30 Temmuz 2011 Cumartesi

BONFİLE ETLİ ALİ NAZİK








Merhabalar:)) Hayırlı bereketli Ramazan ayı dilerim... On bir ayın sultanına nefis hafif tatlar hazırladım.... Begenmeniz denemeniz dileğiyle....



300 gr. kuşbaşı doğranmış bonfile

sıvı yağ tereyağ karışımı, kırmızı pul biber, kekik


3 adet patlıcan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

5 adet sivri biber

3 adet domates

1 limon suyu, tuz

Sarımsaklı yoğurt

Tereyağlı kırmızı biber


Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyup üzerine limon suyu döküp bekletelim.


Teflon tavada çok az yağda biber ve domatesleri hafifçe kızartalım...


Patlıcanları ince ince kıyıp sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım.


Teflon tavada kuşbaşı etimizi sıvı yağ ile kavuralım, son anda tereyağ ilave edip şöyle bir çevirelim pul biber kekik ilave edip tekrar karştırıp ocaktan alalım.


Kızartılmış domates, biber ve kavrulmuş eti yoğurtlu patlıcanın üzerine dizelim. Son olarak da tavada tereyağında pul biberi yakıp üzerine gezdirip servise sunalım. Afiyet olsun...






10 Temmuz 2011 Pazar

VİTAMİN DEPOSU ENGİNAR

Mutlu pazarlar canlarım:))
Vitamin deposu enginarı daha çok tüketmek için hemen limonlu az tuzlu suda haşlayıp üzerine sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuz serpip ılık ılık servise alıyorum.
Ben enginarı balığın yanına da çok yakıştırıyorum her pazara çıktığımda alıp hemen haşlayıp tüketiyorum.
Zeytinyağlı garnitürlü enginar damak tadıma uymadığından bu şekilde tüketiyorum:((
Diğer enginar tariflerimlerim
http://banualtun.blogspot.com/2011/02/kofteli-enginar.html
http://banualtun.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html

5 Temmuz 2011 Salı

ENGİNAR KALPLİ SALATA



Günaydın canlarım:)) Değişik bir tat şık bir görünüm Enginar Kalpli Salata beğenmeniz denemiz dileğiyle...


1 demet roka

yarım demet dereotu

4 adet yeşil soğan

5 adet kurutululmuş yağlı domates (cam kovanazda)

7 adet enginar kalbi (tuzlu limonlu suda haşlanmış)

3 diş sarımsak

limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuz


Yıkanmış kurulanmış rokayı servis tabağına alalım, jülyen kesilmiş yeşil soganları, kurutulmuş domatesleri, haşlanmış süzülmüş enginar kalplerini rokaların üzerine yayalım.


Sos için, limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı biber katıp karıştıralım. Salatımızın üzerine dökelim. Afiyet olsun...



3 Temmuz 2011 Pazar

EBRULİ KEK

















Mutlu pazarlar:) Pazar keyfine keyif katacak Ebruli Kek... Her zaman sütle yaptığım keki bu sefer yoğurtla yaptım çok nefis oldu:)) Sabah sabah evde ki bu mis kek kokusu pek bi davetkar:))


5 yumurta


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı sıvı yağ


1 su bardağı yoğurt


3 buçuk su bardağı 2 kere elenmiş un


2 paket kabartma tozu

1 peket vanilya


1 küçük paket kakao ve 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ




Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim...


Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma katıp tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına yarısından fazlasını dökelim.... Kalan karışıma kakao, sıvıyağ ve toz şekeri ilave edip karıştırıp beyaz karışımın üzerine dökelim. Çatal yardımıyla kakaolu karışımı alta beyaz karışımı üste alalım. Ilık 180 derece fırında pişirelim.... Afiyet şeker olsun...




Kekin diğer şekli karışımı 3'e bölüp ilk kat beyaz ortaya kakaolu üstüne tekrar beyaz karışım döküp tathta çöp şişle karıştırak şekil veriliyor...











2 Temmuz 2011 Cumartesi

Ağzı Açık Poğaça




Merhaba canlarım:) Yıllık izindeyim vee dinleniyorum. Benim tatilim evde tebellik yapıp mutfak da nefis yemekler yaparak geçiyor... Tabi ki gezilecek görülecek yerlerde beni bekliyor ama son haftaya bıraktım... İlk tarif çayın yanına sıcak sıcak bol peynirli Ağzı Açık Poğaçalar nefis oluyor denemeniz dileğiyle...

200 gr. margarin

2 kahve fincanı sıvı yağ

2 kahve fincanı yoğurt

1 yumurta + 1 yumurta akı

6 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 çay kaşığı tuz


İçi için:

200 gr. beyaz peynir,

kıyılmış maydonoz, dereotu ve yeşil soğanın sadece yeşil kısmı

yeteri kadar karpuz dilimi çeri domates


Üzeri için: 1 yumurta sarısı - az toz şeker - sıvı yağ - çörek otu


Margarini eritip ılımaya bırakalım. Unu kabartma tozuyla karıştırıp bir kaba alıp ortasını havuz gibi açalım. Erimiş margarini, sıvı yağ, tuz, yoğurt, yumurta ve yumurta akını ekleyip yoğuralım. Kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edelim.

Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avcumuzun içinde yuvarlak olarak hamuru açalım. İçine rende beyaz peynir ve maydonozlu , dereotlu, yeşil soğanlı peynir karışımı karışımı koyup ağzı açık pide şeklini verelim. Peynirlerin ortasına bir dilim domates yerleştirelim.

Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

Üzeri için yumurta sarısının içine az toz şeker ve sıvı yağını katıp karıştıralım fırçayla kurabilerin üzerine sürelim. Çörek otuyla süsleyip öceden ısıtılmış 175 derece fırına sürelim. 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.