22 Haziran 2011 Çarşamba

TAHİNLİ RULO





Merhabalar canlarım:) Uzun zamandır yayınlanmayı beklyen nefis tahinli rulolar. Bizim bayram ikramlarında vazgeçilmezimdir ballısı da bi başka nefis oluyor. Ben yaptıktan kısa bir süre sonra sevgili Sevilimin sitesinde gördüm oda bunun başka çeşidi ve üzeri pudra şekerli bir daki sefere bende http://www.birdemliksohbet.com/tahinli-kurabiye-2/ böyle yapacağım denemeniz dileğiyle....




2 yufka


2 çay bardağı tahin


1 su bardağı ceviz içi

1 çay bardağı toz şeker

isteğe göre tarçın


yarım çay bardağı sıvı yağ



1 adet yufkayı tezgahın üzerine serelim.
Tahin ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla yufkanın üzerine yeteri kadar sürelim.
Toz şeker ve dövülmüş ceviz içini karıştırıp,( tarçın da katıp isteğe göre) tahinli yufkanın üzerine yeteri kadar serpelim.
Yufkayı rulo şeklinde sarıp, iki parmak genişliğinde keselim.
Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayalım.
Yağlanmıi fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Soğuyunca sade veya balla, pudra şekeriyle servise sunalım. Afiyet şeker olsun...

19 Haziran 2011 Pazar

MERCİMEK KÖFTESİ

Mutlu pazarlar:) İştah kabartan Mercimek Köftesi!! Ama bu Banuş usulu:)) bi ara annemin


yaptığı köftenin de tarifini vereceğim farka bakarız sonuç da ikiside nefis oluyor denemeniz dileğiyle...




1 su bardağı kırmızı mercimek


1 su bardağı köftelik (ince) bulgur


6 adet taze yeşil soğan


yarım demet maydanoz


sızma zeytinyağı


nar ekşisi, tuz, limon suyu


Kıvamı için


2 yemek kaşığı sıvı yağ


1 orta boy kuru soğan


1 yemek kaşığı silme biber salçası


1 yemek kaşığı silme domates salçası


kırmızı pul biber, kimyon, kişniş


Mercimeği tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayalım. Üzerinde bir parmak kalacak kadar haşla suyu bırakıp kalanını dökelim. Bulguru ilave edip 20 dakika kadar şişmesini bekleyelim.


Kıvamı için tavaya sıvı yağı alalım, çentilmiş soğanı katıp pembeleşene kadar kavuralım. Salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım ocaktan almadan kırmızı pul biber, kimyon ve kişnişi katıp karıştırıp ocaktan alalım. Ilımaya bırakalım.

Dinlenmiş bulgurlu mercimeğe kavurduğumuz salçalı soğanı katıp elimizle yoğuralım. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu katıp iyice yoğuralım. Şeklini verip kıvırcık yaprakları acı minik turşu ve limon dilimleriyle servise sunalım. Afiyet olsun....


Not: Mercimek köftesi durdukça kurayacağından servise yakın zamanda hazırlamalı. Yeşil mercimekle de gayet güzel oluyor vitamin açısında:))) Yazmazsam olmaz:)))))

17 Haziran 2011 Cuma

İRMİKLİ CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK











Merhaba canlarım:) Akşama Hanımın Çifliği son bölüm dizi keyfine çayın yanına nefis mis gibi tarçın kokulu İrmikli Cevizli Haşhaşlı Kek yaptım. Çok değişik bir kek denemenizi tavsiye ederim. KOcaman sevgilerimle...




4 yumurta


1 dolu su bardağı toz şeker


yarım su bardağı sıvı yağ


1 su bardağı yoğurt


1 yemek kaşığı mavi haşhaş


1 su bardağı ceviz kırığı


1 çay kaşığı tarçın


1,5 su bardağı irmik


2 su bardağı (2 kere elenmiş un)


2 paket kabartma tozu

Üzeri için: Tüp şokella toz antep fıstığı




Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağ ilave edip çırmaya devam edelim. İrmik, un ve kabartma tozunu ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım. Son olarak ceviz içi, mavi haşhaş, tarçın katıp karıştırıp kare büyük boy yağlanmış borcam kaba keki dökelim.
Ilık 180 derece fırında rengi koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ilıdıktan sonra dilimlenmiş kekimizin üzerine tüp şokella sıkıp antep fıstığıyla süsleyip, demli bergamot aromalı tavşan kanı çayla servise sunalım. Afiyet olsun...

12 Haziran 2011 Pazar

ZEYTİNLİ HARDALLI PATATES SALATASI





Mutlu pazarlar:)) Balık ızgaranın yanına süper yakışan ZEYTİNLİ HARDALLI PATATES SALATASI ben palamut ızgara yanında çok severim denemeniz dileğiyle...




4 adet patates


3 tane kuru soğan


1 çay bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin


1 yemek kaşığı hardal


1 limon suyu


yarı çay bardağı sızma zeytinyağı


tuz, karabiber, toz şeker




Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayalım. Patatesler sıcakken zeytinyağı ve tuz katıp karıştıralım.




Soğanları çentelim. Üzerine tuz ve az toz şeker serpip sulanana kadar bekletelim.




Cam kasede limon suyu ve hardalı iyice karıştırıp sulanmış soğanlara katıp harmanlayalım. Doğranmış sizyah zeytin ve patatesleri de soğanlı karışma ilave edelim karabiber katıp tekrardan iyice karıştırıp ızgara balık yanında servise sunalım. Afiyet olsun...



6 Haziran 2011 Pazartesi

SOSLU PROFİTEROL





Günaydın canlarım:)) Canım şöyle sosu kaşık dolduran profiterol çekti. Arkadaşlar yetişti imadadıma sevgili Dilekciğimin den aldığım püf noktasıyla üst çikolata sosonu yaptım harika oldu. Teşekkürler canım tabi Dilek Hanım protiterol toplarınıda kendi yapar ben kolaya kaçtım:)) Şip şak Soslu Profiterol denemeniz dileğiyle...

1 paket profiterol topları
süt
2 paket dr.oetker vanilyalı dolgu krema
1 paket dr.oetker çikolata sos
1 kutu pınar marka krema
2 paket bitter çikolata (büyük paket)
100 gr. tane iç yeşil fıstık ve toz fıstık

Topları ortadan bölelim dolgu kremayı tarifine göre yapıp aralarını dolduralım. Kaselere dizelim.

Çikolata sosu sütle pişirelim. Kaynamaya başlayınca krema ve çikolata parçalarını atıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalaım.

Not: Geceden yapıp sabaha kadar dinlendiriyorum.

Soğuyan çikolatalı sosun içine tane fıstıkların yarısını katıp karıştıralım. Ve profiterol toplarının üzerine bolca dökelim. Üzerini tekrar tane fıstık ve toz fıstıkla süsleyip servise sunalım.
Afiyet şeker olsun...

3 Haziran 2011 Cuma

HAZİRAN SAYISI SOFRA DERGİSİ




Merhaba canlarım... 5. Blog Yazarları Buluşmasının tatlı meltemi devam ediyor...


Sofra Dergisi Haziran Sayısında bizlere yer verdiği için çok teşekkürler...

Dergi editörü Sevgili Esra Düzdağ'dan hediyemi alırken yani Sofra Dergilerini alırken ben Canım Sevilim Sevil Şahin www.birdemliksohbet.com ve Zeynep Cesmeci http://www.zeyneple.blogspot.com/ mutlu bir kare...


Gelelim dergiye Haziran sayısı dolu dolu enginarlı, haşhaşlı değişik tatlar, mangal sosları, off bir gözleme varki şekerli süper almanızı tavsiye ederim... Sevgilerimle....