30 Mayıs 2010 Pazar

MANTARLI KAŞARLI OMLET



Günaydın mutlu pazarlar... Bu güzel pazar sabahında mantarlı kaşarlı omlet yaptım nefis oldu denemenizi tavsiye ederim... Sevgilerimle...

10 adet mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tereyağı
2 yumurta
tuz, karabiber
taze kaşar rendesi
eski kaşar rendesi


Mantarları yıkayıp kabuklarını soyalım. İnce dilimleyelim.

Tavaya yağları alalım ısınınca mantarları katalım 1-2 dakika soteliyelim. Mantarı sotelerken yumurtayla pişme payını unutmayalım....

Yumurtaları bir kaseye kırıp tuz ve karabiber ilave edip çırpalım mantarların üzerine dökelim altı pişince omleti kaydırarak geniş bir tabağa alalım. Öteki yüzünü pişirmek için tavaya kaydırarak tekrar bırakalım...

Pişen omletimizi servis tabağına alalım arasına rende eski kaşar peyniri serpelim. D şeklinde katlayalım üzerine taze kaşar peyniri rendesi serpelim... Taze ekmek ve demli çayla servise sunalım... Afiyet olsun...

28 Mayıs 2010 Cuma

KIBRIS USULÜ MENEMEN



Günaydın... Domatesin bol olduğu bu günleri çeşit çeşit menemenlerle geçirmek dileğiyle... Ben bugün Kıbrıs usulü menemen yaptım denemenizi tavsiye ederim Sevgilerimle...

3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 sivri biber
2 adet doğranmış domates
1 adet rende domates
1 tutam maydanoz
4-5 adet küçük turşu biber
1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
karabiber, tuz

Tavaya yağı alalım ısınınca küçük doğradığımız biberleri katıp soteliyelim.

Tuz ve karabiber katıp karıştıralım.

2 adet küçük doğranmış domatesi katalım yumuşayıncaka kadar pişirelim.

Pişen dometeslerin üzerine 1 adet rende domtesi katalım dometesler bibiriyle bütünleşene kadar pişirelim.

Kıyılmış maydanoz, küçük doğranmış turşu biber katıp karıştıralım üzerine 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı bırakalım çatalla yumurtaları hafifçe dağıtalım. yumurtanın beyazı pişince ateşten alalım... Afiyet olsun...

27 Mayıs 2010 Perşembe

CİVCİV YUMURTA





Günaydın:)) Bu sabahda güne gülümsemeyle başlamak için civciv yumurta hazırladım... Bu yumurtaları anneanneninemekleri blogunda gördüm çok hoşuma gitti bende denedim... Gerçekten gülümsetiyor:))Sevgierimle....

25 Mayıs 2010 Salı

YUMURTALI PATATES




Günaydın... Bu sabahda kahvaltı soframızı biraz zaman alan patatesli yumurtayla şımarttım... Çok lezzetli bir kahvaltılık denemenizi tavsiye ederim. Sevgilerimle...

Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy rende domates
1 diş rende sarımsak

Ana malzeme
3 orta boy patates

Üzeri için
1 adet çırpılmış yumurta karabiber, tuz katılmış
Sucuk dilimleri
Rende kaşar peyniri

Öncelikle sıvı yağda rende domatesler ve sarımsağı soteleyip kenara ayıralım.

Patesleri iri doğrayıp kızğın bol yağda kızartalım. Havlu peçeteyle fazla yağını alıp borcama patatesleri alalım...

Borcamda ki patateslerin üzerine sotelediğimiz domatesleri dökelim her yerine eşit miktarda...

Yumurtayı bir kaseye kıralım karabiber ve tuz atıp çırpalım. Soslanmış patateslerin üzerine sicim gibi dökeleim...

Önceden ısıtılmış 190 dere fırına sürelim... Patateslerin sosu pişmeye yakın sucukları dizelim tekrar fırana sürelim... Sucuklar pişince rende kaşar serpelim kaşar peyniri erinceye kadar fırında tutup servise sunalım... Afiyet olsun...

24 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇİKOLATALI MUZLU TOST






Günaydın... Bu sabahda çikolatalı muzlu nefis bir tostla güne ve haftaya merhaba dedik... Ağzınız tatlıi, sofranız bereketli olsun...

kepekli sandaviç ekmeği
sarella bitter çikolatalı fındık ezmesi
muz dilimleri
pudra şekeri

Ekmeğimizin iç kısmına sarella sürelim, muz dilimlerini dizip tost makanısanda üstü pembeleşince kadar tutalım. Üzerine pudara şekeri serpip demli çayla servis edelim.... Afiyet olsun...

22 Mayıs 2010 Cumartesi

PAZAR KEYFİ TABAĞI




Günaydın.... Herkeze keyifli pazarlar dilerim.... Sofranız bereketli neşeniz bol olsun sevgilerimle...

Ben bu tabak düzenimle sevdiklerimi keyiflendirdim ve şımarttım:))

SİGARA BÖREĞİ





Günaydın... Bu sabahda kahvaltı soframızı bildik bir tat sigara böreğiyle şımarttım... Çıtır çıtır börek demli çay güne hazırım:)))

2 yufka
1 kase beyaz peynir
1 avuç ekşimik
1 tutam maydanoz
kızartmak için yağ

Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde keselim.

Peyniri çatalla ezelim, maydanozu ince ince kıyalım. Peynir, maydanoz ve ekşimik hepsini karıştıralım.

Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafına malzemeden bir tatlı kaşığı koyup, iki tarafını kıvırıp saralım.

Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartalım. Kızaran böreklerin yağını alması havlu peçete de biraz bekletetip servise sunalım... Afiyet olsun...

20 Mayıs 2010 Perşembe

SUCUKLU MENEMEN GÜVEÇDE






Günaydın... Bu güzel güne harika bir kahvaltı sofrasıyla başlamak istedim ve güveçde sucuklu menemen hazırladım... Enfes oldu denemeniz dileğiyle...

2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
3 adet domates
8 adet sucuk dilimi
2 avuç rende çerkez peyniri

Tavaya sıvı yağı alıp küçük doğranmış biberleri şöyle bir çevirelim, tuz, kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ilave edip az kavuralım ve hemen güveçlere pay edelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına güveçleri sürelim 5 dak kadar tutup sucukları üzerine dizelim tekrar güveçleri fırına sürelim. Sucuklar pişince üzerine rende peynir serpelim peynirimi eriyince servise sunalım... Afiyet olsun...

17 Mayıs 2010 Pazartesi

RENKLİ OMLET





Günaydın... Bu sabah da kahvaltı soframızı renkli omlette şımarttım... Görüntüsü kadar tadıda harika oldu...

Omlet için
3 yumurta
1 çimdik tuz
1 çimdik karabiber
1 çimdik un
çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

İçin için
1 küçük kase rende kaşar peyniri
1 tutam kıyılmış maydanoz
yarım közlenmiş kırmızı biber

Omlet için yumurtaları çukur bir kaba kıralım. Tuzunu, karabiberini, kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpalım.

İçi için rende kaşar peynire kıyılmış maydanozu ve közlenmiş küçük doğranmış kırmızı biberi ilave edip harmanlayalım.

Küçük teflon tavada az sıvı yağla omlet harcını ikiye bölerek iki seferde önlü arkalı pişirelim.

İlk pişen omleti tabağa alalım üzerine peynirli harçla kaplayıp sıcak sıcak ikinci pişmiş omleti üzerine hemen bırakalım. (kaşarın erimesi için hızlı olalım)

Omlet servise hazırdır afiyet olsun...

BİSKREM KURABİYE





Günaydın... Bu sabah kahvaltı soframızda ki nutellayı kurabiyenin içine sakladım pişirdim şekerledim kahvaltının sonunda keyif çayımızla ikram ettim... Harika bir kurabiye denemenizi tavsiye ederim...


1 paket terem yağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un elenmiş
1 paket vanilya , 1 paket kabartma tozu

İçi için: nutella

Üzeri için: pudra şekeri


Çukur bir kaba katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini katıp çatalla iyice karıştıralım.

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip elimizle yoğuralım kulak memesi yumaşaklığında bir hamur elde edelim...

Elimizle yumurta büyüklüğünde parçalara bölelim. Normalde 30 adet çıkıyor benim misafirim büyük sevdiği için ben bu sefer iri yaptım 24 adet çıktı...

Hamurları avcumuzun içinde yuvarlak açalım içine çay kaşığıyla nutella koyup şekil verelim.

Yağlı kağıt serilmiş ve az yağ sürülmüş fırın tepsisine kurabiyelirimizi dizelim.

Önceden ısıtılmış 170 dere fırında 25 dakika kadar pişirelim...

Soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri serpip çay eşiliğinde servise sunalım... Afiyet olsun...

16 Mayıs 2010 Pazar

SOSLU PEYNİR




Günaydın iyi pazarlar... Kahvaltı soframdan eksik etmediğim soslu peynirim sizlerle...

1 kalın dilim tam yağlı beyaz peynir
kekik, biberiye, kırmızı pul biber
2 diş sarımsak soyulmuş üzerine bıçakla çizikler atılmış
yeteri kadar zeytinyağı

Peyniri birer lokmalık küpler halinde keselim.

Cam bir kaba baharatları alalım, üzerine zeytinyağını ve sarımsağı katıp hepsini harmanlayalım.

Peynir parçalarını ilave edelim. Yağlı karışım peynirin üstüne çıksın.

En az 2 gün bekletip yenmesini tavsiye ederim...

Hazırladığımız bu sosa peyniri azaldıkça peynir ilave edebilirsiniz. Ben her hafta sonu yeni dilim peyniri bırakıyorum...

Orjinal tarifinde taze biberiye ve kekik kullanılıyor. Olmadığı zamanlarda kurusuylada yapılıyor... Afiyet olsun...

15 Mayıs 2010 Cumartesi

ZEYTİN SALATASI




Günün altın öğünü kahvaltı sofrası için bu sabahda zeytin salatası yaptım...

Çok lezzetli bir salata ekşiyle çay sevenler için...:))

1 kase yeşil dolmalık zeytin
1 adet közlenmiş konserve turşu kırmızı biber (konserveyle daha lezzetli oluyor)
4 adet konişon salatalık turşusu
1 diş sarımsak
1 tutam kıyılmış maydonoz
zeytinyağı - limon suyu


Çukur bir kaba yeşil zeytinleri para para doğrayıp katalım. Kırmızı biberi ve salatalık turşusunu küçük küçük doğrayıp zeytinlere katalım. Kıyılmış maydanoz, yağ, limon suyu, rende sarımsak ilave edip iyice karıştırıp yarım saat kadar dolapta bekletip servis yapalım. Afiyet olsun...

14 Mayıs 2010 Cuma

PAÇANGA BÖREĞİ





Hayırlı cumalar herkeze... Bu sabahda kahvaltı soframızı paçanga böreğiyle şendirdim. Domatesli de çok daha hafif oldu tavsiye ederim... Sevgilerimle...

2 adet yufka
kızartmak için sıvı yağ

içi için:
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 sivri biber
1 orta boy domates
6 dilim pastırma
rende kaşar peyniri

Tavaya sıvı alalım ısınınca ince doğranmış sivri biberi katıp kavuralım. Biber yumuşayınca kabuklarını soyduğumuz küçük doğradımız domatesi ve tuzu katalım şöyle bir soteliyelim. Son anda küçük doğranmış pastırmaları katıp karıştırıp tavayı ocaktan alalım.

Yufkaları iri üçgen şeklinde keselim. Pastırmalı harç üzerine rende kaşar peyniri kayup enli olarak (sigara böreğinin kalını şeklinde) saralım.

Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, havlu peçeteyle fazla yağını alıp demli çay eşiliğinde servis ederlim. Afiyet olsun....

13 Mayıs 2010 Perşembe

KIZARMIŞ EKMEKLİ ESCALİVADA






Bu sabah kahvaltı soframızı İspanya'dan bir tarifle şenlendirdim. Kızarmış ekmekli escalivada çok lezzerli bir tarif ve bizim damak tadımıza da çok yakın... Biz çok beğendik... Sevgilerimle...

2 közlenmiş patlıcan,
2 kırmızı biber közlenmiş konserve,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
az limon suyu, az sirke
1 diş rende sarımsak
2 yuvarlak dilimlenmiş az yağda kızartılmış domates
Izgarada pembeliştirilmiş ekmek dilimleri (az ekmekleri kurutuyoruz)
tulum peyniri ve kekik

Biber ve patlıcanları ince ince doğrayıp çukur bir kaba alalım.

Üzerine sarımsak,zeytinyağı, limon suyu ve sirke katıp karıştıralım.

Kızarmış ekmeklerin üzerlerine bir domates halkası yerleştirelim üzerine patlıcanlı biberli karışım bırakalım tulum peyniri ve kekik serpip servis yapalım... Afiyet olsun...

11 Mayıs 2010 Salı

KALBİM PASTA





Anneler günü hediyesi olarak anneme yaptığım pasta ve aldığım karanfiller... Anneciğim annler günün kutlu olsun:))

1 adet hazır pasta tabanı kalp şeklinde
yarım su bardağı neskafeli şekerli süt

Kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket bitter çikulata 80gr.
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 avuç tüm iç yeşil fıstık

Krem şanty için:

yarım su bardağı süt
1 poşet şanty

Üst için:

çilek parçaları
file yeşil fıstık

Önce krem şantyi yarım su bardağı soğuk sütle çırpıp dolaba kaldıralım.

Çukur bir tencereye un, şeker, kakao ve sütü ilave edip telle çırpalım. Orta ateşte koyulaşana göz göz olana kadar pişirelim.

Ocaktan almadan çikulata, vanilya ve tereyağını ilave edip şöyle bir karıştırıp ocaktan alalım.

Pasta tabanın katlarını neskafeli sütle ıslatalım.

Soğumuş krem şantyden bir pasta şırıngalık ayıralım üstünü süslemek için kalanını çukulatalı kremaya ilave edip mikserle çırpalım. Yeşil tüm fıstıklarıda ilave edip karıştıralım.

Pasta tabanın ortasına çukulatalı krema sürelim bolca. Pastanın üstünü kapatmadan ikinci katın içinede ince bir tabaka çukulatalı krema sürüp birleştirelim. Üstünü ve yanlarını kremayla kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.

Servis zamanı şırıngada ki krem şanty, çilek parçaları ve file fıstıkla süsleyelim. Afiyet şeker olsun...

9 Mayıs 2010 Pazar

ANNELER GÜNÜ KAHVALTI SOFRASI







Canım annem için hazırlığım kahvaltı soframız...

Annemin ve tüm annelerin annler günü kutlu olsuın...

Soframda sadece süslemeye önem verdim...

Baharatlı hamur kızartması için gerekli malzeme:

1 ekmek hamuru
kekik - biberiye - kırmızı pul biber
sıvı yağ

Hamurun içine kekik, biberiye ve kırmızı pul biberi katıp az sıvı yağ damlatıp yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölelim. Avcumuzun içinde yağ damlatıp hamuru yuvarlayıp ortasını simit gibi açalım. Kızgın yağda kızrtalım. Havlu peçeteyle fazla yağını alıp servis yapalım... Afiyet şeker olsun... Anneler günü kutlu olsun...

7 Mayıs 2010 Cuma

FIRINDA BAHARATLI DOMATES





Görüntüsü ve tadıyla hımmm:))) Yaz geldi kahvaltı soframın süsü domates ve çeşitleri sizlerle...

4 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak ezilmiş
kuru kekik - fesleğen - karabiber - tuz
1 su bardağı çerkez peyniri rendesi

Üzeri için: Kırmızı top karabiber , nane-maydanoz yaprağı

Domatesleri ikiye bölelim. İçlerinde ki çekirdekleri oyarak çıkartalım.

Kasenin içine zeytinyağı, baharatlar ve sarımsağı ilave edip karıştıralım.

Domateslerin içine baharatlı yağ serpelim kaşığın arkasıyla da domateslerin dışlarını yağlayalım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Son olarakta rende çerkez peyniri serpip 5 dakika daha fırında tutup çıkartalım...

Servis zamanı üzerine kırmızı top karabiber, nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapalım...

Afiyet olsun...

KOLAY ETLİ KÖMBE







Kahvaltı sofrasını şenlendirecek bardak bardak çay içirtecek pamuk gibi kolay etli kömbe...

2 ekmek hamuru

İçi için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan
1 iri avuç kuşbaşı et
1 sivir biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 orata boy domates
tuz-karabiber

Üstü için: 2 yumurta sarısı az sıvı yağ katılm.

Tavaya sıvı yağı alalım ısınınca küçük kesilmiş soğanları katıp kavuralım. Soğanlar yumuşayınca eti katalım ardından küçük doğranmış sivri biberi katıp kavuralım. Sivri biber yumuşayınca salçayı katalım. Salçanın kokusu çıkınca susuz küçük doğranmış domatesleri katalım, domatesler yumuşayınca ocaktan alalım...

Hamurumuzu küçük parçalara bölelim tezgahın üstünde parmak uçlarımızı sıvı yağa batırarak yuvarlak şekilde açalım. içine etli harç koyup hamurun kenarlarını büzüp yuvarlak yapalım yağlı kağıt sürülmüş yağlı tepsiye dizelim...

Hamurların üstüne yumurta sürüp 180 derece ılık fırında kızarana kadar pişirelim...

Afiyet olsun...

SOSLU ZEYTİN


Taze ekmeği sosuna batır batırıp yemelik iştah açan soslu zeytinim...

1 kase yeşil çizik zeytin
mercan köşkü
kekik
biberiye
defne yaprağı
rezene tohumu
kimyon
kırmızı pul biber
2 diş ezilmiş sarımsak
zeytinyağı

Zeytinleri ılık suda bekletip süzelim. Çukur bir kaba zeytinleri alalım üzerine tüm baharatları ve ezilmiş sarımsağı katıp karıştıralım. Üzerine bol zeytinyağı döküp cam kavonazo koyup ağzını kapatalım... En az üç gün ortalam bir hafta bekletip limon suyu ilavesiyle servise sunalım... Afiyet olsun...

5 Mayıs 2010 Çarşamba

PEKMEZLİ KREP




Yılık izine ayrıldığım şu günlerde anneciğimle keyif yapıyoruz... Bu sabah krebimizi kalp şeklinde yaptım... Anneme kalbimi armağan ettim:)) Keyifli bir sabah için tavsiyemdir:))


3 bardak süt
2 su bardağı un
3 yumurta
1,5 çor. kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
az imon kabuğu rendesi

File yeşil fıstık - ceviz içi
Keçi boynuzu pekmezi
süt kaymağı

Tüm malzemeyi derin bir kaba bırakıp iyice çırpalım düşük devirde köpürtmeden. Krep tavasına 1 damla sıvı yağ döküm ısınınca 1 kepçe krep harcını dökelim önlü aralı pişirelim.

Krepleri servis zamanı kurabiye kalıbıyla şekil verdim aralarına pekmez ve file fıstık, ceviz içi serpip kaymakla servis yapalım...

4 Mayıs 2010 Salı

MİNİ SANDVİÇLER




Sabah sefası bunun adı:)) Bir bardak çay ve harika mini sandviçler hımm sefa olsun...

1 küçük kase beyaz peynir
1 diş rende sarımsak
sızma zeytinyağı
kimyon,kişniş,kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kadar acı biber salçası
yuvarlak sandviçler
mini domates
arnavut biberi

Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezelim. Sarımsak, zeytinyağı ve baharatları katıp karıştıralım.

Sandviçlerin üzerine peynir ezmesini kaşıkla top şeklini verip yerleştirelim. Yanlarına dilimlenmiş mini domatesler bırakalım. İnce doğranmış arnavut biberiyle süsleyelim. Sandviçin diğer yarısını üstüne kapatıp dağılmasın diye kürdan batırıp servise sunalım... Afiyet olsun...