29 Haziran 2010 Salı

KUMPİR






Günaydın... Sabah sabah kumpir nefis oluyor...

4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
salaçalı sosis halka doğaranmış (pişmiş)
haşlanmış bezelye
salatalık turşusu
ketçap, mayonez

Haşlanmış patatesleri sıcakken soyalım ezelim. İçine kaşar peynirinin yarısını katalım sıvı yağ ve tereyağı ilave edip iyice karıştıralım...

Güveçleri az sıvı yağla yağlayıp ezilmiş patates koyalım. Üzerine salçalı sosis ve bezelye ilave edelim ısıtılmış 200 dere fırına sürelim pişme kokusu gelince kaşar peynirinin kalanını güveçlere pay edelim. Tekrar fırına sürelim peynir iyice eriyince fırından alalım...

Ketçap, mayonez sıkıp salatalık turşusuyla süsleyip sıcak sıcak servise sunalım... Afiyet olsun...

26 Haziran 2010 Cumartesi

KARIŞIK KUMRU




Karışık kumru tek kelimeyle nefis yiyen bir daha yokmu diyor...

Sandaviç ekmeği
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Mangal sucuk
sosis
salam
pastırma
rende kaşar peyniri
salatalık turşusu
mayonez - ketçap

Sandviç ekmeklerini tost makinasında ısıtalım...

Sıvı yağı teflon tavaya alalmım jülyen kesilmiş sucuk, sosis, salam, pastırma katıp pişirelim ateşten alıp üzerine hemen rende kaşar serpelim...

Tost makinasında ısınmış ekmeklerin içine kaşarlı sosis, sucuk, pastıma, salam karışımını koyalım moyenez ketçap sıkalım salatalık turşularını da ilave edip zaman geçirmeden yiyelim... Afiyet olsun...

23 Haziran 2010 Çarşamba

2. BLOG ÖDÜLÜM




Sevgili ve Saygıdeğer blog sahibi "Bir Dilim Aşk " bloğuma The Trendy blog ödülü ile beni ödüllendirdiği için Gaye Hanıma çok çok teşekkür ederim :)))
Sevgi ve Saygılarımı sunarım. Ayrıca sizi tebrik ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.

The Trendy blog ödülünün yerine getirlmesi için kuralları belirteyim öncelikle:


1.Kural: Bloğunuzda ödülle ilgili yazı hazırlamak (size ödülü veren kişiye teşekkür etmek)
2.Kural: Yazınızda, bu ödüle uygun bulduğunuz 10 blog arkadaşınızı belirtmek.
3.Kural: Yazınızda, The Treehouse URL linki vererek ödülün logosunu yayınlamak.
4.Kural: Ödülü verdiğiniz 10 blogcuyu bilgilendirmek ve aynı kurallarda kendi seçecekleri 10 blogcuya haber vermelerini sağlamak.

http://thetrendytreehouse.blogspot.com/

Bende beğendiğim 10 blog arkadaşıma, The Trendy blog ödülünü göndermek istiyorum.

www.keyfeseyran_seyran.blogspot.com
www.mandalinacıkmazı.blogspot.com
www.perininmarifetleri.blogspot.com
www.semaver1.blogspot.com
www.hdidemlelezetdenizi.blogspot.com
www.annekızmutfaktayiz.blogspot.com
www.birdemetfeslegen.blogspot.com
www.gulaymutfakta.blogspot.com
www.inciyemek.blogspot.com
www.susamcorekotu.blogspot.com

1. BLOG ÖDÜLLÜM



İlk blog ödülümü sevgili arkadaşım Keyfeseyrandan 12.ocak.2010 aldım ama nasıl yayınlacağımı bilmediğim yayınlayamamıştım:((( Çok teşekkür ederim biraz geçde olsa benim ilk blog ödülüm... Sevgilerimle..

19 Haziran 2010 Cumartesi

11 ŞEHİTİMİZ İÇİN



11 Şehidimize Allahtan Ramet yakınlarına sabır diliyorum...

BANUDAN ŞIMARTAN TATLAR HABERKONSEYİNDE


Merhabalar... Blogum ilk defa haber oldu:))

İşte haberin tamamı....


"Kendinizi şımartmak için mutfağa girin”

Kahvaltı sofralarınıza renk getirmek istiyorsanız Banu Altun’ın www.banualtun.blogspot.com sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu blogdan birbirinden farklı lezzetleri keşfedebilir, kahvaltı sofralarına renk getirebilirsiniz.

İşte Altun’dan sizler için alışılmışın dışında bir tost tarifi;

ÇİLEKLİ, MUZLU, FISTIKLI, ÇİKOLATALI TOST

Malzemeler:

*Tost ekmeği
*Nutella
*Çilek
*Muz
*Toz yeşil fıstık

Yapılışı:
*Tost ekmeklerine nutellayı sürelim. Her iki ekmeğin üzerine muz ve çilek dilimleri dizelim. Isıtılmış tost makinesinde tost ekmeklerinin üstü kızarana kadar tutalım. Servis yaparken tostun üzerine bıçağın ucuyla nutella gezdirelim üzerine bol yeşil toz fıstık serpelim. Nutella ve fıstığa batırılmış çilek ve muzla ikram edelim.

http://www.haberkonseyi.com/haberler/kadin-moda/112980-8220kendinizi-simartmak-icin-mutfaga-girin8221

Bu haber toplam 507 defa okundu.

15 Haziran 2010 Salı

KAHVALTILIK SÜSLÜ SANDAVİÇLER






Günaydın... Kahvaltı soframı çeşit çişit süslü sandaviçlerle süsledim.. Nefis oldular denemeniz dileğiyle... Sevgilerimle...

Maydanozlu & Kaşar Peynirli Sandaviçler
3 çorba kaşığı süzme yoğurtun iine 100 gr rende beyaz peynir katıp karıştıralım... Sandaviç ekmeklerini tost makinasında ısıtalım... Arasını yoğurtlu peynirli karışımla dolduralım... Üzerlerini maydanoz yaprakları ve rende kaşar peyniriyle süsleyip servise sunalım...

Köz Biberli Acılı Sandaviç

Kırmızı biberleri ve acı sivri biberleri teflon tavada közleyelim. Tavadan almadan önce 1 çorba kaşaığı sıvı yağ ve az tuz ilave edip şöyle bi dönderip tavadan alalım... Sandaviç ekmeklerini tost makinasında ısıtalım içlerine kahvaltılık salçalı acıdan sürelim(tarifini önceden vermiştim) kabukları soyulmuş yeşil ve kırmızı biberleride sandaviçin içine yerleştirip servise sunalım...

Sosisli Sandiviçler İçinSalçalı suda pişirdiğim sosisleri tost makinasında ısıttığım sandaviç ekemeklerinin arasına koyalım az salçalı sudan ekmeklerin içine dökelim, mayonez, ketçap ve salatalık turşusuda ilave edelim servise hazırdır...

Sucuklu Sandaviç İçinTost makinasında ısıtılmış sandaviç ekmeklerinin içine ızagara sucuk dilimleri ve közlenmiş domates bırakıp servise sunalım...

Afiyet olsun...

11 Haziran 2010 Cuma

MOR ÜZÜMLÜ FINDIKLI ÇİKOLATALI KEK








Günaydın.. Bugünde kahvaltı soframızı şımartmak için mor üzümlü fındıklı çikolata soslu kek yaptım... Sevgilerimle...

6 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı 2 kere elenmiş un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı çekirdeksiz mor kuru üzüm
1 paket kakao (küçük paketlerdeki)
1 avuç damla çukulata

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı süt

Yumurta ve şekeri köpürüne kadar iyice çırpalım...

Süt ve yağı ilave edip çırpalım...

2 kere elenmiş un, kabartma tozun, vanilya ve kakaoyu katıp tahta kaşıkla karıştıralım...

Son olarakda iri kırılmış fındık içi, yıkanmış kurulanmış mor üzüm ve damla çukulatan az birazını ayrıp kalanını hamura katalım karıştıralım yağlanmış kek kalıbına yarısını dökelim ortasına ayırdığımız fındık, üzüm damla çikolatayı katıp kekin kalanını dökelim...

Ilık 175 derece fırında 45 dakika pişirelim...

Çikolata sos için çukulatayı ve tereğanı tavaya alalım üzerine süt ilave edip akışkan olana kadar kısık ateşte tutalım...

Ilık kalıptan çıkan kekin üzerine çukulatasını döküp servise sunalım... Afiyet olsun...

15/Temmuz/2010 Perşembe DEĞİŞİM Gazetesinde yayınla ilk tarifim:)))

9 Haziran 2010 Çarşamba

DOMETES SOSLU SOSİS&PATATES





Günaydın... Sabah sabah sosisli patates hımm hımm:))

Patates
Kızartmak için sıvı yağ
Sosis salçalı suda pişmiş
Sos için
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak rendelenmiş
4 domates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
2-3 damla üzüm sirkesi
tuz, karabiber, kırmızı biber

Patatesleri soyup kızartmalık doğrayalım... Kızgın yağda kızartalım... Havlu peçeteyle fazla yağını alıp servis tabağına alalım...

Sos için sıvı yağı tencereye alalım, ısınınca rende sarımsağı atıp çöyle bir çerip rende domatesleri ilave edelim. Tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakalım... Domatesler kıvam alınca salçayı katalım karıştıralım, sireke, baharatlar ve tuzunu ilave edip ocaktan alalım...

Pişirdiğimiz domates sosunundan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını patateslerin üzerine gezdirelim...

Salçalı suda pişirdiğimiz sosislerin içine ayırdığımız 2 yemek kaşığı domates sosuda katıp 1,2 dakika daha pişirip ocaktan alalım...

Soslanmış patateslerin üzerine sosisleri de dizip servise sunalım...

Afiyet olsun...

7 Haziran 2010 Pazartesi

SOĞANLI YUMURTALI MENEMEN




Günaydın... Bu yağmurlu sabahda fırından yeni aldığım sıcacık ekmeklerin yanına soğanlı yumurtalı menemen yaptım... Sevgilerimle....

1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 adet küçük kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet iri domates
tuz, karabiber, pul kırmızı biber
3 adet minik acı turşu biber
2 adet yumurta beyazlarının büyük bölümü atılmış(melemen yumurta akını kaldırmadığı için ben akının az bir bölümünü kullanıyorum kalanını atıyorum)

Tavamıza yağları alalım. Yağ ısınınca küçük doğranmış soğanı soteleyelim, ardından küçük doğranmış sivri biberleri katalım, tuz ve karabiber ilave edelim. Sivri biberler yuuşayınca kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ilave edelim. Menemen kıvamına gelince küçük doğranmış acı turşu biberleri katalım şöyle bir çevirip yumurta sarılarını üstüne bırakalım çatalın ucuyla fazla tavanın dibine bastırmadan yumurtayı melemenin her yerine dağıtalım tuz karabiber serpip atesten alalım... Afiyet olsun....

6 Haziran 2010 Pazar

ALLI PULLU PEYNİRLİ EKMEKLER





Mutlu pazarlar... Bu sabahda allı pullu peynirli ekmeklerle soframı şımarttım:)))sevgilerimle...


dilimli ekmek
krem peynir
kekik
kokteyl domates
çengelköy salatalık
zeytinyağı

Ekmeklerin üzerine krem peyniri sürelim üzerine kekik serpelim....

Yuvarlak dilimlenmiş salatalık ve dometesleri ekmeklerin üzerine dizelim...

Çay kaşığıyla dometes ve salatalığın üzerine zeytinyağı serpip servise sunalım...

Afiyet olsun...

5 Haziran 2010 Cumartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKUM






Merhaba... Bu günde kahvaltı için kolay haşhaşlı cevizli lokum yaptım... Mis gibi hamur ve haşhaşın kokusuyla güne başlamak nefis oluyor:))) Sevgilerimle...

3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi dolu dolu
yarım su bardağı sıvı yağ
3 avuç ceviz içi
3 adet ekmek hamuru

Haşhaşı sıvı yağ ile inceltelim cevini katıp karıştıralım.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üstünde parmaklarımızın ucunu yağa batırarak açalım... Haşhaşlı içi her yerine sürelim incecik rulo şeklinde saralım... Bıçakla 3 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim...

İşlem bitince üzerine tekrar fırçayla haşhaş sürelim...

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 -40 dakika pişirelim... Üzeri kızarıncaya kadar...

Sıcak tavşankanı çayla servise hazırdır... Afiyet olsun...

20/Temmuz/2010 Pazartesi günü DEĞİŞİM Gazetesinde yayınlanan tarifim....

4 Haziran 2010 Cuma

ÇİLEKLİ MUZLU FISTIKLI ÇİKOLATALI TOST





Günaydın... Sabah sabah şımrmak isteyenler için çilekli, muzlu çikolatalı, fıstıklı tost.... sevgilerimle...


Tost ekmeği
nutella
çilek
muz
toz yeşil fıstık

Tost ekmeklerine nutellayı sürelim, her iki ekmeğin üzerine muz ve çilek dilimleri dizelim...

Isıtılmış tost makinasında tost ekmeklerinin üstü kızarana kadar tutalım...

Servis yaparken tostun üzerine bıçağın ucuyla nutella gezdirelim üzerine bol yeşil toz fıstık serpelim... Nutella ve fıstığa batırılmış çilek ve muzla ikram edelim... Afiyet olsun...

3 Haziran 2010 Perşembe

MANTARLI RULO OMLET






Günaydın... Biz güne nefis mantarlı rulo omletle başladık denemeniz dileğiyle...

3 yumurta
1 çay kaşığı tereyağı, az sıvıyağ
1 iri tutam kıyılmış maydonoz
tuz-karabiber
1 tutam un

İçi için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük sivri biber
1 küçük domates
10 adet mantar
rende kaşar peyniri

İçini hazırlamak için tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı bırakalım ısınınca küçük doğranmış sivri biberi katıp soteleyelim, tuz katalım, ardından küçük doğranmış domatesleri ilave edelip soteleyelim. Sotelenmiş domatesli biber karışımını bir tabağa alalım.

Tavaya 1 kaşık sıvı yağ bırakıp ince doğranmış mantarları soteleyelim. Pişen mantarların içine daha önceden pişirdiğimiz biberli dometsli karışımı katıp şöyle bir karıştırıp ocaktan alalım...

Yumurtaları cam kaba kıralım, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve bir tutam un katıp çırpalım...

Omlet tavamıza (26cm. lik) yağları ilave edip çırpılmış yumurtamızı dökelim önlü arkalı pişirelim...

Pişen omletin kenar kısmına mantarlı iç harcımızdan bırakalım üzerine rende kaşar peyniri serpelim ve rulo şeklinde saralım...

Omletimiz servise hazırdır... Afiyet olsun...

2 Haziran 2010 Çarşamba

SOSLU TOST




Günaydın... Bu sabahda nefis bir soslu tostla güne günaydın dedik... Denemenizi tavsiye ederim sevgilerimle...


tost ekmeği
sucuk dilimleri
dilimli taze kaşar peyniri
hardal
domates dilimleri
minik acı biber turşusu

Sosu için:
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
az tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
yarım çay kaşığı kimyon
bir çimdik karabiber

Sos için malzemeleri bir kaba alıp ezerek karıştıralım. Salçayla bir bütün yapalım...

Tost ekmekğinin bir yüzüne salçalı sos sürelim, üzerine hardal sürelim, kaşar peyniri dilimleri bırakalım, domates dilimi bırakalım. Izagarada şöyle bir iki dakika tutulmuş sucuk dilimlerini yerleştirelim, turşu biberleri bırakalım tost ekmeğinin diğerinede az salçalı sos sürüp ve az hardal sürüp tostumuzu kapatalım...

Isıtılmış tost makinasında bastırmadan kaşar peyniri eriyene kadar tutalım...

Servis yaparken sıcak tostumuzun üzerine terağı sürelim sıcak çayla servise sunalım... Afiyet olsun...

1 Haziran 2010 Salı

KOLAY ÇÖREK




Günaydın... Bu sabah çeşit çeşit içleri olan ekmek hamuruyla kolay çörekler yaptım... Pamuk gibi ve doyurucu çöreklerimi denemenizi tavsiye ederim... sevgilerimle...


3 adet ekmek hamuru

İç malzeme çeşitleriSucuk, rende kaşar peyniri

Pastırma, rende kaşar peyniri

Beyaz peynir, maydanoz

sote ıspanak soğanlı, beyaz peynirli, 1 yumurta

Üzeri için

2 adet yumurta sarısı
susam,çörekotu

ekmek hamurunu yumurta büyüklüğünde parçalar halinde kapartıp parmak uçlarımızı yağa batırıp fayansda açalım.

Her bir hamurun içine farklı malzeme koyalım ayırt etmek için sucuk ve pastırmalıyı yuvarlak peynirliyi ve ıspanaklıyı sandaviç şeklini verelim....

Yağlanmış tepsiye hamurlarımız dizelim yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip ılık fırında kızarana kadar pişirelim...

Ispanaklı çöreğin üzerine fırından almadan son 5 dakika önce yumurta kırdım...
Afiye olsun...