30 Eylül 2010 Perşembe

PATATESLİ KURABİYE




Merhaba arkadaşlar:)) Sıcacık bergomat aromalı çayın veya buz gibi karışık meyva suyunun yareni nefis pamuk gibi Patatesli kurabiye... Denemeniz dileğiyle...
500 gr. haşlanmış patates
1 kahve fincanı süt
125 gr margarin
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı eski kaşar peyiniri rendesi
tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
susam
Haşlanmış patatesler ezlir. Soğuyunca içine margarin, süt, un, kabartma tozu, peynir rendesi, tuz ve karabiber katıp hamurumuzu hızlı bir şekilde yoğuralım. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
Hamurumuza şekil verirken elimize yapışmasın diye ellerimizi unlayalım ve yumurta büyüklüğünde parçalara bölelim.
Yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

28 Eylül 2010 Salı

DOMATES SOSLU PATLICAN RULOLARI


Günaydın canlarım... Bugün de hem gözümü hem de damağımı şenlendirmek istedim. Güller arasında Domates Soslu Patlıcan Ruloları nefis oldu denemeniz dileğiyle....
Gerekli malzeme
2 adet patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı ince doğranmış fesleğen (yoksa kuru fesleğen 1 çorba kaşığı kadar)
1 çorba kaşığı ince doğranmış nane ( yoksa kuru nane 1 çorba kaşığı kadar)
1 tutam kuru kekik
1 diş sarımsak, tuz, karabiber
Sosu için
4 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz ve toz şeker
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Kızartmak için
ayçiçek yağı
Patlıcanları uzunlamasına yarım cm kalınlığında doğrayalım. 15 dak. tuzlu şekerli suda bekletelim. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızğın sıvı yağda kızartalım. Havlu peçetede fazla yağını alalım.
Yoğurdu bir kasede çırpalım. Sarımsağı rendeleyelim, fesleğen, nane, kekik, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Patlıcanların içine sürüp rolo şeklinde saralım.
Sos için tencereye yağı alalım önce sarımsağı atalım şöyle bi kokusu çıkınca rende domatesi ekleyip 10 dakika pişerelim. Şeker, tuz, sirke ve pul kırmızı biber ilave edip karıştırıp ateşten alalım.
Sos soğuduktan sonra patlıcan rulolarının üzerine döküp servise sunalım. Afiyet olsun...

26 Eylül 2010 Pazar

TAVUK KANADI ve MAYDONOZLU PÜRE

Herkeze keyifli iyi pazarlar:)) Bu pazar mangalından çıkan kanatları şık bir sunumla masaya getirmek için maydanozlu patates püresine oturttum. Çok da güzel oldular bize göre... Denemeniz dileğiyle...

Tavuk kanatları için sos (1 kg.için)
sıvı yağ
kırmızı acı toz biber
karabiber
yaprak kekik
az köri
ezilmiş sarımak
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı sirke
1 çimdik toz şeker

Püre için
4 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 tutam maydanoz
tuz, toz şeker

Sos için tüm malzemeyi derin kapta karıştırıp tavukları da ilave edip bir gece dinlendirelim.
Mangalda veya ızgara pişirelim...

Haşlanmış patatesleri ezip, sıcakken yağ, süt, tuz ve şeker katıp iyice karıştıralım. Son olarak kıyılmış maydanozları ekleyelim, tekrardan iyicene karıştıralım.

Servis tabağına püre alalım ortasına kataları yerleştirip servise sunlım... Afiyet olsun...

25 Eylül 2010 Cumartesi

MUZLU MUHALLEBİ








Günaydın canlarım:)) Nefis muz kokulu Muzlu Muhallabi yaptım. Denemeniz dileğiyle...
1 litre süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı muz esansı
50 gr margarin
3 adet ezilmiş muz (isteğe göre dilimlenmiş muzda kullanılır)
Süzlemek için: toz fıstık, çikolata drajesi
Süt, un, nişasta, şeker, yumurta bir tencereye konulur çırpılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. İçine margarin, vanilya ve muz esansı ilave edilip ocaktan alınır.
Kaselerin dibine yarım kepçe muhallebi dökülür, üzerine 1 çorba kaşığı ezilmiş muz veya dilimi konulup tekrar 1 kepçe muhallebi dökülür.
Soğuyan muhallebiler fıstık ve çikolata drajeleriyle süslenip servise sunulur... Afiyet olsun...

24 Eylül 2010 Cuma

DOMATES ÇORBASI



Merhaba arkadaşlar:)) Yaz bitmeden domates çorbası yapayım dedim. İlaç gibi nefis bi çorba oldu... Denemeniz dileğiyle...

5 orta boy olgun domates

1 çorba kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

3 çorba kaşığı un

5 su bardağı soğuk su

tuz, kırmızı pul biber

Üzeri için kaşar peyniri rendesi, kekik, sumak, kırmızı pul biber

Tencereye yağları alalım ısınınca unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Salçayı ilave edip şöyle bir kavuralım, ardından rendelenmiş domatesleri katalım ve iyicene karıştıralım. Tuz, kırmızı pul biber ekleyip suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynama noktasına gelince orta ateşte 5 dakika daha kayanatıp ocaktan alalım.

5 dakika dinlenen çorba blendırdan geçirip kaşar peyniri rendesi ve baharatlar eşliğinde servise sunulur. Afiyet olsun...

23 Eylül 2010 Perşembe

ENGİNARLI TAVUKLU PİLAV





Günaydın canlarım:)) Benim ilk defa pişirdiğim tadına doyamadığım Enginarlı Tavuklu Pilavın tarifi sizlerle... Denemeniz dileğiyle...
Eti için
1 kg kemiksiz tavuk eti (pirzola ve göüs eti karışık)
tereyağı ve sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
5 adet enginar (enginarlar küçükse daha fazla kullanılır ben 1 kavanoz kullandım)
1 adet kuruğan
1 tutam dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çimdik toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, yenibahar
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatalım. Yıkayıp süzelim.
Teflon tencereye tavuk etlerini yağ koymadan bırakıp, suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya bırakalım. Etler kavrulmaya başalyınca tereyağı ve sıvı yağı ilave edip kızarana kadar kavuralım. Ocaktan almadan bahartaları ilave edip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım.
Pilav tenceresine yağı alalım ısınınca küçük doğranmış soğanları katıp kavuralım. Üzerine enginar ve pirinçleri ilave edip kavuralım. Üzümleri katalım tuz, şeker ve karabiberi ilave edip sıcak suyunu verip şöyle bir karıştırıp tencerenin ağızını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Suyunu çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotu ve yenibaharı ilave edip karıştıralım, yarım saat kadar üzerine bez kapatıp dinlendirelim.
Geniş bir kasenin altına tavuk eti üzerine enginarlı pilav koyalım bastıralım ve servis tabağına çevirerek koyalım. Pilavımız servise hazırdır afiyet osun...

21 Eylül 2010 Salı

MAYDANOZLU KİŞNİŞLİ PATLICAN SOS


Canlarım merhaba:)) Bayramın 3. gününden beri izinsiz ve 14 saat çalışıyorum. Sizlere geç ulaşıyorum neler yaptığınızı geriden takip ediyorum bu durum beni çok üzüyor:(( Ama aklım, kalbim ve iştahım sizlerle:))
Kolay ve leziz Maydanozlu Kişnişli Patlıcan Sosum et ızgaralarının yareni sizlerle... Denemeniz dileğiyle...
4 patlıcan
1 su bardağı yoğurt (yarım saat kadar tülbentte süzülmüş)
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı ince doğranmış kişniş
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
tuz, kırmızı pul biber, toz kişniş
Patlıcanları fırın ızgarasında közleyelim. Kabuklarını soyup bir kaseye aktaralım. Üzerine limon suyu ve toz kişniş ekleyip ince doğrayıp soğuyana kadar bekleyelim.
Süzülmüş yoğurda , ince doğranmış kişniş, maydonoz, zeytinyağı, tuz ve rende sarımsağı katıp iyice karıştıralım. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine bol kırmızı pul biber serpip maydanoz ve kişniş yapraklarıyla süzleyip servise sunalım. Af,yet olsun...

18 Eylül 2010 Cumartesi

SPAGETTİ BOLONEZ

Merhabalar:)) Nefis Spagetti Bolonez yokmu bi tabak daha derdirten tadım... Denemeniz dileğiyle...

1 paket spagetti
200 gr. kıyma
3 orta boy domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı rivera zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, biberiye, kekik, kimyon

Sosu için tavaya yağı alalım kıymayı kavuralım. Ardından rende sarımsağı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesleri de ilave edip, domatesler hafif suyunu çekenen kadar pişirelim ve domates salçasınıda ekleyelim. Pişen sosa bahartalarını katıp şöyle bir kez daha karıştırıp ocaktan alalım.

Spagettiyi sıvıyağlı, tuzlu suda haşlayıp süzelim. Yağla hafifçe kavuralım servis tabağına alalım. Üzerine soslayıp servise sunalım. Afiyet olsun...

14 Eylül 2010 Salı

FINDIKLI UN KURABİYESİ


Merhabalar:)) Çayın yareni Fındıklı un kurabiyesi... Denemeniz dileğiyle...

Dr.okter un kurabiyesi unu
yarım su bardağı fınık kırığı
200 gr margarin
pudra şekeri
sütlü çikolata

Genişce bir kaba yağı alalım, kurabiye ununu ilave edip yoğuralım. Fındık kırığını da ilava edip tekrar şöyle bir yoğurup 24 eşit parçaya bölelim.

Tepsiye yağlı kağıt serip az yağlayıp yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyeleri dizelim.

Önceden ısıtlmış 150 derece fırında 35 dakika pişirelim.

Fırından çıkan kurabiyeler ılıkken pudra şekeri serpelim. Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine dökelim. Tekrar fındık kırığıyla süsleyip çayla servise sunalım. Afiyet olsun...

9 Eylül 2010 Perşembe

BOŞNAK TATLISI






Ramazan Bayramımız yani Şeker Bayramımız Kutlu olsun... Şeker gibi, bayram gibi bir bayram geçirmek dileğiyle...
Bayram etsin sofralarımız en leziz tatlarla. Bayram etsin yüreğimiz sevdiklerimizle sohbetle...
Bayram tatlısı olarak Boşnak Tatlısı yapmayı tercih ettim. Nefis bir tatlı içi bol cevizli tarçınlı ağızda dağılan hamuruyla nefis oldu. Denemeniz dileğiyle sevgilerimle:))
Malzeme
3 yumurta sarısı
1 paket eritilmiş soğumuş margarin
1 tutam tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çimdik tarçın
Üzeri için
1 yumurta sarısı
toz antep fıstığı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbeti yapalım. Şeker ve suyu kaynama noktasına geldikten onra 15 dak. daha kaynatıp limon suyunu ileve edelim. 1-2 Taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım....
Soğuyan şerbetten 3 kepçe kadar ayıralım. Tatlı şerbetini çektikçe azar azar ayrıdığımız şerbetten dökelim. Benim tatlım 3 günde bitti her sabah 1 kepçe şerbet döktüm tatlım yenilendi...
Yumurta sarılarını, eritilip soğutulmuş margarini ve bir çimdik tuzu genişce bir kaba alıp çatalla çırpalım.
Elenmiş unu kabartma tozunu katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. 20 eşit parçaya bölelim.
Dövülmüş ceviz içini tarçınla karıştıralım. Hamurları elimizde oval açıp içlerini tarçınlı cevizle doldurup kapalım. Yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35 dakika kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökelim. Servis zamanı üzerine toz yeşil fıstık serpelim. Afiyet olsun....

5 Eylül 2010 Pazar

TAVUK İNCİK HAŞLAMA


KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN... BU MÜBAREK GECEDE ALLAH'TAN AÇIK
YÜREKLE NİYAZLARDA BULUNALIM...
RABBİMİN MERHAMET VE ŞEVKATİNE ERİŞMEK DİLEĞİYLE.
GECEMİZ BÜLBÜL GİBİ SUSMADAN BOL DUA İLE GEÇSİN... AMİN.
İftar için hafif ve lezzetli bir tat Tavuk İncik Haşlama. Denemeniz dileğiyle...
Malzeme
6 adet tavuk baget
12 adet arpacık soğan
2 tane orta boy kum havuç
3 adet haşlamalık patates
sıvı yağ
1 adet defne yaprağı
tane karabiber, tuz, su
Üzeri için
Kıyılmış maydanoz
kırmızı pul biber
limon suyu
Tavukları tencereye alalım, üzerine su koyup ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Suyunu süzüp dökelim. Derilerini çıkartıp atatlım.
Teflon tencereye yağ koyalım. Kalın parmak şeklinde doğranmış havuçları katıp şöyle bir çevirelim. Ardından kabuğu soyulmuş arpacık soğanları katıp 2 dakika kavuralım. Tavukları ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım. Yeteri kadar sıcak su ilave ediyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, tuz koyup kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz. Patateslerde pişince servis tabağına alıyoruz. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu ve kırmızı pul biber ilave edeyoruz. Afiyet olsun...

3 Eylül 2010 Cuma

LOR PEYNİRLİ BÖREK








Günaydın:)) Gece sahura yakın canım börek çekti... Aklıma sevgili Deniz'in Kalp Kurabiye nin nefis Lor Peynirli Böreği geldi... Yaptım nefis ve doyurucu bir börek oldu... Deniz'cim gece kulakların çınlatarak yedik seninde ellerine sağlık.... Sevgilerimle...

BOSTANA


Merhabalar:)) Tariflerimin arasında Bostana salatasını buldum. Çok lezzetli bir salata oldu. Ama benim Bostana salatamın tek farkı sonunda ezerek karıştırmadım. Damak tadıma uymadığı için. Bu şekilde de gayet güzel oldu... Denemeniz dileğiyle....


2 adet domates
2 adet sivri biber
5 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
100 gr. semizotu yaprağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limon suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
tuz, kırmızı pul, karabiber

Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayalım. Hepsini incecik kıyalım. Tuz ve baharatlarla ezerek karıştıralım.
Üzerine nar ekşisi, limon suyu, az su ve zeytinyağı ilave edip tekrar karıştırıp servise sunalım. Afiyet olsun....

2 Eylül 2010 Perşembe

KIRMIZI BİBER SOS


Günaydın:)) Hayırlı cumalar:)) Sahur sofrası için leziz alternetif Kırmızı Biber Sosu... Ben hamur kızartmasının yanına yaptım kahvaltı sofrasına, et yemekleri yanınada çok yakışan bir sos denemeniz dileğiyle...
2 yemek kaşığı rivera zeytinyağı
2 iri domates
2 iri köz kırmızı biber
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, fesleğen, kekik, 1 çimdik toz şeker
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 küçük kutu mısır konservesi
Öncelikle kırmızı bibeleri közleyip, kabuklarını soyalım. Rondodan geçirelim.
Tavaya sıvı yağ alalım. Isınınca rendelenmiş domatesi katalım pişerilim.
Kıvam almaya başlayınca rondodan geçirilmiş kırmızı biberleri katalım, baharatları katalım şöyle 5 dakika kadar daha pişirelim. İnmeye yakın sirke ve ezilmiş sarımsağı katıp şöyle bir karıştırıp ocaktan alalım.
Soğuduktan sonra yıkanmış süzülmüş mısır katıp servise sunalım. Afiyet olsun...