25 Ağustos 2011 Perşembe

KAŞARLI MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI



Merhaba canlarım:)) Yoğun bir iş çalışması beni beklediğinden şimdiden herkesin Mübarek Kadir Gecesini Kutlarım Rabbim ellerimizi boş çevirmesin...
Şeker tadında talı bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
Ve tarif nefis Kaşarlı Mantarlı Pirinç Pilavı etin yareni:)) denemeniz dileğiyle kocaman sevgiler....

2 su bardağı osmancık pirinç
tereyağ ve sıvı yağ
2 orta boy soğan
1 küçük kavanoz mini mantar
yenibahar, kimyon, köri, tuz, karabiber
1 kase rende kaşar peyniri kaskaval ve taze kaşar yağlı...

Yıkanmış pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletip süzelim.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı bırakalım. Isınınca küçük doğranmış soğanları katıp sararıncaya kadar kavuralım. Yıkanmış süzülmüş tümden mini mantarları da soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim. Baharatları katalım kavuralım. Baharat kokusu gelince süzülmüş pirinci ilave edip pirinçler şefaflaşıncaya kadar kavuralım sıcak suyunu döküp önce harlı sonra kısık ateşte pilavımız göz göz olana kadar pişirelim. Fazla kurumasın.
Ocaktan dan aldığımız hafif demlenmiş pilavı içlerine az tereyağı sürülmüş mini güveçlere alalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar tutalım. Servise hazırdır afiyet olsun....

22 Ağustos 2011 Pazartesi

KÖPOĞLU MANCASI


Merhaba canlarım:) Bilgisayarım bozulduğu için sizlerden kısa bir süre ayrı kaldım ama aklım hep sizlerleydi...
Evett kaldığımız yerden devam. Sultanların sebzesi patlıcanla nefis bir patlıcan salatası adı bana çok ilginç geldi ama tadı çok tanıdık:)) Köpeoğlu Mancası denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

3 patlıcan
8 adet sivri biber
3 iri domates
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1 avuç dolusu maydanoz

Patlıcan, sivri biber ve domatesleri közleyelim.
Kabuklarını soyup, büyük bir kaseye alalım. Çatalla ezelim.
Sarımsakları soyup ezelim. Maydanozu ince kıyalım, zeytinyağı, sirke ve tuz hepsini bir karıştırıp köz sebzelerin üzerine dökelim. Sosla köz sebzeleri iyice harmanlayalım. Servise sunalım. Afiyet olsun...

10 Ağustos 2011 Çarşamba

BİBER BORANİ









Merhaba canlarım:) Beni pek bi iştahlandıran Biber Borani tarifi... Bu nefis tarifi Sevgili Sevilciğim de gördüğüm hemen yaptığım nefis tat. Ekmek arası nefis gidiyor nefis hımm özelliği o biber salçalı nefis sosunda tarif için tııık tıkkk http://www.birdemliksohbet.com/index.php/biber-borani/

Not: Ben ezbere tarif okuduğumdan biberleri kızartmışım aslında 2 kaşık sıvı yağla da oluyor aman siz dikkat edin:(

Malzemeler:

  • 3 adet kırmızı biber (kapya biberi)
  • 3 adet carliston biber
  • 2 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı Yonca ayçiçekyağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı Yonca biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yonca domates rendesi (yada 1 adet domatesi rendeleyin.)
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzerine: 1 kase Süzme yoğurt

Biberlerin içlerindeki çekirdekleri çıkartıp küp küp doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya ekleyip ısıtın. Tavaya biberleri ekleyip güzelce soteleyin. 5-10 dk sonra sotelediğiniz biberleri cam servis tabağına alın. Aynı tavaya sos için olan 1 yemek kaşığı yağı ekleyin. 1 adet domatesi rendeleyin yada domates sosunu ilave edin.
Üzerine pulbiber ekleyip 5 dk kadar pişirin.
Servis tabağına eklediğiniz beberler üzerine çırpılmış süzme yoğurtu yerleştirin. Kaşığın tersi ile düzeltin.
Üzerine hazırladığınız sosu ekleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Not: İsterseniz yoğurt içine sarımsak rendeleyebilirsiniz.





6 Ağustos 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI KEK ve MARAŞ DONDURMA SUNUMU

Günaydın canlarım:) Bu sıcak günlerde içi benim gibi yananlara nefis dondurma sunum önerim...

Çikolatalı top kekleri ortadan bölelim. Sıcak nescafeli az şekerli suyla ılsatıp 15 dakika buzdolabında bekletelim.

Kekleri servis tabağına alıp üzerine eritilmiş bitter çikolata dökelim her tarafına. Üzerine sade kocaman bir top Maraş dondurma koyalım ortasına da tek bir çilek reçeli hımmmm erimeden servise sunalım. Afiyet şeker olsun...

4 Ağustos 2011 Perşembe

NESTLE HEDİYELERİM ve SAHURLUK









Hayırlı Ramazanlar:)) Ramazanın bereketi sevgili Yasemin Hanımın bana gönderdiği http://www.hayatintakendisi.com/ http://www.nestle.com.tr/ Nestle pakatiyle mutfağım şenlendi bereketlendi... Kendisine ve Nestleye çook teşekkür ederim. Ürünler harika Acem Çorbası, Domatesli Yemek Harcı, Tarhana Çorbası ve çeşitleri, Köy Çorbası gerçekten YOKMU Bİ TABAK DAHA dedirtiyor... Tavuğu pamuk gibi yapan tavuk harçlarını unutmayalım... Gerçekten nefisler...


Sahur soframdan dan küçük bir kare sizlerle... Bol peynirli sigara böreği, Izgara sosis, Tereyağlı mantar, Simit, Eritme peynir...


Eritme peyniri kırıntı (beyaz peynir, eski ve taze kaşar, tulum peyniri) peynirleri tereyağı ve sıvı yağla karıştırıp kısık ateşte eriyene kadar tutup servise aldım. Eritme peynire simidi bandır ye:) tereyağlı pişmiş mantarları bandır ye hımm nefis oluyor beğenmeniz dileğiyle afiyet şeker olsun....