28 Kasım 2011 Pazartesi

PİZZA PASTIRMALI SUCUKLU KARAMELİZE SOĞANLI


Merhaba canlarım:)) Pizzanın aroması bol hali sizlerle. Karamelize soğan, pastırma, sucuk hımm. Ben bu nefis pizzaya Türk Pizza diyorum malzemesinden:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

1 ekmek hamuru
yarım çay bardağı tat domates püresi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy domates
kekik - 1 çimdik toz şeker - kırmızı pul biber - karabiber
1 orta boy kuru soğan, sıvı yağ, bir çay kaşığı  toz şekerpastırma - sucuk - yeşil dolmalık zeytin - siyah zeytin -  ince doğranmış mantar - küçük acı turşu biber 
rende kaşar peyniri

Yağlanmış  tepsiye hamuruzu bırakalım parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamurumuzu açalım. 
Sosu için:  domates püresinin içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ, birer tutam kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve bir çimdik toz şeker katıp karıştırıyoruz. 
Hamurun üzerine sosumuzu serelim.
Ve tereyanı minik parçalar halinde pizamızın üzerine bırakalım.
Kuşbaşı doğranmış susuz domates parçalarını da hamurun üzerine dizelim.
Küçük bir tavaya az sıvı yağ koyup halka halka doğranmış soğanları katalım. Rengi sararıncaya kadar soteleyelim. Soğanlar yumuşayınca toz şeker ekleyip rengi karamel olunca ocaktan alalım. 
Hamurumuzun üzerine karemel soğan halkalarını ince doğranmış mantar dilimlerini dizip 170 derece fırına sürelim.
Hamur pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesinin bir bölümünü serelim ve ince dilim sucuk, pastırma, dolmalık zeytin, siyah zeytin parçaları, turşu biberleri dizelim tekrar fırına sürelim inmeye yakın kalan kaşar rendesini de üzerine serpip fırına verelim. 
Peynir eriyince fırından alalım, biraz dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun...


Sevgilerimle 
Banu Altun

21 Kasım 2011 Pazartesi

SALÇALI BİFTEK


Merhaba canlarım:) Etin en sevdiğim hali domatesli salçalı lokum gibi pişmiş hımmm yanında ister sade pirinç pilavı ister taze sıcak ekmek arası et. Salçalı Biftek tarifim sizlerle... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

1 kg biftek
kekik
sıvı yağ
1 küçük kuru soğan
4 iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber, karabiber, tuz
Kızartılmış yeşil biber ve domates

* Etlerimizi sıvı yağ ve kekikle harmanlayıp bir gece buzdolabında bekletelim
* Teflon tavada az sıvı yağda etleri kızartalım arkalı önlü.
* Geniş bir tencereye sıvı yağ dökelim ortalama çeyrek çay bardağı.
* Yağ ısınınca küçük kıyılmış kuru soğanı katıp sararıncaya kadar kavuralım.
* Domatesleri rendeleyip soğana katalım tuzunu ilave edip pişirelim.
* Domatesler kıvam almaya başlayınca domates salçasını ilave edelim 5 dak kadar pişirelim.
* Sosun kıvamı az akışkan olmalı koyu ise çok az sıcak su ilave edelim.
* Salçalı sosumuza etleri katalım. Etleri önlü arkalı sosa iyice bulayıp 10 - 15 dakka kısık ateşte ağzı kapalı pişirip ocaktan alalım.
* Servis zamanı yanına bol kızartma sivri biber, kızartılmış domates ve  patates sade pilav eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun

12 Kasım 2011 Cumartesi

UN HELVASI ÇİKOLATALI FISTIKLI







Merhaba canlarım:) Bu gün iş yerinde çook bahsettiğim beklenen tarif nefisss Un Helvası Çikolatalı Fıstıklı....
Bu nefis helvayı soğuk olarak da servis yapabilirsiniz tadı hiç değişmiyor. Nescafeyle, sütlü Türk kahvesiyle ve çayla mükemmel bir uyum içinde yeniyor:))) Tavsiyemdir...

125 gr. terem margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı dolu dolu toz şeker
100 gr çikolata (sütlü veya bitter)
1 avuç dolusu iri parça kırılmış iç Antep fıstığı
Üzeri için: toz yeşil fıstık

Yağı teflon  tavada eritelim, unu katıp kısık ateşte tahta kaşıkla unu yakmadan kavuralım.
Başka bir kabın içine süt, su toz şekeri koyup karıştırıp ocağa alalım. Isınınca çikolatayı ilave edelim. Çikolata erince kaynar kıvama gelince ocaktan alalım.
Not: Bitter çikolatayla yapacaklar veya koyu renk sevenler süt yerine su kullanmanızı tavsiye ederim...
Unumuz kavrulup rengi ve kokusu gelince üzerine çikolatalı şurubu hemen dökelim.
Ocaktan az çekip iyice bir karıştıralım.
Tekrar ocağa alıp kendine gelene kadar kavurmaya devam edelim.
Ateşten almadan önce fıstık parçalarını da ilave edip ocağı söndürelim.
10 dakika kadar dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip servis tabağına alalım.
Üzerini bol yeşil fıstıkla süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun...

Sevgilerimle 
Banu Altun

3 Kasım 2011 Perşembe

KEFİR

Merhaba canlarım:) Bugün mucizevi içecek KEFİR  e yer verdim. Faydalarını uzmanlar saymakla bitiremiyor benim için önemli olanı ise vücut direncini arttırması yani bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi. Sakinleştirici ve depresyonu azaltıcı özelliğinin bulunması. Bir de kefirdeki mikro organizmaların ürettikleri biyotin öteki B kompleks vitaminlerinin emilimini de çoğaltıp, kefirde bulunan özel bir madde sebebiyle kronik hepatip ve mültipl skleroz hastalıklarda tedavi edici özelliğine sahip olan doğal şifa kaynağı bir içecek kefir.


Ben kefiri bol dereotlu seviyorum. Dereotunu ince ince kıyıp kefire katıp iyice karıştırıp servise alıyorum. Uzmanların değişiyle dereotu hanımlar için yaratılmış bir yiyecek küçük kistleri eriten hormonlarımızı ayarlayan iki mucizevi besini bir tüketmiş oluyorum.  


Şımarma zamanı da:)) böğürtlen çilek parçalı yanında bir tabak meyve hımmm nefis oluyor... 


Not: Bu kadar faydalı kefirin bir kusuru böbrekleri çok yoruyor bardak ölçüsü aşılmadan her şey gibi kefiri de bilinçli tüketmek gerekiyor...


Sevgilerimle 
Banu Altun