27 Nisan 2011 Çarşamba

PİDE ARASI HELVA KEYFİ


İyi akşamalar canlarım:)) Maksat muhabbet olsun diye sizlerle bu nefis karaleri paylaşıyorum... Sizleri çok özledim yorum yazmayı özledim yarın sizlerdeyim:)) Şimdi dizi keyfimiz başladı Muhteşem Yüzyıl çayın yanına sıcak pide arası helva hımmm kakaolu Koska Helva yumurtalı pide ve çay hadi dizi keyfine.... Herkeze candan sevgilerimle...

26 Nisan 2011 Salı

PORTAKAL SUYU ve SUNUMU



Günaydın canlarım:)) Çok şükür blog yasağı bitmiş çoook sevindim...


Güne zinde başlamak için nefis portakal suyu sıkarken çıkan hımmm mis kokusu yeter... Yanında susamlı ve çekirdekli mini galetalar ve harpuz pekmeziyle karışmış ceviz, badem afiyet şeker olsun. Denemeniz dileğiyle....

21 Nisan 2011 Perşembe

SOSİSLİ MAKARNA























Günaydın canlarım:)) Tüm Müslüman Din Kardeşlerimin Kutlu Doğum Haftası Hayırlı Olsun... Bu mubarek günlerimizde dillerimiz bülbül gibi Salavatı Şerife Getrsin Amin...




Hayır diyemiyeceğiz nefis tat Sosisli Makarna denemeniz dileğiyle...



1 paket haşlanmış burgu makarna

1 paket taze mantar ince doğranmış az yağda sotelenmiş

5 adet uzun sosis


1 kase domates sos : 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 4 adet domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, feslegen, kekik, karabiber, tuz



Üzeri için bol kaşar peyniri rendesi


Öncelikle domates sosu yapmak için sıvı yağı tenceremize alalım ısınınca rende sarımsakları katıp kokusu çıkınca rende domatesi ilave edip pişmeye bırakalım. Domates salçasını ilave edip az sıcak su ilave edip koyu bir kıvamda sos yapalım. Ocaktan almadan tuz ve baharatları katıp ocağı söndürelim.


Geniş bir tavaya az sıvı yağ alıp ısınınca verev kesilmiş sosisleri katıp kavuralım. Sotelenmiş mantarları katıp 1-2 dakika daha kavurup domates sosu ilave edelim özleşinceye kadar 5-7 dakika kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.


Haşlanmış makarnayı sosisli sosa katıp iyice karıştırıp servis tabağına alalım. Bol kaşar peyniri rendesiyle servise sunalım. Afiyet olsun....
















8 Nisan 2011 Cuma

AYVA REÇELİ



Uzunnn bir aradan sonra merhaba canlarım:)) Bu kış vazgeçemediğim reçel ayva oldu bu reçel değil ayva balı oluyor tadınada doyum olmuyor... Rendeli marmeladı başka güzel bu doğranmış şekli bambaşka nefis denemeniz dileğiyle.... Kocamannn sevgilerimle....


Not: Reçelin püf noktası ayvalar sertleşmesin diye suyla kaynattığımız yumuşayan avları dinlendirip ılık ayvalara şeker katıp ocağa almamızdır....



1 kg ayva 1 kg toz şeker 5 su bardağı su 5 adet karanfil 3 adet ayvanın çekirdeği yarım limon suyu Ayvaları soyup küçük parçalar halinde doğrayalım. Ayvaların üzerine 5 su bardağı su ve ayva çekirdeklerini katıp yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayan ayvaları ocaktan alıp ılıyıncaya kadar dinlendirip şekerini ve karanfil tanelerini katıp ocaga alalım kıvam alıncaya kadar koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kıvam alınca limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Reçelimiz ılıyınca temiz kuru kavanozlara dolduralım. Soğuyunca kapaklarını kapatalım. Reçelimizi kaymak, tereyağı ve bir demlik çayla servise sunalım:)) Afiyet şeker olusun..