28 Ocak 2011 Cuma

ANTEP FISTIKLI ÇITIR KURABİYE


Hayırlı cumalar canlarım... Nefis ağızda dağılan yerken çıtır çıtır kütür kütür ses çıkartan bir tane asla yetmeyen çayın yareni ANTEP FISTIKLI ÇITIR KURABİYE denemeniz dileğiyle...
200 gr. tereyağı veya margarin
1 su bardağı toz antep fıstığı (100 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
üç buçuk bardak un
Üzeri için: Bol pudra şekeri
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudraşekeri ve antep fıstığını mikserle iyice çırpalım. Sıvıyağ, yumurta sarısı ve irmik katıp yoğuralım. Elenmiş unlu kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edelim. Ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Ilıdıktan sonra bol pudra şekeri serpip servise sunlalım... Afiyet olsun...

25 Ocak 2011 Salı

SEBZELİ YOĞURT SALATASI






Günaydın canlarım:)) Sevgili arkadaşımız http://hayattanazicik.blogspot.com/ Ben buldum etkinliği için yaptığım yine son dakkada katıldığım Sebzeli Yoğurtlu Salata yeni buldum nefis oldu denemeniz dileğiyle...
Ayrıca önceden benim hayal kurup gerçeğe dönderdiklerim... Beğenmeniz dileğiyle...
Not:Sunum benim için sanattır...
Sevgilerimle...
http://banualtun.blogspot.com/2009/12/balli-kaymak-keyfi.html Ama ben ballı kaymağı böyle seviyorum:)))
http://banualtun.blogspot.com/2010/11/u.html İştahlıydım ben buldummmmm
http://banualtun.blogspot.com/2010/04/kemal-pasa-tatlisi-bahar-kokulu.html Sevgili kalbim Kalp Kurabiyenin şımartan tatlar etkinliği için düşlediğim tat...
http://banualtun.blogspot.com/2010/06/peynir-domates-salatalik-sunumu.html Allanıp pullanmayı pek bi severim:)) Mutlu bir günde buldum...
http://banualtun.blogspot.com/2010/05/anneler-gunu-kahvalti-sofrasi.html Bu güzel masayı da canım annem için hazırladım işte ruhum....

SEBZELİ YOĞURT SALATASI
1 kase yoğurt
3 adet közlenmiş kırmızı biber (bu mevsim küçük oluyorlar)
1 adet acı sivri biber
1 adet acı arnavut biberi
4 adet yeşil soğan
pul kırmızı biber, nane, tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Küçük doğranış çekirdeksiz domates
Yoğurdu özeyelim. Sarımsağı tuzla dövüp yoğurda katalım. Közlenmiş biberleri, sivri biber, arnavut biberi ve yeşilsoğanları küçük doğrayıp yoğurda katalım baharatları katıp karıştırıyoruz.
Tam buğday ekmeğiyle ve domates parçalarıyla süsleyip servise sunalım.

YOĞURTLU VE EKŞİLİ SEMİZ OTU SALATALARI






Günaydın arkadaşlar:) Mis gibi toprak kokulu Semizotu selenyum deposuyla Yoğurtlu ve Ekşili Semizotu Salataları denemeniz dileğiyle...
Yoğurtlu Semizotu Salatası
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
semiz otu yaprakları
tuz, sarımsak, zeytinyağı
Yoğurtları özeyelim içine rende sarımsak ve tuz katıp karıştıralım. Semizotu yapraklarını katıp karıştırıp servis tabağımıza alalım. Üzerine zeytinyağı serip servise sunalım....
Ekşili Semizotu Salatası
2 kırmızı soğan
6 adet kokteyli domates
semizotu yaprakları
sızma zeytinyağı
limon suyu
kırmızı pul biber
Çukur tasa soğanı küçük küçük doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyup dörde bölelim, Semizotu yapraklarını tüm olaraka katalım. Sızma zeytinyağı, limon suyu ve pul acı biberi karıştırıp salatamıza dökelim. İyice harmanlayıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun...

24 Ocak 2011 Pazartesi

Bezelyeli Sebzeli Tavuklu Pirinç Pilavı








Günaydın:)) Hayırlı haftalar diliyorum... Nefis Bezelyeli Sebzeli Tavuklu Pirinç Pilavı nı denemeniz dileğiyle... Yanında boool köpüklü koyu ayranı eksik etmeyelim:)
tereyağı ve sıvı yağ karışımı
1 kase baldo pirinç
2 adet orta boy havuç
1 kase konserve bezelye (yıkanmış suyu süzülmüş)
1 kase konserve mısır tanesi (yıkanmış suyu süzülmüş)
2 adet küp doğranmış kızartılmış patates
1 tavuk göüsü haşlanmış didilmiş
1 tutam dereotu
2 kase tavuk suyu
tuz
Pirinci ayıklayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim. Nişastası ginceye kadar süzgeçte kırmadan yıkayalım.
Tencereye yağları alalım. Isınınca küçük doğranmış havuçları katıp kavuralım. Ardından suyu süzülmüş pirinci katıp kavurmaya devam edelim. Pirinçler şeffaflaşınca tuzu ve sıcak tavuk suyunu katıp karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım. Önce harlı sonra orta en son kısık ateşte alınca, kızartılmış patates, bezelye, mısır ve tavuk etini katalım. Tencerenin ağzını kapatalım buharıyla pişsin. Ocağın altını söndürdükten sonra iyice karıştırıp tencerenin üzerine bez ötüp kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Servis tabağına alınca ince kıyılmış dereotu serpelim. Bol köpüklü koyu kıvamlı ayranla servise sunalım. Afiyet olsun...

23 Ocak 2011 Pazar

PAZAR KAHVALTISININ RENKLERİ







Mutlu pazarlar arkadaşlar:)) 3 gündür izinliyim fazla çalıştığım saatleri aldım. 14 saat çalışmak zor ama böyle karşılığını almak da çok güzel:))) Pazar pazar şöyle mis gibi çayımı demledim Salamlı Yumurta, Güveçte Peynirli Domates fırından sıcak aldığım ekmekler ve yağmurlu bir İstanbul sabahı... Güveçte Peynirli Dometesler nefis oldu denemeniz dileğiyle... Salamlı Yumurtayı unutmanız dileğiyle. Sucuklu yumurta kadar güzel oluyor.... Sevgilerimle....
Not: Sevgili arkadaşlarım bazen yağda yumurtanın tarifini dahi yazdığım oluyor. Bunları yazmamda ki neden yeni mutfağa girenler ve öğrenciler içindir...
Güveçte Peynirli Domates
5 adet kokteyli domates
iri dilim beyaz peynir
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet arnavut biberi acı
1 diş sarımsak
kekik
Güveç kabımıza zeytinyağından az alalım, parçalara böldüğümüz beyaz peyniri güvece dizelim. Kabuklarını soyduğumuz ortadan böldüğümüz domatesleri dizelim. Biberi iri parçalarda kesip aralara bırakalım. Sarımsağı rendeleyip serpelim ve kalan zeytinyağını döküp önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Üzerine kekik serpip servise sunalım....
Salamlı Yumurta
tereyağ ve sıvıyağ
jülyen kesilmiş etli salam
yumurta
Tavaya yağları alalım ısınınca salamları katıp şöyle bir soteleyelim ve yumurtaları kırıp tuzunu serpip şöyle bir yumurtaları dağıtıp fazla pişirmeden ocaktan alalım.... Afiyet şeker olsun...

22 Ocak 2011 Cumartesi

SÜTLÜ BEYAZ PEYNİR ve KAŞARLI BÖREK





Mutlu hafta sonları canlarım:)) Muhabbette muhabbet katan yumuşacık lup diye yutulan nefis Sütlü Beyaz Peynir ve Kaşarlı Börek denemeniz dileğiyle...
Not: Bu nefis böreği ertesi günü ızgarada ısıtıpda servise sunmanızı tavsiye ederim. Lup diye çayla yeniveriyor:)))
Malzeme
4 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
iki buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı su
İçi için
1 çorba kasesi beyaz beynir lorla karışık
2 iri avuç taze kaşar peyniri rendesi
1 tutam kıyılmış maydanoz
Yağlı tepsiye yufkamızı serelim. Çukur cam kesenin içinde yumurta, süt, su ve yağı çırpıp ilk kata az olarak karışımdan dökelim. 2. yufkayı serip yumurtalı karışımdan dökelim. 3 yufkayı serip, üzerine lorlu beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve rende kaşar peyniriyle iyicene karıştırıp her yerine serperek yayalım. 4. yufkayı serip sosu dökelim 1. yufkanın tepsi dışındaki paylarını içe alıp kalan sosun tamamını döküp dibine gelmiyecek şekilde heryerine kürdan batırıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet şeker olsun....

21 Ocak 2011 Cuma

CEVİZLİ KAYA KURABİYE





Hayırlı cumalar:)) Cumanın bereketi nuru yüreklemizi aydınlatması dileğiyle...
Çayın, nescafenin yareni yavuklusu kurabiye, Cevizli Kaya Kurabiye nefis oldu denemeniz dileğiyle... Sevgiler...
üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
250 gr terem yağ
1 adet yumurta akı
7 çorba kaşığı toz şeker
20 adet tüm ceviz
üzeri için bol pudra şekeri
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyelim. Oda sıcaklığında ki yağı yumurta akı ve şekeri mikserle çırpalım. Un ve kabartama tozu karışımını ekleyip yoğuralım. Cevizleri 4 bölüp hamura ekeleyelim tekrar yoğuralım. Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş hafif yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri serpip tavşan kanı çayla veya neskafeyle servise sunalım... Afiyet olsun...

19 Ocak 2011 Çarşamba

SUCUKLU YUMURTALI MENEMEN




Merhaba canlarım:)) Kahvaltı denince sucuk, yumurta, domtatesse güveçde sucuklu yumurtalı menemen tavsiyemdir... Sevgilerimle...


16 Ocak 2011 Pazar

5. BLOG ÖDÜLÜM ve BİSKÜVİ KEYFİM:))



Günaydın canlarım:)) Sevgili arkadaşım Özlemcimhttp://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2011/01/odul-var.htmlbeni bu güzel ödüle layık görmüş çok sevindim teşekkür ederim canım:))
Bende bu keyifli sabahıma keyif kattım, kahvaltının üstüne ülker fındıklı bisküvinin arasına sobanın önünde yumuşamış bolca nutella sürdüm yalancı makaron oldular:))) 5 bardak çay güp diye gidiverdi... Gününüz güzel geçsin sevgilerimle:))
Bende ödülü akşama dağıtacağım bi işe gidim gelim yine burdayım:))
Geldim:))
Ve ödülü verdiğim arkadaşlar... Gönlüm ister hepinize geleyim ödül vereyim inanın zaman yetmiyor becerikli arkadaşlarım maruz görün... Sizlere de kolay gelsin...

14 Ocak 2011 Cuma

PORTAKALLI KURU MEYVELİ KEK







Hayırlı cumalar:)) Sevgili arkadaşım Yıldız'ın http://mandalincikmazi.blogspot.com/ Mandalina ve Portakallı Lezzetler etkinliği için yaptığım Portakallı Kuru Meyveli Kek... Gerçekten nefis oldu buram buram portakal kokulu kekimi denemeniz dileğiyle....
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu (turuncu isterseniz az mandalina suyu katın)
1 portakal kabuğu rende
1 limon kabuğu rende (mandalina kabuğuda olur daha turuncu istiyorsanız)
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 iri avuç meyve şekerlemesi
1 su bardağı kuru üzüm
4 adet incir
Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar iyice çırpalım. Sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edip çırpalım. Elenmiş kabartma tozuyla karışmış unu katıp tahta kaşıkla karıştıralım. Yıkanmış kurulnmış kuru üzüm, meyve şekerlemesi, küçük doğranmış incir, portakal ve limon kabuğu rendeyi ilave edip karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim. Ilık 175 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun...

13 Ocak 2011 Perşembe

LİMONLU PATATESLER



Merhaba canlarım:)) Öncelikle Derya Ablaya geçmiş olsun diyorum eşi eve geçmiş çok sevindim kendisine ulaşamadım ama akrabasıyla görüşüp aldım bu bilgiyi bir an önce eski yaşantılarına dönmeleri dileğiyle...
Yazdan kalma tarifim Limonlu Patatesler sevgili Hamarat Ablanın serinleten yaz tatları yarışması için yapmıştım yayınlamayı unutmuşum:(( Hemen sizlerle denemeniz dileğiyle sevgiler...

1 kg. haşlamalık küçük patates
yarım demet nane
yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
4 yemek kaşığı limon suyu
1 limonun rende kabuğu
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
4 diş sarımsak, tuz, karabiber

Patatesleri yıkayın ve kabuklarıyla haşlayın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca soyun.... Naneleri yıkayıp ince kıyın. Çukur bir kabın içine zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, ince doğranmış sarımsak,kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve ince kıydığımız naneleri karıştırıp soyul patatesleri ilave edip iyice harmanlayın... Servis tabağına aktararak servise sunalım... Afiyet olsun...

8 Ocak 2011 Cumartesi

AYVA MARMELADI



Merhaba canlarım:)) Tereyağın, kaymağın yareni ayva marmelatı hımm. Kendim yaptım diye övmüyorum ayva marmelatım bal gibi oldu:)) denemeniz dileğiyle.. sevgilerimle...
1 kg ayva
1 kg toz şeker
5 su bardağı su
5 adet karanfil
3 adet ayvanın çekirdeği
yarım limon suyu
Ayvaları soyup rendeleyelim. Ayvaların üzerine 5 su bardağı su ve ayva çekirdeklerini katıp yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayan ayvalara şekerini ve karanfil tanelerini katıp kıvam alıncaya kadar koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kıvam alınca limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Reçelimiz ılıyınca temiz kuru kavanozlara dolduralım. Soğuyunca kapaklarını kapatalım. Reçelimizi kaymak, tereyağı ve bir demlik çayla servise sunalım:)) Afiyet şeker olusun...

7 Ocak 2011 Cuma

IZGARADA BALIK


Hayırlı cumalar arkadaşlar... Öncelikle sevgili arkadaşımız Derya Hanıma http://deryayla.blogspot.com/eşinin rahatsızlığı için geçmiş olsun diyorum. Rabbimden acil şifalar diliyorum dualarım onlarla... Kısmetse bugün arayacağım kendisini iyi haberlerini bildririm...

Hafif bir tat Izagara Balık sırrı sosunda... Nefis oluyor aslında bu sosa Lüfer balığı lazımdı ama bu sene Lüfer balığı az olduğundan Levrekle yaptım denemeniz dileğiyle...
Malzeme
2 adet levrek
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
un, zeytinyağı
Servis için
haşlanmış patates
limon dilimleri
kırmızı soğan
roka
kiraz turp

Levrekleri temizlediken sonra bol suyla yıkayıp süzelim.
Soğanı ve maydanozu incecik kıyalım yağ ekleyip karıştıralım. Levrekleri bu sosda 2 saat dinlendirelim. Bu bekletmenin sonunda üzerindeki soğan ve maydanozu temizleyelim. Tuz karabiber serpelim. Una bulayıp iyice silkeliyelim. Üzerine bir fırça yardımızyla zeytinyağı sürelim. Izgarada arkalı önlü pişirelim. Dilimlenmiş kırmızı soğan, haşlanmış patates, kiraz turp, limon ve roka eşliğinde servise sunalım... Afiyet olsun...

2 Ocak 2011 Pazar

HOŞGELDİN 2011

















































































Canlarım MUTLU YILLAR 2011 HUZUR, MUTLULUK, SAĞLIK, BAŞARI ve BEREKET GETİRMESİ DİLEĞİYLE... 2010'nu yolcu edip 2011'e hoşgeldin masamı kuruyemiş, bereketin meyvesı nar, narsuyu ve profiterölle karşıladım. Masamı çok beğendim her karesini resimledim:)) Saat tam 12'yi vurduğunda kapımın önünde narımı da kırdım:)) Tombalamızı oynayıp sevinçle girdik yeniyıla...
Bugünümüze hamdolsun, bize bu nimetleri veren Rabbimize şükürler olsun... Sevgilerimle....