuruyemişle karıştırılmış süzme bal eşiliğinde servis edelim... Afiyet olsun...

20 Nisan 2010 Salı

EYÜP SULTAN CAMİİ














Hepimizin kutlu doğum haftası mübarek olsun..

Biz bu cuma günü annemle Eyüp Sultan Camine gittik. Bu özel gün için cami çalışanlarına tatlı götürdüm...Cemaatle namaz kılmanın tadına vardım. Kalablık beni çok duygulandırdı...

Namaz sonrası çarşıyı gezdik cıvıl cıvıldı...
Meşur tarihi fırın Akmansoy ekmek fırınından ekmeklerimizi kurabiyebiyelerimizi alıp , havuz başında dondurmamızı yiyip ibadetin bize verdiği iç huzuruyla evimize döndük... Çok özel huzur veren bir gündü...

17 Nisan 2010 Cumartesi

HAŞLANMIŞ YUMURTA





Kahvaltı sofrasında olmazsa olmazım yumurta tere otu ve beyaz peynir eşliğinde sunumum...

Yumurtaları katı olarak haşlayıp soyalım. Tereleri yıkayıp kurulayıp servis tabağına alalım. Yumurtaları ve beyaz peynir parçalarını terelerin üstüne yerleştirelim. Kırmızı pul biber ve yumurtaların üstüne tuz, karabiber serpip servis yapalım... Afiyet olsun...

16 Nisan 2010 Cuma

ETLİ MELEMEN




Kahvaltı keyif demekse keyfe keyif katan etli melemen:))


3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
avuç dolusu süt kuzusu kuşbaşı et
1 adet kırmızı arnavut biberi
2 adet sivri biber
4 adet küçük turşu biber
3 adet orta boy domates
tuz - karabiber - kırmızı pul biber
süslemek için maydonoz

Sahana yağları alalım ısınınca etimizi katıp kavuralım ardından küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri yağa katıp kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri katalım yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Suyunu hafif çekince küçük doğranmış turşu biberleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım... Tabağımızı maydanozla süsleyerek şımartalım:)) Afiyet olsun...

13 Nisan 2010 Salı

SUSAMLI EKMEK KIZARTMASI




Kahvaltı sofrasında ki susam kokusu...

6 adet tost ekmeğinin önce kanarlarını kesip atalım. Ardından ekmekleri üçgen keselim. Yarısının üzerine 2'şer dilim taze kaşar peyniri ve sucuk yerleştirelim. Kalan tost ekmeklerini üzerine kapatalım.

Önce ekmeklerin kenarlarına una bulayalım,ardından ekmek kenarlarını süte batıralım.

2 yumurtayı çırpalım. Ekmekleri önce yumurtaya sonra susama bulayıp kızğın yağda kızartalım. Havlu peçeteyle fazla yapını alıp demli çayla servis yapalım. Afiyet olsun...

PEYNİRLİ SALATA




Çiçek gibi salata iç feraflatan tadıyla...

4 yaprak yeşil kıvırcık
4 yaprak akdeniz kıvırcık
3'er dal maydanoz, dereotu
2 dal taze soğan
4 parça hellim peyniri
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi - tuz

Yeşillikleri yıkayıp suyunu süzüp irice kıyalım. Peynir hariç tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayalım. Servis tabağına alalım. Payniri teflon tavada önlü arkalı kızartıp salatanın üzerine yerleştirelim. Bekletmeden servis yapalım... Afiyet olsun...

MAYDANOZLU MELEMEN



Melemenin yumurtasız maydanozlu hali...

3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı arnavut biberi
2 adet sivri biber
4 adet küçük turşu biber
3 adet orta boy domates
1 tutam maydonoz
tuz - karabiber - kırmızı pul biber

Sahana yağları alalım ısınınca küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri yağa katıp kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayıp biberlere katalım, yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Suyunu hafif çekince ince doğranmış maydonuzu ve küçük doğranmış turşu biberleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım... Afiyet olsun...

9 Nisan 2010 Cuma

KEMAL PAŞA TATLISI BAHAR KOKULU







Kalpkurabiyenin ev sahipliğini yaptığı 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ için annanem Kemal Paşa tatlısıyla katılmamı istedi... Bilmem canı çekti istedi:)))) bilmem bu tatlıyı uygun gördü istedi:))) Bende yarışmanın formatına uysun diye Kemal Paşa tatlımı çilekle ve şantiyle şımarttım... Biz yedik Vallaha çok güzel oldu bir anda hepsi bitti:)))

Tatlımın üstündeki kaymaksı şany ve çilek yerken iç ferahlatıyor yedikçe insanın yiyesi geliyor... Üstüne kattığım bol hindidtan cevizi ve yeşil fıstıktada baklava tadını veriyor yerken... Ay çokmu övdüm ne ama biz doyamadık da:))) Sizlerede afiyet bal kaymak olsun...

1 paket kemal paşa tatlısı
şerbeti: aldığınız paketin üstünde yazan ölçüde su ve şeker
1 iri parça limon tuzu - 2 - 3 damla limon suyu
1 paşet kremşanty
1 çay bardağı süt
hindistan cevizi
dövülmüş yeşil fıstık
çilek

Şeker ve suyu geniş bir tencerede eriyinceye kadar karıştırıp ateşe koyalım. Şerbet ısınınca tatlımızı içine katalım yumuşayıncaya kadar tahta kaşıkla üzerlerine hafif hafif bastırarak pişirelim.

1 poşet şantyi 1 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabında soğutalım...

Tatlımız iyice şurubunu çektiğinde ateşten almadan önce limon tuzunu katalım parlaklık için son anda limon suyunu katıp şekerlenmesin diye ateşten alalım.

Soğuyan tatlımızı servis tabağına alalım üzerine bol hindistan cevizi dökelim, ardından şantiyi pasta şırıngasına doldurup tatlımızın üzerlerine sıkalım, yeşil serpelim, son olarakta çileklerle süsleyelim... Afiyet olsun...