29 Mayıs 2011 Pazar

GÖZLEME


İyiakşamlar canlarım:) Bana yorum gelmiyor, bazı arkadaşlara yorum yazamıyorum yine ne oldu anlamıyorum... Çözümü bilen bana mail atarsa sevinirim....

Akşam çayımızın yanına nefis tereyağlı gözleme denemeniz dileğiyle...

Gözleme çeşitlerim

Sade kaşar peyniri rende
Tulum çökelik
Beyaz yağlı peynir ve kıyılmış maydanozlu

Kıymalı İç Malzeme : 1 adet küçük ince kıyılmış soğan yağda sotelenir, 2 iri avuç kıymayı ilave edip hafif kavuralım. 1 adet sivri acı biber kıyılmış katalım kavurmaya devam. Küçük doğranmış domates, kırmızı pul biber, tuz, karabiber, kekik katıp ocaktan alalım. İyice ılıdıktan sonra gözlemede kullanalım.

Gözlemenin yapılışı

Tüm yufka ortadan bölünür.
Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karıştılır yarım yufkanın her tarafına fırça yardımıyla sürülür.
Yufkanın enden iki ucu ortaya gelecek şekilde katlanır. Tam ortaya istediğimiz içten konur yufka kapatılır.
Hafif yağlanmış ısıtılmış teflon tavada arkalı önü pişirip tekrar üzerine tereğı sürüp demli çayla servise sunulur afiyet olsun...

Not: Kıymalı gözleme bol köpüklü ayranla nefis oluyor:))

27 Mayıs 2011 Cuma

SOSİSLİ MAKARNA SALATASI






Hayırlı cumalar canlarım:)) Hımm nefis Sosisli Makarna Salatası denemeniz beğenmeniz dileğiyle sevgiler....






Yarım paket boncuk makarna tuzlu, az yağlı suda haşlanmış



1 su bardağı sarımsaklı yoğurt



yarım su bardağı mayonez



8 adet salatalık turşusu



5 adet sosis küçük doğranmış salçalı yağda sotelenmiş



2 adet küp doğranmış haşlanmış havuş



yarım su bardağı haşlanmış bezelye (konserve)



1 küçük kutu mısır



1 tutam maydonoz



1 tutam dereotu



10 adet yeşil dolmalık zeytin



tuz, karabiber, zeytinyağı

Sarımsaklı yoğurt, mayonez, tuz, karabiber ve zeytinyağı iyice karıştıralım. Haşlanmış makarna, haşlanmış küp doğranmış havuç, bezelye, mısır, kıyılmış maydanoz, dereotu, küçük doğranmış dolmalık zeytin hepsini iyice karıştırıp son olarak da küçük doğranmış salçalı yağda sotelenmiş sosisleri katıp karıştırıp servise sunalım. Afiyet şeker olsun...






25 Mayıs 2011 Çarşamba

KAHVALTI & CANIM BLOGUM

Blogum benim neşem:)))


Geleneksel tat cevizli tahin pekmez hımmm:))




Peynirli kanepe yanında çay hımm:)





Keyif.....


Tulum peyniri, tereyağı ve sıcak lavaş... Çay!!



Sahanda yumurta tereyağlı hımmm:)

Ay tabağımı kırmışım çok utandım:(((




Ben yemek yemeyi çoook seviyorum:) Ağzımız hep tatlı iştahlı olsun....

Merhaba canlarım:)) Sevgili blog arkadaşımız http://bulbulunyeri.blogspot.com/ gördüğüm sevgili Şükran , sevgili Öykü’nün ,tüm blogcuların birleşmesi ve paylaşımlarımızın devam edebilmesi için başlatmış olduğu bu mime bende katıldım...


Evet iyiki blogum var... Güzellikleri paylaşmak çok güzel, sizleri tanımak hepsinden güzel...

Engellendiğimiz günü hiç hatırmalak istemiyorum burada çook mutluyum...

Hepinize yürekden candan sevgilerimle:))












20 Mayıs 2011 Cuma

SARIYER BÖREĞİ






























Hayırlı cumalar canlarım:)) Uzun zamandır canım Sarıyer Böreği çekiyordu ama bir türlü Sarıyere gidemiyorum ben de ev usunu yaptım özlemim geçti.



Sarıyere yolunuz düşerse mutlaka orada nefis deniz manzarısına karşı yemenizi tavsiye ederim...




Malzeme
2 yufka


1 çay bardağı süt


yarım çay bardağı sıvı yağ


1 yumurta




İç malzeme


2 yemek kaşığı sıvıyağ


200 gr. kıyma


1 paket dolamalık fıstık


1 adet iri kurusoğan


1 tutam maydanoz


1 iri avuç kuş üzümü


tuz, karabiber, bir çimdik tarçın, 1 çimdik toz şeker




Üzeri için


Yumurta sarısı


Susam


Öncelikle kuş üzümlerini ılık suda ılsatalım...


Tavaya sıvı yağı alalım ısınınca küçük doğranmış soğanlar, tuz, az toz şeker, tarçın ve dolmalık fıstıkları sararıncaya kadar kavuralım... Kıymayı ilave edelim kavuralım. Kıyma suyunu çekince, ince kıyılmış maydanoz, suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü katıp şöyle bir karıştırıp ocakatan alalım.


Yufkayı tezgaha serelim. Süt, yağ yumurta karışımını fırçayla her yerine sürelim. Yufkayı ikiye katlayalım yani D şeklini verelim. Geniş kısmına iç harçtan koyalım rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye U şeklinde bırakalım. İşem bitince üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Tavşan kanı çayımızla servise sunalım... Afiyet şeker olsun...
















18 Mayıs 2011 Çarşamba

5. Blog Yazarları Buluşması ve Resimler

Ben Banu Altun ve hediyelerim:))



Canım Sevilim ve ben:))





Anam ve ben her zaman elimi tutan canım anam...








Annemineli, Esra Düzdağ ve ben:))





Pamuk İnci ablam, sevgili öğretmenimiz ve ben:))




Çeşnici Handan Abalam ve ben:))




Pastamız:))

Hediyelerim:))



Canım Sevilim çok güzel bir etkinlik hazırlamış baharı çoşkuyla karşıladık... Harika bir ortamdı, burda yazışda orada karşılaşıp tanışmak harikaydı...  Hepinizle tanışmak çooook güzeldi....
























14 Mayıs 2011 Cumartesi

HAMSİ KUŞU PEYNİRLİ & SEBZELİ















Merhaba canlarım:)) Nefis HAMSİ KUŞU PEYNİRLİ & SEBZELİ yeni tanıştığım az balık sevende hemde Trabzonlu Gülten Hanım için tarifim... Gülten Hanım denedikten sonra bekliyorum yorumlarını... Ama sanırım hamsi zamanı geçti tarif benim arşivimdeydi şimdi yayınlamak kısmetmiş... Herkezin denemesi dileğiyle....


Hamsilerimizin kılçık ve kafalarını temizliyip yıkayıp süzüyoruz.


Bir hasiyi elimize alalım içine orta kalınlıkta kaşar peyniri veya dil peyniri koyup diğer hamsiyi üzerine kapatıp kuş yapalım. Una bulayıp kızgın yağda kızartalım.


Sebzeli hamsi için de maydanozu kıyalım, yeşil soğanın sadece yeşil kısmını kıyalım yağ ve limonla harmanlayalım. Hamsiyi elimize alalım içine sebzeli harç koyup diğer hamsiyi üzerine kapatıp kuş yapalım. Una bulayıp kızgın yağda kızartalım.... Afiyet olsun...


Benim püf noktalarım:

Ben balılkarın içine tuz sürmüyorum daha hafif oluyor.

Kızartmada Fındık yağı kullanıyorum yanmayan tek yağ olmuyor.

Kızartılan ürünleri kısa süre havlu kağıtta tutuyorum fazla tutunca tadı kaçıyor...

Mutlaka balık yedikten sonra demli çay ve helva keyfiii balığın tadı işte on çıkıyor....

Kocaman sevgilerimle...






11 Mayıs 2011 Çarşamba

KAŞARLI ENGİNAR KALBİ FIRINDA



Canlarım merhaba:)) Geçde olsa tüm annelerin anneler gününü kutluyorum... Yogun iş temposundan fırsat bulup burada sizlerle olmak çok güzel... Bu yoğunluk da annemede kolay ama nefis bir sofra hazırladım dar zamanlar için nefis bir önerim ızgara balık ve Kaşarlı Enginar Kalbi denemeniz dileğiyle....

Tarifimin ölçüsü yok:))


Konserve enginar kalplerini yıkayıp suyunu süzelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kaşar peynirini bir kapta rendeyelim üzerine kırmızı pul biber, kekik ve fesleğen serpip harmanlayalım ve enginarlar kalplerinin üzerini baharatlı kaşar peyniriyle kaplayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar tutalım. Izgara levrek balık eşliğinde servise sunalım... Afiyet olsun...



6 Mayıs 2011 Cuma

MEYVA TABAĞI & HIDIRELLEZ











Hayırlı cumalar:)) Bahar bayramı Hıdırellez için hazırladığım mini keyif sofram:)) Yüreklerimizin bahar tazeliğinde kalması dileğiyle.... Kocaman sevgiler....






5 Mayıs 2011 Perşembe

BİBERLİ DEREOTLU YOĞURT













Günaydın canlarım:)) Sevgili blog arkadaşımız/http://tadinadoyamadim.blogspot.com/ Diyet ve Diyabetik Tarifler Etkinliği için yaptığım nefis Biberli Dereotlu Yoğurt...


Diyet ve diyabetin dostları esmer ekmek, yoğurt, dereotu ve turşu birarada...


Süzme yoğurt içine sivri yeşil biber, kıyılmış bol dereotu az tuz ve dövülmüş sarımsak katıp karıştırıyoruz. Kepek ekmeğimizin üzerine sürüp yanında küçük turşularla servise sunuyoruz... Afiyet olsun...




2 Mayıs 2011 Pazartesi

UYKUCU POĞAÇA






























İyi akşamlar canlarım:)) Uyku vaktine yakın Uykucu poğaça tarifi:)) Hımm pamuk gibi nefis oluyor biz bu nefis Uykucu Poğaçayı arkadaşım Nilüferin işyerinde yedik... Takı resimleri de Nilüfer Hanımın işyerinden... Poğaçayı denemeniz dileğiyle...


1 paket tereyağı oda sıcaklığında

2 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 çorba kaşığı sirke ve tuz

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

İçine: Peynir ve maydanoz


Üzerine: 1 yumurta sarısı

Hamur için, tereyağı, yoğurt ve yumurta karıştır. Sirke tuz kat karıştır. Elenmiş kabartma tozuyla karışmış unu eleyerek kat. Yoğurun hamuru 1 gece streçleyip buzdolabında bekletin.


Ertesi gün tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elimizde açıp içine peynirli maydanoz harçtan koyup ister kapalı, ister ortası açık pide şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak tavşan kanı çayla servise sunalım hımmm afiyet şeker olsun...